Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

violka171 20:45, 06 mar 2017

już do gruntu dałaś marchewkę??????????
matko Święta na co ja czekam ?
Jana 21:00, 06 mar 2017

Milka napisał(a)
Warzywnik juz odpalony, cebulowe startuja, wiosna i u ciebie
w końcu dotarła jak pogrzebałam w ziemi to jednak coś z tych oznak wiosny znalazłam
Jana 21:03, 06 mar 2017

gobasia napisał(a)
Basiu no faktycznie sasanka zapomniałam, że ją tam posadziłam....zresztą ostatnio stwierdziłam, że nie wiem co gdzie ja upchnęłam w ogrodzie to co kupiłam w zeszłym roku, też tak macie? wiatr i psy porwały mi większość karteluszek, teraz nic nie będę kopała by nie zniszczyć poczekam aż ruszą i bedę identyfikować
Jana 21:05, 06 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
Ono ho !Sporo warzyw już wysiałaś.
Ja jeszcze nic.
to dopiero początek sezonu, wiosna tak szybko przemija a areał warzywnika zmusza do siania już teraz
Jana 21:09, 06 mar 2017

vita napisał(a)
Zazdroszczę możliwości wczesnych siewów do gruntu. U mnie jeszcze ziemia bardzo zimna. Wspominasz o sadzeniu kapusty? Czy można już dostać rozsadę?
wydawało mi się, że to jednak też za wcześnie ale tak ciągnie już do tych roślinek, że czujemy się usprawiedliwieni....rozsady kapusty nie kupiłam i jeszcze nie widziałam, u nas jest z nasion ale pewnie niedługo będą już w sprzedaży u mnie z rozsady czasem pomidory jak własne rozsady nam padną za wcześnie i seler
Jana 21:12, 06 mar 2017

violka171 napisał(a)
już do gruntu dałaś marchewkę??????????
matko Święta na co ja czekam ?
rozbawiłaś mnie myślę, że jeszcze jest czas moja teściowa co roku kupuje taki kalendarz ogrodniczy z planem siewu, jest dostępny w każdym kiosku....powiem szczerze, że widzę, że bardzo tego przestrzega marchewka jest już w gruncie ale przykryta agrowłókniną, bo jest jeszcze zimno
Jana 21:15, 06 mar 2017

ku pamięci: wczoraj wysiałam kłosowiec anyżowy, rożnik, amorfę i trojeść bulwiastą, zobaczymy czy coś wyrośnie dziś po pracy wyczyściłam 10 tuj z suchych badyli i posprzątałam potem, nie cierpię tego
violka171 21:18, 06 mar 2017

a ja już tu panikuję hi hi ufffff,ja się sugeruję zeszłym sezonem a u Ciebie czytam że już w grunt-się wystraszyłam że coś przegapię u siebie
ja siałam marchewkę jakoś w połowie marca bez okrycia już
Jana 21:30, 06 mar 2017

violka171 napisał(a)
a ja już tu panikuję hi hi ufffff,ja się sugeruję zeszłym sezonem a u Ciebie czytam że już w grunt-się wystraszyłam że coś przegapię u siebie
ja siałam marchewkę jakoś w połowie marca bez okrycia już
ja też na to patrzę ale nie ma sensu w ciemno się sugerować poprzednim sezonem, bo każdy jest inny myślę, że u mnie jest zimniej dlatego warzywka muszą dorastać pod agrowłókniną i potrzebują trochę dłuższego okresu wegetacji Twoje pewnie później wysiane ale moje prześcigną
Gruszka_na_w... 22:15, 06 mar 2017

O marchew nie ma się co bać. W uprawach przemysłowych wysiewa się ja czasem późną jesienią, żeby zbiór był jak najwcześniej. Jej nasiona bardzo długo kiełkują.
U mnie rozsady na lokalnym ryneczku pojawiają się w kwietniu.
Bardzo dużo prac wykonałaś. Wyczytałam, że przycięłaś już pnące róże. Robiłaś tak w ubiegłych latach? nie trzeba z nimi czekać do kwitnienia forsycji?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies