Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 19:31, 21 mar 2017

skoro krokusy kwitną to dziś ciachęłam nad trzecim oczkiem wszystkie hortki i wrzuciłam do wody by się ukorzeniły, wsadziłam w końcu dwa Chopiny, do ziemi wsadziłam też kupne pierwiosnki i do doniczki kupione dziś kłącza floksów zaczęliśmy też bielić drzewa tak wiem, dopiero.....
AnnaCh 20:17, 21 mar 2017

Jakie cudne żółtka
Gruszka_na_w... 20:51, 21 mar 2017

Dzikie wino ukorzeni się samo. Wystarczy głębiej wsadzić gałązkę. Nie wiem, czy dokładnie pamiętam, że derenie jadalne są obcopylne i powinny rosnąć w pobliżu dwa.
One rosną bardzo wolno.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 09:58, 22 mar 2017

Jana napisał(a)
skoro krokusy kwitną to dziś ciachęłam nad trzecim oczkiem wszystkie hortki i wrzuciłam do wody by się ukorzeniły, wsadziłam w końcu dwa Chopiny, do ziemi wsadziłam też kupne pierwiosnki i do doniczki kupione dziś kłącza floksów zaczęliśmy też bielić drzewa tak wiem, dopiero.....

Ja swoje młode hortki potraktowałam jeszcze niżej a co niech się wzmocnią i ładnie ukształtują
Jana 20:46, 22 mar 2017

Anda napisał(a)

Dwa razy albo więcej kwitną LO i RtR. Reszta kwitnie raz, Indigo trochę powtarza późnym latem. Jedną mogłabyś zmieścić One są zupełnie inne niż te nowoczesne róże. A zapach... zwłaszcza Ispahan i Mme. Hardy jest cudny

muszę poczytać o nich obowiązkowo kusisz, oj kusisz chciałabym tam jak już więcej niż jedną
Jana 20:49, 22 mar 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Tak pomarszczona lubi chodzić i sąsiad może nie być szczęśliwy. To jest sad?
Pasuje dereń (ale jadalny nie jest gęstym krzewem), pomyślałam "irga błyszcząca" (ale dla drzewek owocowych nie jest to dobre sąsiedztwo). Chmiel pasuje na siatkę (najwyżej sąsiad ciachnie).

Jeśli róża to polecam Gipsy Boy (Zigeunerknabe) - kilka sztuk.

Edit: na siatkę nie może być. I róża musi kwitnąć więcej niż raz.

To dałabym jakieś róże. Jeden dereń też mi śmiesznie wypada tak pod płotem.
Tak to jest sad więc chciałabym wsadzić tam coś pasującego do niego mam jeszcze do umieszczenia na tej części borówkę amerykańską, pigwowiec, i aronię....Masz rację jeden dereń czy jedna róża nie będą pasować, to samo mi chodzi po głowie....chciałabym pociągnąć od tego kompostownika do końca siatki....mam zagwozdkę muszę poczytać o tej róży, którą polecasz
Jana 20:51, 22 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Jakie cudne żółtka
fioletowych jeszcze nie widać
Jana 20:56, 22 mar 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzikie wino ukorzeni się samo. Wystarczy głębiej wsadzić gałązkę. Nie wiem, czy dokładnie pamiętam, że derenie jadalne są obcopylne i powinny rosnąć w pobliżu dwa.
One rosną bardzo wolno.
dziękuję za informację już się zastanawiałam czy nie wykopać z ziemi jeśli tylko gałązki wystarczą to będę mieć dużo sadzonek jeśli zdecyduję się na derenie to też kilka sztuk kupię
Jana 20:59, 22 mar 2017

AgataP napisał(a)

Ja swoje młode hortki potraktowałam jeszcze niżej a co niech się wzmocnią i ładnie ukształtują
a ja się zastanawiałam czy nie za wysoko je potraktowałam, zawsze można je skrócić gorzej w drugą stronę
zoja 21:10, 22 mar 2017

o masz takie żółte krokusy jak miałam mieć ja cudowny jest ten kolor wiosną