Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Martka 20:09, 03 maj 2021

Maleństwa, ale szybko się rozrosną. Trzymam kciuki za nową rabatę.
Magleska 20:22, 03 maj 2021

śliczny łan tulipanów

nie wiem ile dać tego środka może jak przyjdzie ,będzie w instrukcji jakiś lepszy opis
sarenka 20:31, 03 maj 2021

Powiem wam,że Inka miała racjet, słabe te sadzonki z Albamar. Nie wiem czy hakone odżyją, w niektórych pasażerowie na gapę ( opuchlaki- mam je chyba już na każdej rabacie...trzeba kolejna chemię kupić i podlać rośliny...

W weekend ( ewentualnie w nastepny)zrobię oprysk na pędraki, dziś zrywałam darń i były już blisko ziemi....
Martka 20:59, 03 maj 2021

Opuchlaki w hakonechloa?? W jakiej były postaci? Ja myślałam, że one za trawami nie przepadają. Z nimi nie da się skutecznie wygrać, ja się poddałam, po prostu część roślin jest dla nich na pożarcie, a z sadzenia niektórych zrezygnowałam.
sarenka 21:54, 03 maj 2021

Martka napisał(a)
Opuchlaki w hakonechloa?? W jakiej były postaci? Ja myślałam, że one za trawami nie przepadają. Z nimi nie da się skutecznie wygrać, ja się poddałam, po prostu część roślin jest dla nich na pożarcie, a z sadzenia niektórych zrezygnowałam.

W hakone nie,ale w kukliku. Wybrałam co było, jaja też,resztę ziemi wywaliłam
Na innej rabacie mam w rozchodnikach, rozchodniki mają się dobrze
Agatorek 22:38, 03 maj 2021

sarenka napisał(a)

Nie, to jakiś floks szydlasty

Dopiero dzis go posadziłam. Maleństwo, które raczej nie będzie kwitło ..

Może będzie.
U mnie floksy (jak i wszystko inne) mają duże opóźnienie.
inka74 23:41, 03 maj 2021

Te cisy co dostałyśmy to już sadziłaś? Ja posadziłam i następny zong - okazało się, że nie są przekorzenione. To świeżo przesadzona P9 w 12-tkę. No normalnie idzie się zajumać z tymi firmami. Dramat.

Tulipankowe poletko i mebelki tarasowe pierwsza klasa. Wygodne są te fotele?
sarenka 05:45, 04 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Może będzie.
U mnie floksy (jak i wszystko inne) mają duże opóźnienie.

U mnie też późno wszyscy idzie.
Dziś znowu przymrozek był, ale dzień zapowiadają ciepły...

Wczoraj zrobiłam kancik i zerwałam kolejny metr trawnika, jeszcze że 2-3 podejścia i będzie można przewdzis Red barony i limki.
sarenka 05:46, 04 maj 2021

inka74 napisał(a)
Te cisy co dostałyśmy to już sadziłaś? Ja posadziłam i następny zong - okazało się, że nie są przekorzenione. To świeżo przesadzona P9 w 12-tkę. No normalnie idzie się zajumać z tymi firmami. Dramat.

Tulipankowe poletko i mebelki tarasowe pierwsza klasa. Wygodne są te fotele?

Kurcze, nie pamiętam jak to z tymi cisami. Będę w tym tygodniu sadzić kolejne to zwrócę uwagę.

Fotele są bardzo wygodne. Zapraszam na kawę to wyprobujesz
eVka 12:30, 04 maj 2021

sarenka napisał(a)
Ewa(effka)zainspirowała mnie w zeszłym roku fotelami i kupiłam zestaw, w tym roku zakupiłam mate na taras i jeszcze stolik będę chciała zakupić taki sam ...

Elegancko! Fajnie ten dywan wygląda w jednym kawałku, ja mam dwa mniejsze bo jeden duży u nas był niedostępny. Ze stolikiem będzie extra!