Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Agatek 20:56, 20 wrz 2015

To nadrobiłam
ja bym pomyślała o czymś czerwonym tak jak Mirelka
Warmia 22:29, 20 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Martuś jak dla mnie to jest super

Dlaczego trzmielina za niska? Ile ona ma cm?

Ja w dziurę bym dała rozplenice dla zachowania ładu i porządku
Tak jak Przemek pisze dosadzisz tam tulipany i zanim przekwitną to rozplenica już ruszy.

Marta, a może zamiast tych dwóch sztuk trzmielin jakieś czerwone berberysy dać? Mogły by być Bagatela, albo Admiration kuleczki, albo kolumnowe Rocket Orange? Tylko sztuk 3, albo więcej, bo dwie to chyba jakoś tak dziwnie.

Tuje golden globe to dorodne masz, ładne duże

Mi się podoba

A druga część rabaty krótka za schodami teraz też będzie robiona?

Cieszę się, że Ci się podoba, bo mi również. Trzmielina jest za niska, bo ma 90cm razem z doniczką i już teraz jej prawi nie widać zza rozplenicy, a jak ją wkopię to zniknie.
Jak wrócisz to koniecznie musisz do mnie wpaść i zobaczyć to osobiście i wtedy będziemy dyskutować.
AnnaCh 22:33, 20 wrz 2015

Martuś, nie było mnie trochę, a tu taka rewolucja
Już nadrobiłam.
Super jak dla mnie Czekam na więcej
Warmia 22:38, 20 wrz 2015

Agatek napisał(a)
To nadrobiłam
ja bym pomyślała o czymś czerwonym tak jak Mirelka

Na pewno brakuje tam koloru, ale chyba nie czerwony, bo właśnie wywaliłam z tamtąd
czerwoną różę. Myślałm o różowych, albo fioletowych bylinach. Podoba mi się pomysł z jeżówkami przy rozplenicy. Zostaje mi jeszcze miejsce pod hortensjami, no i prawa strona. Tam chyba wyląduje rozplenica (mój M nalega - chyba się zakochał w tej trawie, bo ciągle nad nią pieje ) Nic to mam zimę na przemyślenie tej rabaty. Na razie zostaje tak jak jest. W tym tygodniu dokończymy drugą część tej rabaty. Dzisiaj niestety nie zdążyliśmy.
MirellaB 22:40, 20 wrz 2015

Martuś przyjechałam
Ogarnę rozpakowanie,pranie,porządek,ogród i przyjadę pewnie we wtorek lub środę ok?

Trzmielina 90 cm to faktycznie za niska. Tak z 1,20 - 1,30 m by musiała mieć.
Warmia 22:45, 20 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Martuś, nie było mnie trochę, a tu taka rewolucja
Już nadrobiłam.
Super jak dla mnie Czekam na więcej

Aneczka, jak miło słyszeć, a właściwie czytać , że się podoba. Ja bardzo się cieszę z tej zmiany (mój M pieje na nią ). Bardzo denerwował mnie ten bałagan jaki tam był. Róże schorowane, lawenda potwór , krzewuszka, która rosła jakby chciała a nie mogła. Za dużo tam było roślin, które jakoś się nie zgrały. Teraz mam nadzieję, że już nie będzie tam takiego chaosu. Jeszcze tylko dosadzę cebulki, żeby na wiosnę było trochę koloru.
Warmia 22:54, 20 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Martuś przyjechałam
Ogarnę rozpakowanie,pranie,porządek,ogród i przyjadę pewnie we wtorek lub środę ok?

Trzmielina 90 cm to faktycznie za niska. Tak z 1,20 - 1,30 m by musiała mieć.

Wiem, wiem, jutro będę dzwonić do znajomej, bo muszę kupić jeszcze jedną golden globe. Ta co miałam u siebie (kupiona na wiosnę) jest mniejsza od tych co teraz kupiłam, a chciałabym, żeby wszystkie były równe.

Czekam na Ciebie we wtorek, albo w środę
MirellaB 23:02, 20 wrz 2015

Marta róża czerwona to tam nie pasowała, ale berberysy czemu nie? One zawsze fajnie wyglądają.

A jakie byliny byś tam chciała oprócz jeżówek?
A może kosmosy - ja na nie choruje

Rozchodnika ciemnego mam dla Ciebie.
Warmia 23:07, 20 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Marta róża czerwona to tam nie pasowała, ale berberysy czemu nie? One zawsze fajnie wyglądają.

A jakie byliny byś tam chciała oprócz jeżówek?
A może kosmosy - ja na nie choruje

Rozchodnika ciemnego mam dla Ciebie.

Berberys ciemny zniknie w korze, a kosmosy to wysokie kwiaty. Jakoś nie widzę ich tam.
Z rozchodnika bardzo się cieszę
zabaewa 01:03, 21 wrz 2015

Martuś - mogę Ci dać szałwię lekarską fioletową. Tzn - liście ma fioletowe. I rośnie w ładną niewysoką kępę. Mam sadzonki z własnej hodowli. U mnie rośnie na południowej patelni i świetnie się trzyma.