Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Makusia 11:13, 26 kwi 2017

Gosiu byłabym dumna jak paw, gdybym 1/100 z tego co Tobie udało się wyhodować miała!
Niesamowitą masz rękę do roślin.
margaretka3 11:16, 26 kwi 2017

iwka napisał(a)
Gosia jak długo wschodzi aminek, kurcze 9 dzień i nic

Iwonka, wysiej na rabatę. Z nim jak z koprem. W doniczce kiepsko, a na rabatach bez problemu. Tam mam siewek zatrzęsienie.
Ale do tygodnia kiełkował. W doniczce też mi słabo się wysiewał.
iwka 11:23, 26 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

Iwonka, wysiej na rabatę. Z nim jak z koprem. W doniczce kiepsko, a na rabatach bez problemu. Tam mam siewek zatrzęsienie.
ok. tak zrobię, zostawiłam sobie połowę nasionek dzięki .
margaretka3 11:27, 26 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Gosiu byłabym dumna jak paw, gdybym 1/100 z tego co Tobie udało się wyhodować miała!
Niesamowitą masz rękę do roślin.

A dziękuję! Aż się obejrzałam za siebie, czy barwny ogon się nie rozkłada
Bez tych wysiewów nie miałabym ogrodu.

Ostrogowiec biały, szałwia 'Luna', tojeść ciemnopurpurowa, tytoń seledynowy, rudbekia Cherry Brandy
margaretka3 11:32, 26 kwi 2017

iwka napisał(a)
ok. tak zrobię, zostawiłam sobie połowę nasionek dzięki .

To z tej połowy wysiej połowę. Jeszcze zostaw ociupinkę. Ja tak robię. Na co najmniej trzy wysiewy dzielę nasionka.

anabuko1 12:17, 26 kwi 2017

I fiuu fiu.Ależ masz dużo różnych wysiewow.
Ja tyle kwiatowych nie mam. Brak miejsca. Ale pomidorki,różne ostre papryczki ( Sun lubi i nasiona sobie kupuje i nawet potem je pieli i coś I mi pomaga przy tym.Ale kilka dyn,cukini, już w kubeczki też już posiałam .
12:30, 26 kwi 2017
Pszczelarnia napisał(a)

Kalarepka moja to wielka porażka (nie umiem jej dogodzić), kupiłam gotowe rozsady od znajomego pana.

u mnie tez porazka

wywaliłam bo wydziczyła się ...rozsad nie mysle kupowac ..bede kupowac gotowe kalarepki ...bo czesto jak sie za duzo nasadzi to one drewnieja ...a trudno wszystkie przejeść w jednym czasie

12:31, 26 kwi 2017
Gosiu z nasionkami seslerii daj sobie spokój ona przyrasta jak szalona ...podzielisz ja i zrobisz z niej srylion młodych

PS. zapomniałam napisac ze ilośc wysiewów mnie osłabiła ale chyba nie tylko mnie
margaretka3 12:40, 26 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
I fiuu fiu.Ależ masz dużo różnych wysiewow.
Ja tyle kwiatowych nie mam. Brak miejsca. Ale pomidorki,różne ostre papryczki ( Sun lubi i nasiona sobie kupuje i nawet potem je pieli i coś I mi pomaga przy tym.Ale kilka dyn,cukini, już w kubeczki też już posiałam .

Ja w tym roku wyjątkowo wysiałam tylko jedną odmianę paryki, z ostrych zrezygnowałam, moze za rok wrócę do nich. Ale wolę słodką paprykę. Fajnie, ze syn się wciągnął warzywnie
Za to zaszalałam z nowymi odmianami dyni.
Bakłażany w tym roku wysiałam wcześniej. W tamtym roku o wiele za późno. Mam nadzieję, że się doczekam. Okra też rokuje.

07_Rene 12:44, 26 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)

Oj tam, gdzieś wciśniesz przecież

Parocja budzi się do życia.

W tamtym roku wiele mi umknęło. Nie wiedziałam, że masz... To jedna? czy lika w jeden dołek? Fajna taka wielopniowa

margaretka3 napisał(a)

To jest podpowiedź i dla mnie