Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

MirellaB 06:31, 21 wrz 2015

Warmia napisał(a)

Berberys ciemny zniknie w korze, a kosmosy to wysokie kwiaty. Jakoś nie widzę ich tam.
Z rozchodnika bardzo się cieszę

Ok nie chcesz chyba berberysów
Dodam tylko,że one ciemne nie są i w korze nigdy nie znikną
Agatek 08:12, 21 wrz 2015

Warmia napisał(a)

Na pewno brakuje tam koloru, ale chyba nie czerwony, bo właśnie wywaliłam z tamtąd
czerwoną różę. Myślałm o różowych, albo fioletowych bylinach. Podoba mi się pomysł z jeżówkami przy rozplenicy. Zostaje mi jeszcze miejsce pod hortensjami, no i prawa strona. Tam chyba wyląduje rozplenica (mój M nalega - chyba się zakochał w tej trawie, bo ciągle nad nią pieje ) Nic to mam zimę na przemyślenie tej rabaty. Na razie zostaje tak jak jest. W tym tygodniu dokończymy drugą część tej rabaty. Dzisiaj niestety nie zdążyliśmy.

A może taka rozplenica jak u Przemka, jednoroczna jest, ale ma śliczne te źdźbła
teraz na jesień jakieś astry, morcinki i rzeczywiście jeżówki
Warmia 08:42, 21 wrz 2015

zabaewa napisał(a)
Martuś - mogę Ci dać szałwię lekarską fioletową. Tzn - liście ma fioletowe. I rośnie w ładną niewysoką kępę. Mam sadzonki z własnej hodowli. U mnie rośnie na południowej patelni i świetnie się trzyma.

Ewcia kochana jesteś Takiej jeszcze nie mam i chętnie przygarnę. Nawet jeżeli nie na tej rabacie, to napewno gdzieś znajdę dla niej miejsce. Muszę tylko pomyśleć co miałabym na wymianę
Anda 08:43, 21 wrz 2015

Warmia napisał(a)

Na pewno brakuje tam koloru, ale chyba nie czerwony, bo właśnie wywaliłam z tamtąd
czerwoną różę. Myślałm o różowych, albo fioletowych bylinach. Podoba mi się pomysł z jeżówkami przy rozplenicy. Zostaje mi jeszcze miejsce pod hortensjami, no i prawa strona. Tam chyba wyląduje rozplenica (mój M nalega - chyba się zakochał w tej trawie, bo ciągle nad nią pieje ) Nic to mam zimę na przemyślenie tej rabaty. Na razie zostaje tak jak jest. W tym tygodniu dokończymy drugą część tej rabaty. Dzisiaj niestety nie zdążyliśmy.

Fajne przemyślenia. Gdybyś poszła w różowy mogłabyś dodać trochę purpury. Ja w przyszłym roku chcę posadzić Lysimachia atropurpurea. Nie wiem jak to zwać po naszemu Może to też coś dla Ciebie?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 09:13, 21 wrz 2015

Agatek napisał(a)

A może taka rozplenica jak u Przemka, jednoroczna jest, ale ma śliczne te źdźbła
teraz na jesień jakieś astry, morcinki i rzeczywiście jeżówki

Rozplenica będzie na pewno po bokach i to ta wieloletnia. Przed hortensjami potrzebuję bylin, które mi ich nie zasłonią, a jedynie uzupełnią kolorystycznie. Hortensja Bobo ma to do siebie, że nie rośnie wysoka ( do 1m wysokości). To nie może być coś czerwonego, czy bordowego, bo tam jest wysypana kora i nie będzie takiej roślinki widać. I taki oto powstał problem
Warmia 09:20, 21 wrz 2015

Anda napisał(a)

Fajne przemyślenia. Gdybyś poszła w różowy mogłabyś dodać trochę purpury. Ja w przyszłym roku chcę posadzić Lysimachia atropurpurea. Nie wiem jak to zwać po naszemu Może to też coś dla Ciebie?

Ewcia, szybko wygoglałam, że to jest tojeść ciemnopururowa. Cudniaste to to
Co prawda rośnie do 70 cm, ale, ale kurcze muszę pogłówkować. Jest piękna

Kiedy Ty przyjeżdżasz do Polski, bo jesteś specem od bylin i róż? Potrzebowałabym tu Ciebie .

Warmia 09:24, 21 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Ok nie chcesz chyba berberysów
Dodam tylko,że one ciemne nie są i w korze nigdy nie znikną

Mirellko to nie chodzi o to, że ja nie chcę berberysów. Tylko najpierw mi piszesz, że może posadzić tam jakieś czerwone berberysy, a potam mówisz, że one nie są czerwone Berberysy podobają mi się bardzo, ale ja chcę coś co kwitnie.
Anda 09:39, 21 wrz 2015

Warmia napisał(a)

Ewcia, szybko wygoglałam, że to jest tojeść ciemnopururowa. Cudniaste to to
Co prawda rośnie do 70 cm, ale, ale kurcze muszę pogłówkować. Jest piękna

Kiedy Ty przyjeżdżasz do Polski, bo jesteś specem od bylin i róż? Potrzebowałabym tu Ciebie .

Tojeść to jest to
Spróbuj. Też będę próbować na wiosnę. Potem będziemy porównywać

Nie jestem specem, mam fajne książki na temat bylin i dlatego tak się tu mogę mądrować
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 09:50, 21 wrz 2015

Anda napisał(a)

Tojeść to jest to
Spróbuj. Też będę próbować na wiosnę. Potem będziemy porównywać

Nie jestem specem, mam fajne książki na temat bylin i dlatego tak się tu mogę mądrować

To przyjedź pomądrować się u mnie Przygarnę Cię chętnie
Anda 10:03, 21 wrz 2015

OK, będę na Wielkanoc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies