Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Toszka 17:40, 04 paź 2018

też mnie ten gaz interesuje. Którędy dokładnie idzie rura?
Anda 17:46, 04 paź 2018

Rowniez jestem za tym, zebys mocno ograniczyla trawnik. Z nim jest wiecej roboty i podlewania niz z rabatami. Rosliny na rabatach cieniuja sie nawzajem, nie trzeba ich mocno podlewac i chwasty tez nie rosna - to po ok. 3 latach. Trawnik rok w rok ta sama spiewka - wertykulacja, aeracja, dosiewki, koszenie, nawozenie i podlewanie, podlewanie, podlewanie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 17:50, 04 paź 2018

Toszka napisał(a)
tak jak narysowałaś. Ja bym tylko proponowała rabatę szerokości tego prostokąta po prawej. Teraz narysowałaś wąziutką rabatę i co tam upchniesz?

Szalej Megi, szalej!!! Walcz o ogród! Trawnik to koszty podlewania dzień w dzień i wiecznego koszenia...i stresu, że coś z trawnikiem nie tak

Toszka, hihi mąż będzie walczył bo on chce drzewka sadzić, w sumie to pewnie z 10 sztuk, a ja nie wiem jak je upchnąć żeby jeszcze miejsce na zabawy dla dzieci zostało

Skrzynia ma szerokość 125 cm, ale to nie od samej skrzyni ? Tam trzeba czymś wyłożyć wokół tych skrzyń bo koszenie kosiarka przy niej to mordega
A powiedz mi jeszcze to taka rabata w kształcie L do chodnika i wtedy już pod domem rabaty nie robić, co nie?

Niby kiedyś myślałam o rabacie wzdlug podjazdu, ale żeby też przy borówkach to już jakoś nie
sarenka 17:55, 04 paź 2018

Toszka napisał(a)
też mnie ten gaz interesuje. Którędy dokładnie idzie rura?

Mąż mi mówi,że pod podjazdem jest rura. No kurcze,ale jakaś rurę pamiętam że była wkopywana no, ale jak pod podjazdem to ok . Od wadociagu może to była,ale ona inaczej szła
Anda 18:04, 04 paź 2018

Skoro pod podjazdem, to nie ma problemu.

Dobrze zrozumiałam, ze chcesz chodnik przy domu, ale rabaty przy chodniku już nie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 18:04, 04 paź 2018

Zdjęcie jakoś z wiosny
sarenka 18:05, 04 paź 2018

Anda napisał(a)
Skoro pod podjazdem, to nie ma problemu.

Dobrze zrozumiałam, ze chcesz chodnik przy domu, ale rabaty przy chodniku już nie?

Tak, bo wtedy dużo śniegu będzie na ta rabatę spadać.
sarenka 18:07, 04 paź 2018

I zdjęcie z lata. Nie mam chyba zdjęć z wjazdu.
Anda 18:14, 04 paź 2018

Okej

Zrobiłam wersję wstępną. Rabaty na brązowo. Jasnozielone kółka to graby Frans Fontaine. Zakładam, że przy tarasie chcecie mieć cień po południu. Przydałoby się więc tam jakieś drzewo - zielone kółko. Przy tarasie zaznaczyłam rabatę.

sarenka 18:17, 04 paź 2018

Łał, Ewa, dzięki! No właśnie,a powiedz mi, z której strony zejście z tarasu zrobić, jutro zrobię zdj i wrzucę. Od około 17 latem cień jest bo u sąsiada rośnie ogromna lipa i brzoza u nas