Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 17:30, 01 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
Ooooo jaaaaaa jeszcze mnie akcja tulipanowa nie dopadła wstyd po prostu pozdrowionka
A tak na poważnie pikne gatunki wybrałaś
dziękuję, starałam się wybrać z jednej tonacji.mam nadzieję, że urosną bo kłącza z tego samego sklepu w poprzednich latach zastrajkowały
deszczowymaj 18:30, 01 wrz 2015

Śliczne tulipanki kupiłaś a ja nadal bez cebulek jak dalej będę się tak ociągać to puste kartony w sklepach zastanę
Jana 19:26, 01 wrz 2015

deszczowymaj napisał(a)
Śliczne tulipanki kupiłaś a ja nadal bez cebulek jak dalej będę się tak ociągać to puste kartony w sklepach zastanę
wczoraj kupiłam część, było dużo cebulek a dziś dostałam 3 ostatnie paczki.... ale myślę, że jeszcze będą i zdążysz spokojnie ma przegonić
mira 21:29, 01 wrz 2015

To się trochę otulipaniłaś Ja miałam Elegant Lady - są prześliczne i naprawdę elagant - kwiat długi szczupły i wysokie wysokie

a Queen of Night - mają małe kwiaty takie bardziej okrągłe są późne u mnie ostatnie, bardzo wysokie i u mnie doskonale powtarzały się pomimo nie wykopywania - kolor dla mnie fajny bo wiosną potrzeba też ciemnego

pozdrawiam

ja jeszcze nic nie mam - no kupkę szachownic i te trzeba już sadzić bo z tulipanami nie ma pośpiechu

Jana 23:18, 01 wrz 2015

mira napisał(a)
To się trochę otulipaniłaś Ja miałam Elegant Lady - są prześliczne i naprawdę elagant - kwiat długi szczupły i wysokie wysokie

a Queen of Night - mają małe kwiaty takie bardziej okrągłe są późne u mnie ostatnie, bardzo wysokie i u mnie doskonale powtarzały się pomimo nie wykopywania - kolor dla mnie fajny bo wiosną potrzeba też ciemnego

pozdrawiam

ja jeszcze nic nie mam - no kupkę szachownic i te trzeba już sadzić bo z tulipanami nie ma pośpiechu

też mi wpadły w oko mam nadzieję, że u mnie początek dopiero zakupów cebulowych.Co roku kupowałam trochę krokusów - nigdy ich nie wykopywałam,nie wiem czy dobrze robiłam, bo zauważyłam, że z roku na rok mam ich mniej, a powinnam mieć już fajną łąkę...U mnie krokusy nigdy nie dotrwały też do końca tj. przekwitnięcia całkowitego bo mąż je kosił (rosną w trawniku). Planuję kupić też trochę szafirków - bardo mi się podobają. Szachownic nigdy nie miałam ale widziałam je i się nad nimi zastanawiałam - chętnie je zobaczę u Ciebie
mira 23:24, 01 wrz 2015

Jana napisał(a)
też mi wpadły w oko mam nadzieję, że u mnie początek dopiero zakupów cebulowych.Co roku kupowałam trochę krokusów - nigdy ich nie wykopywałam,nie wiem czy dobrze robiłam, bo zauważyłam, że z roku na rok mam ich mniej, a powinnam mieć już fajną łąkę...U mnie krokusy nigdy nie dotrwały też do końca tj. przekwitnięcia całkowitego bo mąż je kosił (rosną w trawniku). Planuję kupić też trochę szafirków - bardo mi się podobają. Szachownic nigdy nie miałam ale widziałam je i się nad nimi zastanawiałam - chętnie je zobaczę u Ciebie

ja mam krokusy ale nie w trawniku i co roku zdecydowanie więcej - może znajdź inne miejsce jeszcze, a szachownice już mam ale je lubię i chcę więcej - muszę zdjęć poszukac ale już nie dziś
hej
Jana 23:28, 01 wrz 2015

mira napisał(a)

ja mam krokusy ale nie w trawniku i co roku zdecydowanie więcej - może znajdź inne miejsce jeszcze, a szachownice już mam ale je lubię i chcę więcej - muszę zdjęć poszukac ale już nie dziś
hej
właśnie myślę nad tym żeby zmienić im miejsce ale taka łąka krokusowa mi się strasznie, strasznie marzy....I to już od wielu lat, polukam na Twój wątek może znajdę szachownice z poprzednich lat, nawet nie wiedziałam, że juz pora na ich sadzenie
Jana 20:15, 04 wrz 2015

poszukuję pięknego berberysa, który będzie przebarwiał się na czerwono-pomarańczowy kolor, mieniący, wszelkie sugestie mile widziane......Mam jeden niski (nn odmiana), który się tak przebarwia i jeden wysoki, który nie spełnia moich oczekiwań, ma takie ciemne liście, zielone, które przechodzą w purpurę (nn). W sklepie ktoś mi pokazał Red rocket i Marię, podobno ten ostatni przebarwia się na taki kolor tylko musi być w słońcu.Czy to możliwe by tak znacznie zmienił kolor?
Jana 20:19, 04 wrz 2015

To jeden z moich berberysów, planuję go wyciąć bo nieszczególnie mi się podoba
margaretka3 20:45, 04 wrz 2015

Jana napisał(a)
Dzisiejszy zbiór...

Jana, patrzę i patrzę, i nie wiem co to???
Muszę do sklepu w te pędy, wszystkie ładniejsze cebulowe wykupicie! Szkoła się zaczęła i nie miałam czasu na przyjemność zakupów ogrodniczych.
Co do krokusów, to ponoć nie powinno się ścinać liści krokusów, dopóki same nie zaschną, dlatego chyba masz ich coraz mniej.