Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 18:45, 07 mar 2017

kamila66 napisał(a)

Super
U mnie rosną samosiejki, lubię je gotować zazwyczaj od razu po wykopaniu gotują się 15 minut
15 minut to krótko dobre takie samosiejki
Jana 18:48, 07 mar 2017

violka171 napisał(a)
ja w tym roku więcej zimniaków nasadzę,ida u mnie jak burza,po sezonie juz nie było

jakie sadzisz by przetrwały zimę,i o takie tez mi chodzi by podkopywać w czerwcu juz takie kuleczki
w zeszłym roku robiłam sondaż u innych na ten temat, głównie były polecane lordy (z tego co pamiętam wczesne) i denary, miałam lody są ok i irgę ale z tej ostatniej nie byłam zadowolona bo łapała mi zarazę, stonki miałam mnóstwo.... w tym roku pewnie skuszę się na denary lub inne, które znajdę w Instytucie Nasiennictwa
Jana 18:51, 07 mar 2017

zoja napisał(a)

Moj na szczescie nie wymaga szczegolow a gatunek jakos trafie gorzej z odmiana
A gdzie co? Zabraniam chodzic po rabatach twierdzac ze wszedzie cos rosnie i spokoj

to dobrego masz M, mojego denerwuje jak latam z roślinkami, czasem kontroluje mój samochód jak wracam z pracy i się spóźnię bo wie, że byłam w ogrodniczym ale pomidory to on sadzi, złapał bakcyla
Jana 18:52, 07 mar 2017

zawitka napisał(a)
A u mnie pies powywracał etykiety i....tyż nic nie wiem ha ha
dlatego nic nie ruszam gdzie sądzę, że coś rośnie bo jeszcze to wykopię te etykiety
Jana 18:54, 07 mar 2017

Milka napisał(a)
Ciekawe czy jak w worku ziemniaki posadzi się, też wyrosną, Monty Dan tak pokazywał
w worku nie miałam ale widziałam tę metodę, a zobaczyłam ją w jednym odcinku Mai, w ten sposób z powodzeniem hodowała je użytkowniczka naszego forum z tego co pamiętam Kasia miała na imię ale chyba się już nie udziela
violka171 18:54, 07 mar 2017

Jana napisał(a)
w zeszłym roku robiłam sondaż u innych na ten temat, głównie były polecane lordy (z tego co pamiętam wczesne) i denary, miałam lody są ok i irgę ale z tej ostatniej nie byłam zadowolona bo łapała mi zarazę, stonki miałam mnóstwo.... w tym roku pewnie skuszę się na denary lub inne, które znajdę w Instytucie Nasiennictwa

dziekować
violka171 18:54, 07 mar 2017

Jana napisał(a)

dziekować
Jana 18:56, 07 mar 2017

właśnie przypomniałam sobie, że mój M obiecał, że pojedziemy razem do szkółki po drzewka owocowe, mam nadzieję, że coś innego też przytaszczę ponieważ częśc pomidorów Słonki nie wyrosły oraz odmiana Bruno posadzone inne Słonki i pomidor Malinowy Ożarowski
Jana 18:58, 07 mar 2017

violka171 napisał(a)

dziekować
proszę bardzo gdzieś miałam zapisane z internetu fajne odmiany ziemniaków, jak znajdę tę rozpiskę to zamieszczę tutaj
violka171 19:07, 07 mar 2017

Jana napisał(a)
proszę bardzo gdzieś miałam zapisane z internetu fajne odmiany ziemniaków, jak znajdę tę rozpiskę to zamieszczę tutaj

ok zostanę przy denarze,też sporo pozytywów słyszałam Ty mnie tylko upewniłaś w przekonaniu