Ty masz ogród polski, wiesz?. Dużo jednorocznych, kolorowych i malwy, warzywa, owoce, rabaty i klomby - bardzo ładne to i swojskie. Napisałabym, że wsiowe, czyli cottage po polsku, ale nie wiem czy się nie obrazisz. Bo moim zdaniem to jest komplement.
Piękny taras, u mnie też są drewniane belki. Namawiam na winorośl z jednej strony tarasu, z drugiej posadź sobie co innego. I namawiam na zadaszenie - z przezroczystej pleksi, przynajmniej na części - winogrona będą miały pod tym dachem jak w szklarni, a jak się rozrosną, będzie tak pożądany na tarasie cień.
Nie trzeba, to piękne rośliny jesieni ale i cały sezon są ładne, bardzo wcześnie startują i na wiosnę możesz podebrać im trochę i z łatwością się rozmnażają, a na zimę nie ścinaj kwiatostanów bo to ozdoba ogrodu zimą - zajrzałam to napisałam i zmykam
dlaczego mam się obrazić, w końcu ja dziewczyna ze wsi jestem poza tym ogród musi też pasować do charakteru i stylu domu a mój nie jest nowoczesny . Lubię "wiejskie" ogrody bo wtedy wracam myślami do dzieciństwa