Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Nallar 22:49, 28 lut 2017

Czapeczki urocze i bardzo ciekawy kolor.
Kiedyś też miałam "fazę" na szydełko. Czapeczki, buciki, sukieneczki dla wnusi.
Pokazywałaś hafty z tej serii wyszyte wcześniej?

Iza doczytałam w Kamiennym że linie pomocnicze na kanwie robisz zwykłym ołówkiem, czy po praniu nie zostają po nim ślady?

O czosnek dopytam ale wydaje mi się że nie chodzi ząbek tylko o główkę, ona bardziej mi się kojarzy z pałką.
Mala_Mi 08:21, 01 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)

Izabelko, cały czas to promuję. Z rannikami mi sie udało, no i krokusami tez niektórych zaraziłam.

Ja mam od Hani jedno i drugie
violka171 08:34, 01 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)

Izabelko, cały czas to promuję. Z rannikami mi sie udało, no i krokusami tez niektórych zaraziłam. A i kilka cebulic syberyjskich tez mam. Fakt, one cieszą najbardziej, potem pierwiosnki, szafirki i anemony czyli zawilce. I to juz w lutym, marcu! Późniejsze kwiatki też ciesza, ale w maju ich juz jest tyle, że aż do przesady, chyba, że ktoś tylko jeden gatunek preferuje.
Powodzenia w nasadzeniach!

I jo tys mam od Hani,Hania chyba połowe ogrodowiska obdarowała swoimi dobrociami
ale Haniu dobrze mówisz te najwczesniejsze zwiastujące wiosnę najbardziej cieszą
mi co prawda jeden rannik sie pokazał a radości co nie miara
Basilikum 08:40, 01 mar 2017

Aniu ranniki wprawdzie nie od hani ale przez Hanie, bo to ona mnie nimi zarazila a krokusy mialam od zawsze ale ta haniowa krokusowa laczka mi sie bardzo podoba

Ewo czapeczki Maja kolor klubowy Na drutach mi jakos nie wychodza czapki, nie wiem jak spuszczac oczka by ladnie bylo.
Hafty pokazywalam wczesniej gdzies ale poszperam pozniej i Ci pokaze jeszcze raz. Olowek nie zostawia sladow. Robie tak od lat. Po wyszyciu piore robotke w rekach i nie widac nic a nic.
Ja nigdy nie slyszalam, by czosnek w palki liczyc, dlatego pojecia nie mam. jakos bardziej mi do glowki pasuje

Przestalo padac
violka171 09:14, 01 mar 2017

a u nas słońce daje pełną parą czego i Tobie życzę
09:48, 01 mar 2017
Basilikum napisał(a)
Aniu juz teraz bardzo malo. Miejsca nie mam na nowe obrazy. Teraz taka serie do nowego salonu wyszywam. Do jadalni moze jeszcze cos z cytatem z biblii wyszyje.

A pochwalisz się swoimi pracami? Bardzo lubię oglądać takie talenty
Milka 11:16, 01 mar 2017

Ładny kolor czapeczek ja takie lubię w ogrodzie zakładac, przynajmniej włosy mam w kupie
Basilikum 11:37, 01 mar 2017

Viola u nas slonko tez sie pokazuje, gra w berka z chmurkami

Aniaaa napisał(a)

A pochwalisz się swoimi pracami? Bardzo lubię oglądać takie talenty

Aniu prosze bardzo
to zeszloroczna nieoprawiona jeszcze. Jeszcze jeden obraz z tej serii mam gotowy a kolejny wlasnie wyszywam

Reszcie musze fotki zrobic, bo nie moge znalezc w kompie

Irenko
Anda 11:41, 01 mar 2017

Wow, Iza, ale śliczne To jakiś obrusik?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 12:10, 01 mar 2017

Ewo jakis tam mam, ale obecnie nie mam miejsca na obrusy wiec lezy na polce. Ogolnie mam duzo zrobionych przez ame na szydelku dlatego nie wyszywam obrusow

a obrazy mam takie: