Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 12:05, 21 wrz 2015

Agatek napisał(a)
Ostrogowiec piękny jest
sama sobie go już zapisałam

a może przetacznik? liatra?

Nad przetacznikiem zastanawiałam się niedawno. Chyba nawet u siebie o nim wspomninałam. Mógłby być przetacznik, szałwia, ale z tych niższych i Ewcia mi podpowiedziała tojeść ciemnopurprową. Ma śliczne kwiatostany. Będę musiała mocno pogłówkować przez zimę.
MirellaB 21:09, 21 wrz 2015

Żadnej z tych roślin nie mam, więc się nie wypowiadam
amelia_b 21:24, 21 wrz 2015

Byłam,ale nie wiem o co chodzi,może nadrobię przy weekendzie,buziaki Martuś
Shemsi 21:48, 21 wrz 2015

Inspiracja Szefowej cudna. Też bym chciała taką wyobraźnię ogrodniczą. Choćby z jakąś marną część takiej wyobraźni. Póki co zrobienie rabatki tarasowej uświadomiło mi, że ani rysunki, ani nawet posadzenie wszystkiego w wersji mini nie pozwala mi wyobrazić sobie dostatecznie dobrze wersji rozrośniętej. Mam nadzieję, że to przychodzi z czasem

To też będziesz miała dużo myślenia zimą
Agatek 07:55, 22 wrz 2015

Marta tak sobie szukam inspiracji i natknęłam się na post Małej Mi o ostrogowcu
Poczytaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=599
Warmia 11:38, 22 wrz 2015

Agatek napisał(a)
Marta tak sobie szukam inspiracji i natknęłam się na post Małej Mi o ostrogowcu
Poczytaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=599

Dzięki, poczytałam i faktycznie chyba nie bardzo. A szkoda, bo taki ładny, żeby nie powiedzieć amerykanski Cóż, szukamy dalej.
iwka 11:57, 22 wrz 2015

Tojeść ciemnopurpurowa chyba bardziej lubi lekko zacienione,wilgotne miejsca,
tu było o niej

Warmia 15:36, 22 wrz 2015

iwka napisał(a)
Tojeść ciemnopurpurowa chyba bardziej lubi lekko zacienione,wilgotne miejsca,
tu było o niej

To nie zbyt dobrze, wcale mnie nie pocieszyłaś Kolejna roślinka odpada. U mnie straszna patelnia. Cienia w tym miejscu ani nyny Dzięki za informację.
Anda 16:08, 22 wrz 2015

Warmia napisał(a)

To nie zbyt dobrze, wcale mnie nie pocieszyłaś Kolejna roślinka odpada. U mnie straszna patelnia. Cienia w tym miejscu ani nyny Dzięki za informację.

Szkoda bardzo. To moze jakis Stachys. One slonce lubia, np. Stachys monnieri 'Hummelo' lub 'Spitzweg' , albo Stachys grandiflora 'Superba'.
Tojesc i tak wyprobuje na mojej patelni. Bede ja troche wiecej podlewac i zobaczymy, czy da rade
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 17:36, 22 wrz 2015

Anda napisał(a)

Szkoda bardzo. To moze jakis Stachys. One slonce lubia, np. Stachys monnieri 'Hummelo' lub 'Spitzweg' , albo Stachys grandiflora 'Superba'.
Tojesc i tak wyprobuje na mojej patelni. Bede ja troche wiecej podlewac i zobaczymy, czy da rade

Stachys czyli czyściec, ok. poczytam. A tojeść jest już na liście moich chciejstw. Kiedyś pewnie u mnie zamieszka.