Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 22:02, 05 gru 2015

anulaa napisał(a)

Dzięki, pocieszyłaś mnie Bo zaglądnęłam do swojego ciasta (po tym jak zobaczyłam Twoje) i wydało mi się suche. Ale skoro tak ma być... Już nie mogę doczekać się pieczenia!!! A Ty kiedy pieczesz? Cztery dni na to, by zmiękło wystarczą?

Myślę, że upiekę w niedzielę przed świętami. Powinno być ok. Mam nadzieję
amelia_b 22:05, 05 gru 2015

Warmia napisał(a)

Oj Ameli, teraz się wstydzę normalnie
Z włóczki możesz, bo mój jest ze sznurka A serduszek to już trochę naszyłam, tylko nie są świąteczne, więc nie pokazuję. Szyć lubię, ale ręcznie, bo do maszyny cóś nie mogę się przekonać, a mam nówkę, sztukę Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas, że polubimy się z maszyną do szycia.
Ja swoje serduszka też szłam ręcznie,maszynę też mam,w styczniu będzie miała rok zbyt dużo igieł łamie i nici gubię i się wkurzałam,stoi od sierpnia nie ruszana a czego masz się wsadzić?
Warmia 22:09, 05 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Ja swoje serduszka też szłam ręcznie,maszynę też mam,w styczniu będzie miała rok zbyt dużo igieł łamie i nici gubię i się wkurzałam,stoi od sierpnia nie ruszana a czego masz się wsadzić?

Czasami tak mam jak mnie chwalą
iwka 22:13, 05 gru 2015

a u mnie tak jest, że w święta to piernika nikt nie chce jeść, pierwsze idą jakieś inne ciasta a kilka dni po świętach piernik idzie w ruch i wtedy najlepszy

Marta bardzo ładny wianek i serduszko, szkoda że maszyny nie używasz, ja co roku wspominam o niej i jakoś mikołaj mało kumaty
Warmia 22:31, 05 gru 2015

iwka napisał(a)
a u mnie tak jest, że w święta to piernika nikt nie chce jeść, pierwsze idą jakieś inne ciasta a kilka dni po świętach piernik idzie w ruch i wtedy najlepszy

Marta bardzo ładny wianek i serduszko, szkoda że maszyny nie używasz, ja co roku wspominam o niej i jakoś mikołaj mało kumaty

U mnie największe powodzenie ma sernik Bez niego nie ma świąt. Od kiedy Hania zaczęła jeść już różności, nie tylko papki, to piernik jest na każde Boże Narodzenie. Do tego dochodzi jeszcze pieczenie pierniczków. Ostatnio zrobiło mi się jakoś tak miękko jak moje dziecko powiedziało, że uwielbia wigilię i święta w naszym domu, bo pięknie pachnie i klimat jest jakiś taki "specjalny". To słowa mojej dziesięciolatki Fajnie usłyszeć coś takiego od swojego dziecka. To znaczy, że dla niej te całe przygotowania i atmosfera mają znaczenie.
dominika_ 23:41, 05 gru 2015

Dzięki nowym dekoracjom i ciastu piernikowemu już u Ciebie czuć atmosferę świąt Nie dziwne, że córcia docenia ten klimat Tak dalej trzymać, pozdrowionka zostawiam
MirellaB 18:15, 06 gru 2015

Podziwiam wszystkich którym chce się piec pierniki, szyć, tworzyć ozdoby.
Ja nic nie robię, tylko prezenty kupuję
Bardzo ładnie Ci wyszły te dekoracje
Anda 18:42, 06 gru 2015

Warmia napisał(a)
i jeszcze takie oto serducho uszyłam wczoraj

Serduszko sliczne, wianek tez, piernik na pewno sie uda. Opinia corki nie do zaplacenia

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anulaa 21:33, 06 gru 2015

Warmia napisał(a)

U mnie największe powodzenie ma sernik Bez niego nie ma świąt. Od kiedy Hania zaczęła jeść już różności, nie tylko papki, to piernik jest na każde Boże Narodzenie. Do tego dochodzi jeszcze pieczenie pierniczków. Ostatnio zrobiło mi się jakoś tak miękko jak moje dziecko powiedziało, że uwielbia wigilię i święta w naszym domu, bo pięknie pachnie i klimat jest jakiś taki "specjalny". To słowa mojej dziesięciolatki Fajnie usłyszeć coś takiego od swojego dziecka. To znaczy, że dla niej te całe przygotowania i atmosfera mają znaczenie.

Cudnie usłyszeć takie słowa Mam nadzieję, że u nas kiedyś też tak będzie-nie mogę się doczekać kiedy razem z córką będziemy wycinać pierniczki, lepić łańcuchy i wypisywać kartki z życzeniami świątecznymi.
Warmia 22:02, 06 gru 2015

MirellaB napisał(a)
Podziwiam wszystkich którym chce się piec pierniki, szyć, tworzyć ozdoby.
Ja nic nie robię, tylko prezenty kupuję
Bardzo ładnie Ci wyszły te dekoracje

A ja nie wyobrażam sobie świąt bez przygotowań. Nigdy nic nie kupiłam do jedzenia na święta. Ja to taka samosia jestem. Ja nawet pianę z białek ubijam ręcznie, bo nie chce mi się ściągać robota. Moja Hania lubi pomagać i ma z tego dużą frajdę, a mnie cieszy to, że spędzamy razem czas i jeszcze wychodzi z tego coś smacznego.