Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:09, 07 paź 2015

Jana napisał(a)
ja mam w piwoniach posadzone cienkie wysokie irysy, wyglada to pìęknie moim zdaniem, liście piwonia ma ładne tu akurat za nimi hortki

Mnie też się podoba to połączenie Ja w ogóle coraz bardziej lubię irysy.
margaretka3 09:11, 07 paź 2015

eee_taam napisał(a)

bodziszki za niskie

Justynko, u Kondzia widziałam dosyć wysokiego bodziszka, niebiesko kwitł, nie znam nazwy, sliczny był, ładne liście.
margaretka3 09:14, 07 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Łączę się w bólu

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wspólczuję

To zadziwiające, jak jeden mały ząb potrafi wpłynąć na postrzeganie całego świata Wczoraj miałam takie filozoficzne przemyślenia, ale niezbyt pozytywne, więc Wam oszczędzę tematu
Dziś już o niebo lepiej
Anda 09:14, 07 paź 2015

eee_taam napisał(a)

bodziszki za niskie

Alez skad. Taki Geranium Collinum-Hybride 'Nimbus' moze miec nawet i 90 cm. Rozanne pewnie wplotl i wspial sie po lisciach piwonii i ja okryl cala. Mi tak sie wspina na hibiskusa. A Geranium Pratense-Hybride 'Orion' dorasta do 70 cm, dlugo kwitnie i wg mnie tez wystarczy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 09:43, 07 paź 2015

Anda napisał(a)

Alez skad. Taki Geranium Collinum-Hybride 'Nimbus' moze miec nawet i 90 cm. Rozanne pewnie wplotl i wspial sie po lisciach piwonii i ja okryl cala. Mi tak sie wspina na hibiskusa. A Geranium Pratense-Hybride 'Orion' dorasta do 70 cm, dlugo kwitnie i wg mnie tez wystarczy

Ewo, właśnie też pisałam, że u Kondzia widziałam bodziszka wysokiego. To chyba był Rozanne, niebiesko kwitł i był śliczny!
Jana 19:29, 07 paź 2015

Takiego bodziszka nie widziałam, mój niewysoki się położył na ziemi niebieskie irysy są ładne, mnie podobają się najbardziej te cienkie, delikatne, nie znam odmiany
Magda70 13:20, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Mam nadzieję, że się uda w niedzielę!

Liatra pozazdrościła odętce i mikołajkowi i też dołączyła do grona kwitnących.

Matulu...jaki piękny widok...czemu mnie tu jeszcze nie było?!
Magda70 13:24, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Jako ciekawostkę w tym roku posadziłam trawę cytrynową i rodzynka brazylijskiego. Trawy jeszcze nie smakowałam, rodzynek pyszny, szkoda, że to takie maleńkie rośnie. Nie wiem, czy to przez suszę, czy on po prostu taki jest.

I jak trawa cytrynowa?? Smakowałaś już? Bo ciekawa jestem...
Magda70 13:46, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Aniu, moje cukinie wczoraj zamieniły się w dżem cytrynowy
Szkoda, że urosło mi tak mało cukinii. Muszę od mamy więcej przywieść, bo dżemik wyszedł niebiański, jak powiedział średni synek

Dasz przepis??
Ja w tym roku robiłam z cukini ketchup...rodzinka się zajada a zwłaszcza synek...ich nałogowy pożeracz. A dżemy też lubi...
Magda70 13:58, 08 paź 2015

margaretka3 napisał(a)

Jana, jeszcze mi dobra zupa z dyni nie wyszła ani razu, dlatego wolę zapiekać w piekarniku albo dżem zrobić. Ale może znowu spróbuję
Że ozdobna, to nie znaczy, że niejadalna. Ja w tym roku testuję odmianę 'Sweet Dumpling' - dekoracyjną, ale i jadalną. Jeszcze rośnie

No coś Ty?? Ja myślałam, że jak ozdobna to raczej niejadalna...ot gamoń ze mnie...

Ale się u Ciebie zaczytałam
Juz sobie odmiany dyni i cukini zapisałam na przyszły rok...