Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

gogo 17:39, 29 sty 2019

Danko, sprawiam Ci wirtualne lanie za narzekanie na upchnięte rośliny
Przecież cały urok Twojego ogrodu jest w tym cudnym " buszu "
Ja nie mam problemu z zobaczeniem wszystkich roślin
daszum 00:09, 30 sty 2019

Grażyna, cieszę się, że podoba Ci się mój busz, ale wolałabym mieć mniejszy tłok na rabatach
Jakiś czas temu rozmawiałam z sąsiadem o wynajmie nieużytku, który przylega do mojej działki, ale na razie nie dał mi odpowiedzi, więc pewnie tłok zostanie, bądź się jeszcze pogłębi
Teraz siedzę i myślę nad tym, że z tyłu rabaty potrzeba koloru i zastanawiam się jak to osiągnąć. Żeby coś wsadzić, muszę coś zabrać i gdzie to dać? Ot takie mam dylematy z powodu buszu, a Ciebie podziwiam, że w tym buszu umiesz wszystko wypatrzyć
Waclaw 16:09, 30 sty 2019

daszum napisał(a)
Grażyna, cieszę się, że podoba Ci się mój busz, ale wolałabym mieć mniejszy tłok na rabatach
Jakiś czas temu rozmawiałam z sąsiadem o wynajmie nieużytku, który przylega do mojej działki, ale na razie nie dał mi odpowiedzi, więc pewnie tłok zostanie, bądź się jeszcze pogłębi
Teraz siedzę i myślę nad tym, że z tyłu rabaty potrzeba koloru i zastanawiam się jak to osiągnąć. Żeby coś wsadzić, muszę coś zabrać i gdzie to dać? Ot takie mam dylematy z powodu buszu, a Ciebie podziwiam, że w tym buszu umiesz wszystko wypatrzyć

Danusiu, nie wynajmuj lecz kup. Co zrobisz jak wynajęty obszar zagospodarujesz, obsadzisz, pokochasz a sąsiad powie; "przykro mi ale wynoś się"?
gogo 19:13, 30 sty 2019

Ja też, jak radzi Wacek, wolałabym kupić, co swoje, to swoje.
Ja żałuję, że jak kupowaliśmy dom, to nie chciałam całości przylegającej do naszej połówki i części za nią, bo się bałam koszenia
I całość była w cenie za dom, ok. 6 arów.
Sąsiad niczego już tam nie ma, zlikwidował tunel i warzywnik, rośnie kilka kiepskich drzewek owocowych.
Może by i sprzedał, ale pewnie cena byłaby nie na naszą kieszeń.
Ja widzę rośliny, bo są piękne i dorodne, to nie sztuka
daszum 19:25, 30 sty 2019

Waclaw napisał(a)

Danusiu, nie wynajmuj lecz kup. Co zrobisz jak wynajęty obszar zagospodarujesz, obsadzisz, pokochasz a sąsiad powie; "przykro mi ale wynoś się"?

Wacław,Grażyna jest jeden podstawowy problem - sąsiad na dzień dzisiejszy nie chce tego sprzedać
Jeśli sąsiad zdecyduje się wynająć mi ten obszar to zagospodaruję go w większości roślinami, które mam poupychane, zrobię warzywnik, posadzę kilka drzew owocowych, truskawki, maliny i zostanie dużo miejsca na trawnik. Nie mam zamiaru poważnie inwestować w nie swoje.
Oczywiście, istnieje ryzyko, że narobię się jak głupi osioł, doprowadzę ten ugór do porządku, a sąsiad wtedy to sprzeda , ale nie mnie
Ten kawałek ziemi nie ma dojazdu i jeśli będzie na sprzedaż, to mogę go kupić tylko ja lub dwóch innych sąsiadów.
gogo 21:28, 30 sty 2019

Ciekawe, Twój sąsiad zachowuje się jak pies ogrodnika
Przecież ma tam ugór, po co mu on.
Niektórzy ludzie są dziwni.
Waclaw 21:37, 30 sty 2019

daszum napisał(a)

Wacław,Grażyna jest jeden podstawowy problem - sąsiad na dzień dzisiejszy nie chce tego sprzedać
Jeśli sąsiad zdecyduje się wynająć mi ten obszar to zagospodaruję go w większości roślinami, które mam poupychane, zrobię warzywnik, posadzę kilka drzew owocowych, truskawki, maliny i zostanie dużo miejsca na trawnik. Nie mam zamiaru poważnie inwestować w nie swoje.
Oczywiście, istnieje ryzyko, że narobię się jak głupi osioł, doprowadzę ten ugór do porządku, a sąsiad wtedy to sprzeda , ale nie mnie
Ten kawałek ziemi nie ma dojazdu i jeśli będzie na sprzedaż, to mogę go kupić tylko ja lub dwóch innych sąsiadów.

Tak, pamiętam nasza rozmowę
zrobisz tak jak dla Ciebie będzie najlepiej. Już sama radość tworzenia na nowym miejscu będzie dobrą zapłatą za trud. Życzę Ci aby to Tobie w przyszłości przypadła palma pierwszeństwa
daszum 22:11, 30 sty 2019

Grażyna, facet widocznie lubi patrzeć na ugór przed swoimi oknami, szkoda że widzę go również ja. Zaskrońce i chwasty stamtąd do mnie przyłażą

Wacław, mam plan, ale na ten moment właściciel nie ustosunkował się do mojej propozycji. Za życzenia nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Obiektywnie rzecz ujmując te 8 arów, które mam po odliczeniu domu i dojazdu to też sporo jak na jedną parę rąk
Milka 07:11, 31 sty 2019

Powiem, że 8 arów teraz bym chciała mieć, a z sąsiadami to wielu z nas ma problemy, jakbyś zobaczyła, co moi mają i robią, wiałabyś ze strachu pozdrawiam
gogo 11:04, 31 sty 2019

No, dziwak.
I jeszcze obok jest Twój piękny ogród, taki kontrast.
Ja też mam niefajny widok na zarośnięty ogród, bo w domu nikt nie mieszka.
I tam są żmije !!!!!!