Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 22:37, 11 sie 2015

Dzisiaj zawitał do mnie gość. Jest niesamowicie szybki i ciężko go uchwycić. Wydaje mi się, że jest to Furczak Gołąbek, czyli nasz rodzimy koliber. Było ich kika. Latały nad moją budleją.

Warmia 23:08, 11 sie 2015

Momoko napisał(a)

ha ha ha ,ale moja ma charakterek ,a nazywa się Momoko czyli Brzoskwinka .

Podobno wszystkie szylkretowe kotki mają "charakterek"
AnnaCh 23:10, 11 sie 2015

Warmia napisał(a)
Dzisiaj zawitał do mnie gość. Jest niesamowicie szybki i ciężko go uchwycić. Wydaje mi się, że jest to Furczak Gołąbek, czyli nasz rodzimy koliber. Było ich kika. Latały nad moją budleją.

Marta, piękne zdjęcie z tym niebem w tle
Muszę kupić sobie tą budeję, jak przy niej takie okazy. A przynajmniej wpisać na moją zieloną listę
Warmia 23:16, 11 sie 2015

Polecam, polecam.
Mysza 23:41, 11 sie 2015

Też bym chciała budleję,ale te moje polujące kociaki wyłapią motyle
Dzisiaj przywlekła gołębia, a 2 dni temu żywą mysz wniosła do domu
Muszę nacieszyć oczy Waszymi pięknościami.
Warmia 23:47, 11 sie 2015

Mysza napisał(a)
Też bym chciała budleję,ale te moje polujące kociaki wyłapią motyle
Dzisiaj przywlekła gołębia, a 2 dni temu żywą mysz wniosła do domu
Muszę nacieszyć oczy Waszymi pięknościami.

Uwierz mi, że nie dadzą rady wyłapać wszystkich motyli. Ja mam dwa koty polujące na wszystko co się da, ale motyli mam jeszcze więcej , a od dzisiaj nawet koliberka polskiego. Moja kotka natchniona chomikiem w akwarium, przyniosła dzisiaj do domu żywą nornicę. A co, my mamy chomika, to ona będzie miała nornicę. hi, hi
MirellaB 01:13, 12 sie 2015

Ta żółta budleja pewnie na żywo ładniej wygląda niż na zdjęciu

Wpadła mi w ręce kartka z tym co rysowałaś u mnie. Ja bym tuje dała tak daleko jak się da do kompostu, a warzywniak niech też tam będzie - parę cm dalej od tujek.
Kiedyś będziesz tam miała sąsiadów i będziesz żałowała, że nie jesteś osłonięta.
A jak nie tuje to bluszcz
Warmia 10:25, 12 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Ta żółta budleja pewnie na żywo ładniej wygląda niż na zdjęciu

Wpadła mi w ręce kartka z tym co rysowałaś u mnie. Ja bym tuje dała tak daleko jak się da do kompostu, a warzywniak niech też tam będzie - parę cm dalej od tujek.
Kiedyś będziesz tam miała sąsiadów i będziesz żałowała, że nie jesteś osłonięta.
A jak nie tuje to bluszcz

Ty nie mogłaś spać przez upał, czy przez moje wątpliwości? MIrellko ja nie chcę tuj przy warzywniaku. To wiem napewno. Przejrzałam sobie wątek Asicy i bardzo podaba mi się u niej żywopłot przy warzywniaku. Teraz tylko muszę wymyśleć z czego ma być ten żywopłot. Przy żywopłocie zrobię ścieżkę do kompostownika. Muszę narysować plan tego miejsca i wstawić , wtedy będzie wiadomo o czym rozmawiamy.
margaretka3 13:09, 12 sie 2015

Warmia napisał(a)

Oj, dawno u Ciebie nie byłam, miałam sporo do nadrobienia
Masz wiele pięknych roślin, dziś szczególnie te dalie mnie zachwyciły. Wysiewałaś? Czy karpy kupowałaś? W takiej ilości robią wrażenie.
A jak wysoki żywopłot chcesz koło warzywnika?
Ja sadzę z grabu wokół działki, a w warzywniku chyba zrobię obwódki z trzemieliny.
margaretka3 13:10, 12 sie 2015

Warmia napisał(a)

Uwierz mi, że nie dadzą rady wyłapać wszystkich motyli. Ja mam dwa koty polujące na wszystko co się da, ale motyli mam jeszcze więcej , a od dzisiaj nawet koliberka polskiego. Moja kotka natchniona chomikiem w akwarium, przyniosła dzisiaj do domu żywą nornicę. A co, my mamy chomika, to ona będzie miała nornicę. hi, hi

A nasza kotka zjada koniki polne, taki dziwak