Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 18:41, 23 maj 2016

no wlasnie moim zdaniem lubczyk czuc a to ziele nie pachnie wogole. Bardzo chce miec lubczyk i juz chyba z 5 razy sadzilam i zawsze mi ginal a ten to nie wiem juz sama. Moglby zaczac pachniec.

Jak ja sie tych drani pozbyc moge z Magnolki?
Lece na PW, bo pewnie tak szybko tu do mnie nie przylecisz
violka171 20:04, 23 maj 2016

Witaj w koncu mam chwile czasu by tu zajżeć,wczoraj byłam tak padnieta po powrocie do domku ze uf ,o matko ale jetem w tyle ech , tyle stron już doszło ,zostało chodz troszku ciasta marchewkowego i dla mnie
pozdrawiam cieplutko z miasta
Basilikum 20:47, 23 maj 2016

uff wllasnie wrocilam z biegania. O malo wiatr mnie nie przewrocil ale sie nie dalam. Wypatrzalam u sasiadki przy drodze kaline i urwalam galazki do rozmnozenia. Zaraz je w ziemie wsadze wg instrukcji Hani

Ciasta zos´taly dwa kubeczki wiec szybko lap, bo za chwile wroci M z biegow i pozre
violka171 22:16, 23 maj 2016

ok częstuję się ,mniam pychotka
ależ sie widzę napaliłaś na Kalinę
Specjalnie dla Ciebie wkleje foty mojej-ma pełny rozkwit już od tygodnia
ale to po niedzieli bo dopiero wrócimy z działki
Basilikum 22:20, 23 maj 2016

ach Violka to eksperyment taki, zanim mi to urosnie to troche wody w mojej rzeczce uplynie. Moze gdzies sobie kupie jak mi w lapy wpadnie. Nie mam jeszcze pomyslu gdzie ja posadzic jak by co. No i nad rzeczka mam przeciez kaline i to wielka tylko ona ma baldachimy zamiast kulek.

Podlewa u nas
violka171 22:36, 23 maj 2016

tak tak pamiętam jak pisałaś o swojej Kalinie (troszku inna niz moja ) ale też jest piękna
Moja nie pachnie a poprzedniczka tak zachwycała się jej zapachem że na całej działce ją czuła hm....a to ciekawe
ale ogólnie śliczna jest w rozkwicie-kwiaty ma jak miniaturki Hortki
O a co do hortki ,dziś zaczepiłam sasiadke po obiecane szczepki hortki -śnieżno biała królowa ( cudowna)
co prawda kupilam już ale nie wiem czy to ta sama
jak mi sie przyjmie wlepie fotki
a oto szczepki

Gruszka_na_w... 22:56, 23 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Hania Andrus powszechnie znana
,ha,ha,ha,
a wygląda niczym gruszka.
szczupła głowa, gruba d..a,
a spodem wystaje nóżka!

Haniu )))))))))))))) Czy nie jesteś czasem spokrewniona z satyrykiem Arturem Andrusem? )))))
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 23:00, 23 maj 2016

Basilikum napisał(a)

Czesc pomalowanych mebelkow

Ojej, jakie piękne Ci wyszły )))))))))))
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
hanka_andrus 23:00, 23 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu )))))))))))))) Czy nie jesteś czasem spokrewniona z satyrykiem Arturem Andrusem? )))))

żałuję, ale niestety, Artur nie jest moim krewnym ani bliższym, ani dalszym.
hanka_andrus 23:01, 23 maj 2016

Piękny kolor dla mebli wybrałaś!