Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

AnnaCh 10:55, 27 wrz 2015

Ja nie mam, więc nie podpowiem.
Jak tam trawka, wschodzi?

Co do niskich trawek na rabatę, to ja też za dużo nie pomogę, bo z trawkami jestem na razie na bakier. Mam tylko kłosówkę, ona jest niziutka, ale strasznie się rozrasta, trzeba ją pilnować. Z wyglądu jest dość wdzięczna
sarenka 11:08, 27 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Ja nie mam, więc nie podpowiem.
Jak tam trawka, wschodzi?

Co do niskich trawek na rabatę, to ja też za dużo nie pomogę, bo z trawkami jestem na razie na bakier. Mam tylko kłosówkę, ona jest niziutka, ale strasznie się rozrasta, trzeba ją pilnować. Z wyglądu jest dość wdzięczna

Nie wschodzi nic póki co,ale za to wszytsko inne rosnie całkiem nieźle w przyszłym trawniku ( ręcznie wyrywałam chwasty, więc jest tam sporo mimo wszystko).
AnnaCh 12:37, 27 wrz 2015

Chwastami się nie przejmuj, przy regularnym koszeniu znikną. Albo jak już będzie trawa duża, w przyszłym roku, zrobisz oprysk

Co do niskich trawek na rabatę to znalazłam coś takiego"
http://allegro.pl/turzyca-dwukolorowa-trawa-idealna-na-obwodki-i5677570940.html
Ładnie by było
sarenka 14:43, 27 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Chwastami się nie przejmuj, przy regularnym koszeniu znikną. Albo jak już będzie trawa duża, w przyszłym roku, zrobisz oprysk

Co do niskich trawek na rabatę to znalazłam coś takiego"
http://allegro.pl/turzyca-dwukolorowa-trawa-idealna-na-obwodki-i5677570940.html
Ładnie by było

Aniu,śliczna ta trawka

Mąż mówi,że mógł mnie nie słuchać i posiac ją w sierpniu, a ja chyba będę musiała mu wreszcie przyznać rację... Do tej pory trawa byłaby juz,ładna,a tak to może wzejdzie, może nie....
AnnaCh 15:19, 27 wrz 2015

Ale w sierpniu była straszna spiekota, raczej wątpię, żeby wtedy się udało.
Jak chciał w sierpniu, to dlaczego nie posiał na początku, albo w połowie września?
sarenka 15:31, 27 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Ale w sierpniu była straszna spiekota, raczej wątpię, żeby wtedy się udało.
Jak chciał w sierpniu, to dlaczego nie posiał na początku, albo w połowie września?

Bo nie było czasu -praca i późne powroty do domu,a przed wysianiem trzeba było jeszcze raz zielsko wyrwać. Gdyby był czas to własnie w pierwszym tyg września byłaby trawa wysiana
Marga 20:01, 27 wrz 2015

Sarenko, wydaje mi się, ze Twoja trawka bez problemu jeszcze urośnie Ziemia jest nagrzana i jest mokro. Ma teraz idealne warunki
AnnaCh 20:10, 27 wrz 2015

sarenka napisał(a)
Bo nie było czasu -praca i późne powroty do domu,a przed wysianiem trzeba było jeszcze raz zielsko wyrwać. Gdyby był czas to własnie w pierwszym tyg września byłaby trawa wysiana

Skąd ja to znam
Jak miałam urlop i wielkie plany, to były upały i nic nie zrobiłam. W ten weekend też jak M w sobotę był wolny to pokrapywało i mógł pomalować wiatę tylko od środka. Jak musi iść do pracy, to pewnie będzie ładna pogoda.
sarenka 20:37, 27 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Skąd ja to znam
Jak miałam urlop i wielkie plany, to były upały i nic nie zrobiłam. W ten weekend też jak M w sobotę był wolny to pokrapywało i mógł pomalować wiatę tylko od środka. Jak musi iść do pracy, to pewnie będzie ładna pogoda.

Dokładnie tak samo u nas było.
sarenka 10:45, 28 wrz 2015

Marga napisał(a)
Sarenko, wydaje mi się, ze Twoja trawka bez problemu jeszcze urośnie Ziemia jest nagrzana i jest mokro. Ma teraz idealne warunki

Marguś- oby! Teraz jak patrzę jak słonko świeci to tyle zielska tam jest To zielsko może nawet tak bardzo mi nie będzie przeszkadzało byleby darń była zwarta, żeby przyjemnie było chopdzic boso. Przy pieleniu odkryłam nowey chwast,który został nawieziony z ziemią- rdest plamisty...Czyli tak na pewno jest erz, skrzyp, mlecz, komosa, chwastnica, pięciornik gęsi, w niektórych miejscach powój, rdest ptasi-tyle pamiętam. Bedzie łądnie a przynajmniej lepiej niż było