Tu może być chodnik, a rabatę po prostu przerzucić na drugą stronę.
Tylko pytanie: czy lepiej aby śnieg spadał na rabatę czy na głowy?
Rabata wzdłuz chodnika by tu rewelacyjnie pasowała
Był chodbik a dalej właśnie rabata,widać gdzie się kończyła i śniegu akurat spadał najwięcej tam gdzie teraz koniec rabaty. Chodnik który być musi będzie raczej, ale nie tak szeroki jak rabata, chyba,zecos nam się odwidzi
Jestem przezeobiona i nie mogę nic robić na dworze i humor się spsul
Aaa zima, jak śnieg był na dachu to ani dzieci ani my nie chodziliśmy bo jednak nie warto ryzykować hehe
Chętnie poznam wasze zdanie
1. Rabata przy domu i dalej chodnik
2. Tylko chodnik bez rabaty
A to jeszcze czeka do posadzenia plus trochę łyse tuje, mam nadzieję, że w nowym miejscu się zregenerują aa i cebulki
Wiem, że cytowałam zdjęcie. Ale rabat nie planuje się oddzielnie. One muszą tworzyć spójną całość w całym ogrodzie.
Nie wiedząc co po bokach, co na wprost i w zasięgu oku, trudno proponować nasadzenia kompozycyjne i plamy kolorów.
Masz sporo tych bordowych żurawek. I takie plamy bordowe powinny być nie tylko na jednej rabacie ale i na pozostałych.
Gdy wchodzisz do ogrodu (jakiegokolwiek) to najpierw co widzisz - kolor czy fakturę?
Gdybym miała z czwartej strony ogrodzone to do mnie wchodząc widziałabym najpierw krzewa owocowe,a po lewej stronie będą tuje,ale nie w tym roku .no i będę szukać czegoś żeby je osłonić. Narazie nie znalazłam. Zaraz spróbuje zdj dodać bo już kilka razy próbowałam i nie udaje się
Edit.udalo się.
Jak widać nie jest skończona. Trawy ( turzyca jakaś) do przesadzenia na wiosnę,tawuły, dwie tawułki, bukszpany,dwie małe Sundae, i jedna Anabelle. No, ale tak się prezentuje największa rabata.