Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Gardener27 22:16, 14 gru 2015

Marta co tam samochód Zawsze odmawiały posłuszeństwa Mój znowu u mechanika
Moją uwagę przykuły bardzo klimatyczne dekoracje Orzechy, suszone cytryny, szyszki ... moje klimaty Świątecznie się u Ciebie zrobiło
W sobotę zamówiłem lampki do ogrodu i cisza ze strony sprzedawcy Mam nadzieję że przyjdą do niedzieli bo chcę je zamontować W tygodniu maja dotrzeć czerwone gwiazdy a na choinkę wciąż nie mam pomysła Jak nie uda mie się kupić ładnej żywej w rozsądnej cenie to będzie sztuczny trup w domu a tego bym nie chciał
Pozdrowionka
AnnaCh 22:26, 14 gru 2015

Martuś powiem tak, nie ulegam modzie, że to co niby niemieckie, a produkowane Bóg wie gdzie i na jakich częściach lepsze. Jeżdżę na Centrach już wiele lat, teraz mam Wartę, śmigam tylko po mieście, więc krótkie dystanse, akumulator słabo naładowany, odpalam i gaszę kilka razy, mój bolid stoi na mrozie i nie mam problemów. Może nie warto przepłacać za metkę? To samo miałam z piecem, dobrze, że odradzono mi Viess... i inne tego typu, piec mam dobrej włoskiej firmy, robiony w Europie na włoskich częściach, a jak coś padnie, to przynajmniej naprawa nie będzie kosztowała fortuny No i zapłaciłam za niego o wiele mniej niż niemiecki odpowiednik
Buziaki
Rumianka 22:41, 14 gru 2015

Gardener27 napisał(a)
Jak nie uda mie się kupić ładnej żywej w rozsądnej cenie to będzie sztuczny trup w domu a tego bym nie chciał
Pozdrowionka

U mnie zawsze stoi sztuczny trup, bo żywa choinka nie dotrzymałaby pewnie do pierwszej gwiazdki...EM jak rozpali w piecu to mamy 27-28 stopni w domu. Piec jest źle dobrany do kubatury domu i dlatego grzeje jak durny... Niektórzy narzekają, że mają za zimno, a ja ciągle zrzędzę że jest za gorąco...I weź tu dogódź babie...
amelia_b 22:43, 14 gru 2015

Gardener27 napisał(a)
Marta co tam samochód Zawsze odmawiały posłuszeństwa Mój znowu u mechanika
Moją uwagę przykuły bardzo klimatyczne dekoracje Orzechy, suszone cytryny, szyszki ... moje klimaty Świątecznie się u Ciebie zrobiło
W sobotę zamówiłem lampki do ogrodu i cisza ze strony sprzedawcy Mam nadzieję że przyjdą do niedzieli bo chcę je zamontować W tygodniu maja dotrzeć czerwone gwiazdy a na choinkę wciąż nie mam pomysła Jak nie uda mie się kupić ładnej żywej w rozsądnej cenie to będzie sztuczny trup w domu a tego bym nie chciał
Pozdrowionka
To ja się dołączam do aut u mechanika,u nas turbina
amelia_b 22:47, 14 gru 2015

Rumianka napisał(a)

U mnie zawsze stoi sztuczny trup, bo żywa choinka nie dotrzymałaby pewnie do pierwszej gwiazdki...EM jak rozpali w piecu to mamy 27-28 stopni w domu. Piec jest źle dobrany do kubatury domu i dlatego grzeje jak durny... Niektórzy narzekają, że mają za zimno, a ja ciągle zrzędzę że jest za gorąco...I weź tu dogódź babie...
Tak u was gorąco? Masakra my kupiliśmy takie termostaty do grzejników co się załączać mają jak temperatura w pomieszczeniach spada i jak na razie jest ok ostatnio jak z dziećmi byłam u lekarza to przestrzegał mnie żeby temperatura nie była wyższa niż 20 stopni na noc bo będą się przegrywać i chorować
AnnaCh 22:51, 14 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Tak u was gorąco? Masakra my kupiliśmy takie termostaty do grzejników co się załączać mają jak temperatura w pomieszczeniach spada i jak na razie jest ok ostatnio jak z dziećmi byłam u lekarza to przestrzegał mnie żeby temperatura nie była wyższa niż 20 stopni na noc bo będą się przegrywać i chorować
Bo to Amelka prawda, mój lekarz mówi, że przy odrobinę wyższej temperaturze wysuszają się śluzówki, a wtedy są narażone na bakterie i wirusy bardziej. Jak mieszkałam z teściami, a oni tam mają ze 30 stopni, to zakręcałam kaloryfery i otwierałam okna, Maryś mi ciągle chorowała. Teraz u siebie mamy dość chłodno, bo ustawiony sterownik od pieca na 20,5 na górze i 21 na dole, dzieci mało chorują, a i ja czuję się lepiej
U mnie też sztuczny trup
Anusia 08:01, 15 gru 2015

Rumianka napisał(a)

Nie wiem jaki masz piec, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od jego ustawienia. Głównie chodzi o komputer i sterowniki. Tam należy szukać przyny.

Marta cudowne dekoracje a orzeszki wyglądają apetycznie.
Anda 11:28, 15 gru 2015

Warmia napisał(a)
Nie uwierzycie, ale mój samochód dzisiaj znowu zastrajkował. Niestety tym razem nawet nie dojechałam do pracy. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Nawet mnie ten psikus ucieszył, bo przynajmniej posprzątałam sobie w domciu i jakoś tak świątecznie zaczęło się robić.

Śliczne dekoracje, bardzo mi się podobają Aż musiałam zacytować, coby tak szybko nie odeszły

Z samochodem to naprawdę pech. Oby ten pech się wreszcie skończył.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mysza 12:13, 15 gru 2015

Marta ozdoby miodzio
amelia_b 12:33, 15 gru 2015

macham, żeby nie było ze nie zaglądampodczytuje ukradkiem, świątecznie już masz super