Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:57, 10 kwi 2017

Toć napisałam Purpurowy

Bo ten zielony to już rośnie od trzech lat na rabacie.
07_Rene 11:59, 10 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

Oo, a też miałaś problem z nornicami, ja nicby też, ale w tym roku pierwszy raz tyle roślin wyjedzonych. Nawet miskanty zebrinusy onjedzone zupełnie z korzeni.
Wysiałam ostatnio rudbekię od Ciebie, właśnie kiełkuje po trzech dniach.
Ze zdrówkiem u mnie powoli lepiej Czego i Tobie życzę. A jak już wyzdrowiejesz, to rabaty szykuj. Mam tyle siewek na swoich rabatach, chętnie bym Ci dała

Moje zdrowie to tam pikuś, ale dzieci to jakiś maraton chorobowy urządziły Mam nadzieję, że w końcu się to ustabilizuje.

Nornicom trutkę zaczęłam sypać i teraz szaleją... kopią na rabatach, a ja chodzę i udeptuje...

Roślinki chętnie przygarnę jak masz nadwyżki
Filomena 13:48, 10 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)
Uwaga, a teraz muszę się pochwalić Wiadomość dnia, a nawet miesiąca!

Udało się skiełkować arcydzięgla purpurowego. Jupi, jupi Siedem nasionek wypuściło ogonki Skiełkowały te na waciku, po ponad miesiącu! Dwa razy przeschły na amen, ale i tak podlewałam znowu. No i się udało. Tfu tfu, niech rosną. Jupi

Nasion, które skiełkowały, nie przemrażałam.
Inną partię przemrażałam, ale dopiero niedawno położyłam je na waciku. Wysiewałam też do doniczek i do gruntu. Tam jeszcze nic nie powschodziło.
Na razie udało się tylko na waciku skiełkować.

Gosia - gratulacje! Czytałam, że jegomość trudny w rozmnażaniu

Notuję : nasiona na wacik bez stratyfikacji. A skąd nasiona?
Makusia 14:44, 10 kwi 2017

Gosiu gratuluję skiełkowania tego czegoś
Domyślam się, że to ogromny sukces, ale dla mnie Ty już jesteś mistrzem siewu wszelakiego
mira 17:50, 10 kwi 2017

Gratulacje i wytrwałość sie oplacila.
Ja dostalam od pszcz nasionka bez opisu i jedne to miał byc ten arcydz i jedne mi nie skielkowaly muszę to rozeznać
Jutro robię rewolucję w moich wysiewach polowanie i dalsze przesadzanie i sianie - to cos dam do doniczek bo i to będzie kolejne przesadzanie

Jedziesz jeszcze do krzywaczki
Wendy79 18:25, 10 kwi 2017

Arcydzięgli purpurowych gratuluję! Czy z zielonym też są takie problemy, bo mój aż jeden wyszedł i stoi w miejscu od miesiąca?
W środę wracam do pracy, nie wiem jak będę mówić, bo z gardłem nadal problemy, ale co tam: wczoraj ubrana jak na biegun północny skończyłam ciąć róże i lawendy poszły od razu pod nóż, a dzisiaj trochę poplewiłam w warzywnym, póki mnie "ukochana" sąsiadka nie zadymiła, aż dychać nie mogłam.
mira 18:30, 10 kwi 2017

Oj ...oby swieta cię wyleczyły

Ja róże będę ciąć ponownie kolejna korekta mocna buuu

Ten acydziegiel zielony jest łatwy powinno ci sie udać
anna_t 21:55, 10 kwi 2017

Arcy.. sukces!
abiko 11:32, 11 kwi 2017

Gosia, mikołajek jest rozłogowy ? chyba nie.. bo jak nie to będę prosiła, bo pasowałby mi do nowej rabaty
bacowa 06:08, 12 kwi 2017

Gosia , a mnie aminek się wysiał , całe poletko. Narzekałam że nie mam nasion aminka ,a nie wiedziałam że on się wysiał.Te od ciebie też ładnie wzeszły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies