Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 20:27, 31 lip 2017

oj bede i literki bede drukowac z taka maszyna bede mogla robic rzeczy na zamowienie
pestka56 20:32, 31 lip 2017

Już Ci zazdroszczę Ostatnio znajomemu uszyłam narzuto-pokrowiec na narożnik. Ciężko było, bo trochę za mało materiału kupił. Umęczyłam się. Ale przypomniałam sobie jak to fajnie jest jak się coś uda dobrze poszyć i niemal za tym tęsknię
Basilikum 20:37, 31 lip 2017

ja to bym siedziala teraz caly dzien przy maszynie a jak ta nowa dostane to juz wogole od niej nie odejde

z tym za malo materialo to musze Wam anegdotke opowiedziec.
Konczylam szkole medyczna w czasach koncowki komunizmu i material bym trudny do zdobycia. Kots gdzies kupil bele niebieskiego materialu i mialysmy sobie z tego poszyc sukienki na dyplom. Kazdy dostal po takim samym kawalku, tezsze klezanki po 3o cm wiecej.
Moja sukienke szyla krawcowa i mi wyszla przepisowo z dlugim rekawem i za kolano a moja kolezanka (takich samych wymiarow jak ja) szyla sama i z takiego samego kawalka uszyla taka ledwo za dupe i z krotkim rekawem. Ale dostalam ochrzan na tym dyplomie, ze najwiekszy kawal ukroilam hihi dobrze, ze udalo sie zdac ten egzamin hihih
Katkak 21:02, 31 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Brena to denaturat po śląsku

Mnie się tez panienki najbardziej podobają, chociaż te wieczorno-nocne zdjęcia...urocze

Dziewczyny a propos denaturatu niezłą konsternację w sobotę w sklepie zrobiłam. Wyciągam w delikatesach na kasę jakieś tam spożywcze zakupy, moje dzieciaki stoją obok mnie, za mną sznureczek ludzi, a ja mówię: i jeszcze denaturat . Badawcze spojrzenie pani ekspedientki, za mną cisza i pani ekspedientka odpowiada, że nie mają. Ja mówię: jak nie macie, przecież już tu kiedyś kupowałam. A ona na to: na stoisku chemicznym jest . Więc poszłam sobie przynieść. Mówię Wam - to spojrzenie i mina - bezcenne / A człowiek tylko sekator chce odkazić .
dana1s 21:02, 31 lip 2017

Izuniu zazdroszczę Ci tej umiejętności , moja Mama jest krawcową i wiele razy próbowała mnie nauczyć. Niestety kiepska ze mnie uczennica
Właśnie kupiłam belę materiału do obicia kanap do tego ćwieki, taśmy i frędzle.
Będziemy się bawić na jesień
Właśnie mi uszyła kapę i komplet poduch z cudownego angielskiego materiału.

Ciekawa jestem remontów i nowych uszytków
Basilikum 21:24, 31 lip 2017

nowe uszytki sa takie

kolory wyszly oszukane

a remont bedzie sie ciagnal, bo moj M wszystko sam robi a ze pracuje do tego, to malo czasu ma. Dlatego potrzebujemy zastepcza kuchnie. Ladna nie bedzie, bo zostawiamy stara podoge. Nowa polozymy dopiero na koniec jak juz sie z ta kuchnia wyniesiemy spowrotem i zamienimy ten pokoj na salon. Sufit tez tam bedzie pozniej robiony. Szkoda mi teraz nowe wszystko dawac a potem za rok rozwalac
pestka56 21:40, 31 lip 2017

Szycie to szycie. Robić wykroi nie umiem. Szyję, haftuję, robię na drutach i tyle. Ostatnio uszyłam ręcznie połowę pokrowca-ochraniacza na stół ogrodowy. Połowę, bo J sprzątał na tempo przed przyjazdem gości i tak zadołował, że szok. Przyjdzie mi cały dom przekopać.

Fajne te uszytki i nazwa mi się podoba też.

Masz projekt kuchni? Na muratorze dziewczyny jak wymyślają kuchnie, to nawet projektują w której szufladzie jakie łyżeczki będą leżały
Basilikum 21:53, 31 lip 2017

taki ogolny zarys mam gdzie jaka szafka i szuflada i jaki sprzecior ale gdzie lyzeczki beda jeszcze nie wiem

Co ten Twoj J zadolowal? maszyne?
dana1s 22:00, 31 lip 2017

Piękne te saszetki
Ja to jestem antytalent w tej dziedzinie, a szkoda...
Remont zrobisz ani się nie obejrzysz, będzie pięknie
U nas znów dylemat...budować, czy zostać u Mamy?
Wiedziałam, że tak będzie...
Basilikum 22:08, 31 lip 2017

jak sie da to budowac a jak sie nie da to zostac u mamy

wykrojow tez sama nie potrafie choc saszetki sama wymyslilam i kiedys uszylam dla nas stroje sredniowieczne biorac wykroj z koszuli nocnej

wszystko co mamy na sobie sama uszylam
i ta suknie tez