tak to późna odmiana, niestety nie znam nazwy bo dostałam kilka krzaczków w prezencie kilka lat temu (bez nazwy) i strasznie się rozrosły, przechodzą już do sąsiada, mam też wczesną odmianę. Muszę jednak przyznać, że późna odmiana nie jest już tak smaczna a wszystkie moje maliny zamieniłabym na odmianę malin, której nazwy nie znam(mam tylko jeden mały niepozorny krzaczek), która ma bardzo małe maliny, nie rozrasta się a jedna malinka jest w stanie sprawić, że sądzę, że jestem w lesie, może ten krzaczek jest właśnie z lasu?
matko, w takim razie też się muszę wziąć za sadzenie a nie tylko kupowanie bo mnie kolejny miesiąc zastanie , no ale na razie koncepcji brak gdzie to rozmieścić.....czyli w tym tygodniu z uwagi na upały jeszcze wstrzymać się z sadzeniem?
to już wiem co kupić i tak mi chodzi po głowie od kiedy go zobaczyłam, ciekawa jestem tylko czy się przebarwi mocno. Nie było na nim nazwy, liście miał w kolorze purpury dlatego zakładam, że tylko może delikatnie zmienić kolor
Kiedyś wsadzałam w to miejsce jaśmin i kalinę, kupione w B , teraz trochę podrosły ale nie wiem co jest które...wyrosły takie badyle, nie wiem czy to normalne czy też powinnam to przyciąć?