Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Milka 06:31, 13 wrz 2015

Jana napisał(a)
wypatrzyłam klona w sklepie ale go nie kupiłam bo sprzedawczyni zniechęciła mnie wizją jego okrywania na zimę i tym, że trzeba go sadzić w miejscu osłoniętym od wiatru. Potem jednak zauważyłam w sąsiedniej miejscowości,że klon rośnie u nich w przewiewnym miejscu i ma się dobrze, zatem chyba ponownie mu się przyjrzę

Kupuj i sadz, wbrew pozorom sa wytrzymale
Jana 09:59, 13 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)

Kuszące Czy to jest późna odmian ?
U mnie maliny już skończyły owocowanie a na następne trzeba czekać do przyszłego roku
tak to późna odmiana, niestety nie znam nazwy bo dostałam kilka krzaczków w prezencie kilka lat temu (bez nazwy) i strasznie się rozrosły, przechodzą już do sąsiada, mam też wczesną odmianę. Muszę jednak przyznać, że późna odmiana nie jest już tak smaczna a wszystkie moje maliny zamieniłabym na odmianę malin, której nazwy nie znam(mam tylko jeden mały niepozorny krzaczek), która ma bardzo małe maliny, nie rozrasta się a jedna malinka jest w stanie sprawić, że sądzę, że jestem w lesie, może ten krzaczek jest właśnie z lasu?
Jana 10:03, 13 wrz 2015

mira napisał(a)

Termin sadzenia szafirków to wrzesień, a z przebiśniegami jest trudno z cebul najlepsze dostać kwitnącą kupkę - sprawdziłam, przebiśniegi też trzeba posadzić żeby cebulki nie wyschły - w tym tygodniu u mnie 30 st w prognozie więc cebulowych jeszcze nie sadzę ale kupuję

pozdrawiam
matko, w takim razie też się muszę wziąć za sadzenie a nie tylko kupowanie bo mnie kolejny miesiąc zastanie , no ale na razie koncepcji brak gdzie to rozmieścić.....czyli w tym tygodniu z uwagi na upały jeszcze wstrzymać się z sadzeniem?
Jana 10:06, 13 wrz 2015

Milka napisał(a)

Kupuj i sadz, wbrew pozorom sa wytrzymale
to już wiem co kupić i tak mi chodzi po głowie od kiedy go zobaczyłam, ciekawa jestem tylko czy się przebarwi mocno. Nie było na nim nazwy, liście miał w kolorze purpury dlatego zakładam, że tylko może delikatnie zmienić kolor
Jana 13:43, 13 wrz 2015

jesień .... gruszki nie były pryskane i nie są takie apetyczne ale i tak do wykorzystania, dynie rosną
Jana 13:45, 13 wrz 2015

Uwielbiam taką jesień
Jana 13:52, 13 wrz 2015

Mój mały berberys zaczyna się przebarwiać, podobnie jak dzikie wino...kwiaty jeszcze kwitną, trawy też wyglądają interesująco
Jana 14:19, 13 wrz 2015

Kiedyś wsadzałam w to miejsce jaśmin i kalinę, kupione w B , teraz trochę podrosły ale nie wiem co jest które...wyrosły takie badyle, nie wiem czy to normalne czy też powinnam to przyciąć?
ewsyg 14:27, 13 wrz 2015

Jano, pokazałaś bardzo ładne sprzeczności. Lubie jeść owoce prosto z drzewa i u mnie też będą takie sprzeczności

Pozdrawiam
Jana 14:29, 13 wrz 2015

ewsyg napisał(a)
Jano, pokazałaś bardzo ładne sprzeczności. Lubie jeść owoce prosto z drzewa i u mnie też będą takie sprzeczności

Pozdrawiam
u mnie też ich nie braknie