Odętkę tak lubię, że niech się rozrasta swobodnie, rozdawać będzie co
Sylwia, kiedy tniesz żarnowca? U mnie ma ponad metr, nie pokłada się, choć bardzo cieniutkie ma te łodyżki. Sztywne za to jak u werbeny.
Jana, to właśnie ma być żywopłot - zamiast ogrodzenia będzie zielona ściana Na wiosnę posadziłam już sporo sadzonek, ale nie zdążyłam całości, bo nie miałam przygotowanej ziemi. Chciałabym skończyć go sadzić tej jesieni, bo zadołowane sadzonki czekają od wiosny. Muszę przekopać jeszcze jakieś 15 metrów i wybrać wielkie ilości perzu. Ziemia tam gliniasta, w lecie się nie dało łopaty wbić. Mam plan robić to wieczorami, do lampy może dam rady przynajmniej skopać teren.
Reniu, o piwoniach u Ciebie, ale to też zależy na jakiego typu rabatce chcesz dać piwonie. Bylinowa, różana? Do bylinowej pasowałyby z piwoniami dalie czy rozchodnik, a do piwonii na różance, jak pisze Justyna: rozplenice.
A teraz doczytałam, że rozplenic nie chcesz tam dawać. Widziałam u Kondzia bodziszka niebieskiego, wysoki był, może z 70 cm miał. Albo na myśl przyszły mi jeszcze astry wokół piwonii. Reniu, jak to widzisz?