Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

dominika_ 22:21, 31 lip 2017

A cóż to za impreza była?
Stroje zacne
hanka_andrus 22:29, 31 lip 2017

Jak się ma wyobraźnię i spryt w rękach, to stroje są jak należy! Poweinnaś te stroje robić i te wystawić w sklepiku na sprzedaż!
Basilikum 22:29, 31 lip 2017

u nas co 4 lata jest festyn sredniowieczny i czasami jezdzimy gdzies indziej. W tym miejscowym bierzemy aktywnie udzial, z nasza biegacka grupa tworzymy taka grupe najemnikow a z pracy sprzedaje bilety.
tu nasza grupa ja na liliowo z wozkiem

ta tez sama szylam,
kaz742011 22:35, 31 lip 2017

Basilikum napisał(a)

wszystko co mamy na sobie sama uszylam
i ta suknie tez

Zdolna z Ciebie kobieta .
Kindzia 08:46, 01 sie 2017

Nooo, Kochana...Ty to zdolniacha jesteś, na prawdę! Te nakrycia głowy to chyba nie spod Twojej ręki wyszły??? M jak Wilhelm Tell z tą czapeczką

Ten liliowy strój...jak kolorystycznie pięknie dobrałaś!

Remont kuchni...chyba wtedy największy bałagan w domu, dobrze, że masz możliwość zastępczej kuchni. Pamiętam, jeszcze na starym mieszkaniu, jak M robił kuchnię, to ponad dwa miesiące gary w pokoju miałam...ale za to potem jaka radocha
pestka56 08:48, 01 sie 2017

Niezła jesteś
Średniowieczne, konkretnie XIV w, to ja też szyłam i kroiłam sama. No, trochę z córką. Kiecki i męskie też, także pończochy z lnu. To było najtrudniejsze. Wszystko ręcznie zszywane, bo musiało jak najbardziej autentycznie wyglądać. Palce tak skłułam jakbym jeżowce łapała. Tylko buty zamówiłyśmy u pewnego speca w Krakowie. Moje dziecię, jej poprzedni chłopak i obecny partner należą do takiego bractwa odtworzeniowego. Nadal jeżdżą co roku na Grunwald. Chociaż teraz to pewnie bardziej w celach reklamowych, bo Kaśki Michał ma firmę, która szyje namioty historyczne. Uszyli m.in. namioty do ostatniego sezonu "Wikingów".

A mój skarb tym razem zadołował robótkę, czyli kawał przezroczystego plastiku częściowo pozszywany. Maszyna się uchowała.
Tak myślę, że dlatego mamy takie mokre lato.
Basilikum 10:00, 01 sie 2017

Czapeczke emusiowa tez szylam

Remontu boje sie strasznie ale jakos pojdzie. Dobrze, ze mamy mozliwosc sie przeniesc. Jak juz skonczymy kuchnie, salon i jadalnie, to zostanie tylko podloga w sieni i koniec. No jeszcze Taras i Balkon ale to moze poczekac a newet sie nie doczekac

Buty dostajemy wypozyczone z urzedu gminy, wiec nie musze kupowac ale reszte juz sami musimy sobie zrobic. Bardzo lubie te festyny. Szczegolnie muzyke. Nastepny Taki nasz za 2 lata. Fajne sa te namioty ale takie obozowe zcie juz nie dla mnie, na noc lubie w swoim lozku
jak maszyna sie uchowala to mozna od nowa zaczac
pestka56 11:03, 01 sie 2017

Co tam maszyna Tego nie dało się szyć na maszynie. Wszystko ręcznie. Gruby, choć miękki plastik. Musi znaleźć, bo jak nie to mu jakąś karę wymyślę.

W tych namiotach mają nawet łóżka zrobione wg średniowiecznych wzorów. Jak byś chciała zobaczyć, wpisz w googla tentorium. Niektóre namioty naprawdę fajne, np. zestaw namiotów Sobieskiego dla Pałacu w Wilanowie, albo jurty mongolskie. Mebli tylko kilka, ale robią starymi metodami bez jednego gwoździa, czy wkrętu.

Remont rzecz straszna. Ty masz jednak znakomitego męża. Wszystko pójdzie sprawnie
Basilikum 11:12, 01 sie 2017

Zaraz lece poszukac namiotow Twojego syna, na pewno super sa

Do remontow juz przyzwyczajona jestem najpierw remontowalam w Pl mieszkanie w starej kamienicy a jak skonczylam przeprowadzilam sie tu i od 12 lat remontujemy z malymi przerwami na oddech. Gore juz prawie mamy i czesc dolu, no i dookola domu tez duzo zrobilismy

a to koniecznie meza do szukania zagon, na pewno sie znajdzie. ja dzis znalazlam jelita do wyrobu kielbasy, pol roku ich szukalismy polecialy na smietnik

dzis u mnie przerabianie zdobyczy z ogrodu, ogorki beda i fasolke musze zblanszowac i do zamrazalki
zbigniew_gazda 14:05, 01 sie 2017

Izo no kapitalne te stroje. Gratulacje. Zdolniacha z Ciebie. A w takim wózku drewnianym wiozłem z Mamą zaraz po wojnie zboże do młyna a z powrotem mąkę.