Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

mira 23:45, 19 mar 2017

Jana napisał(a)
Drzewka posadzone...tu widok z dwóch stron...widać też kompost sąsiada który chcę przysłonić....myślałam o róży pomarszczonej ale boję się że mam malo miejsca przy płocie może dereń jadalny lub coś innego...co sądzicie?

chodzi o jeden krzak róży czy cały szpaler? - jeśli krzak czy dwa to bym sadziła różę bo wtedy zasłoni i to szybko

a! wysiewy bogate
Milka 14:27, 20 mar 2017

Cały szpaler z róż, byłby fajny, szybko rośnie, kwitnie, pachnie i nie ma pracy
gobasia 14:44, 20 mar 2017

Noo róże ..fajnie by było
a piesio ciekawski to pewnie sąsiada czy w sąsiada?
Jana 20:50, 20 mar 2017

mira napisał(a)

chodzi o jeden krzak róży czy cały szpaler? - jeśli krzak czy dwa to bym sadziła różę bo wtedy zasłoni i to szybko

a! wysiewy bogate
mysłałam o róży by ją posadzić tak jak jest na tym pierwszym zdjęciu zaraz koło siatki obok kompostownika sąsiada, obawiam się, że może być za szeroka i będzie nachodzić na drzewka....chętnie bym pociągnęła szpaler do końca siatki bo jakoś to do mnie przemawia bardziej niż 1 róża
Jana 20:53, 20 mar 2017

Milka napisał(a)
Cały szpaler z róż, byłby fajny, szybko rośnie, kwitnie, pachnie i nie ma pracy
róże pomarszczone muszą być, koniecznie mój drugi pomysł to wsadzić szpaler wzdłuż siatki gdzie jest pies, ta siatka przylega do ogrodzenia z siatki gdzie jest kompostownik sąsiada, a koło kompostownika posadzić borówki lub dereń (widziałam ostatnio, zakochałam się, nie wiem co to za odmiana była ale fajnie kwirł)
Jana 20:57, 20 mar 2017

gobasia napisał(a)
Noo róże ..fajnie by było
a piesio ciekawski to pewnie sąsiada czy w sąsiada?
tuje za psem są też moje (pies zresztą też), tuje odgradzają sad od części ozdobnej, w sadzie były (i częściowo jeszcze są) kury, wiadomo grzebią w ziemi bałagan z nimi, teraz podzieliliśmy sad na dwie części, na tej części będą drzewka i krzewy
Jana 20:58, 20 mar 2017

teraz gdybym wybierała to posadziłabym zamiast tuj różę pomarszczoną aby odgrodzić sad od reszty, ale to było przed Ogrodowiskiem
Anda 21:03, 20 mar 2017

Róża pomarszczona lubi dawać rozłogi. Nie wszystkie odmiany, ale często o tym czytam. Tak więc nie wiem, czy przy płocie sąsiada bym ją sadziła.
Dereń jadalny to np. pyszna dereniówka, warta rozważenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 21:08, 20 mar 2017

Anda napisał(a)
Róża pomarszczona lubi dawać rozłogi. Nie wszystkie odmiany, ale często o tym czytam. Tak więc nie wiem, czy przy płocie sąsiada bym ją sadziła.
Dereń jadalny to np. pyszna dereniówka, warta rozważenia
oj to mnie zmartwiłaś, myślałam o róży na konfitury, muszę doczytać
Jana 21:18, 20 mar 2017

dziś przycięłam the fairy, dość nisko ok. 20 cm nad ziemią, dereń czerwony i wypatrzyłam pierwszego krokusa (żółtego).....w końcu wiosna