Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Iwk4 20:40, 24 lut 2016

olga80 napisał(a)
Żurawki jakieś w kolorze bordo chyba dla kontrastu ?
Iwonko czy Graham Thomas będzie dobrze wyglądał w towarzystwie ingrid bergman ?

Żurawki bordowe, czerwone, fioletowe, lub cytrynowe. One są kolorowe. Każde będą dobre. Zobacz, jaki masz kolor w pobliżu i powtórz
Co do róż...
Tereniu, nie mam takiego połączenia. Ale zapytaj się Zabawewy. ( Ogród Zabawewy).
Kiedyś mi pokazywała takie połączenie i ją zachwycało.
Mnie osobiśie połączenie żółtego z czerwonym męczy. Ale dziś tu była mowa o gustach i o tym, że każdemu może podobać się co innego.

W zeszłym roku robiłam ognistą rabatę. Przypadkiem na rabacie miałam pysznogłówkę w kolorze fioletu. Odkryłam, że osobiwcie wolę połqczenie wina z fioletem, a żółtego z niebieskim. I jesienią powstała rabata żółto- niebieska, i bordowo- fioletowo- niebieska. Zobaczę w tym roku, czy będę z tych połączeń zadowolona.

A te twoje róże posadź i się sama przekonasz, czy ci pasuje
Buziak
olga80 21:14, 24 lut 2016

Iwonka a mnie się wydawało, że graham to raczej w taki bardziej herbaciany odcień wpada ale nic jak wszystko zakwitnie bede sama widział jak to wygląda. Mam jednego żółtaska do towarzystwa sadze mu biskupie dalie i jakoś mi pasuje
Jana 21:22, 24 lut 2016

ale już Ci nasionka wyrosły pewnie niedługo pikowanie a co do kolorów to zawsze możesz posadzić a potem przesadzić
Iwk4 03:37, 25 lut 2016

olga80 napisał(a)
Iwonka a mnie się wydawało, że graham to raczej w taki bardziej herbaciany odcień wpada ale nic jak wszystko zakwitnie bede sama widział jak to wygląda. Mam jednego żółtaska do towarzystwa sadze mu biskupie dalie i jakoś mi pasuje

No właśnie to są niuanse kolorystyczne.
Zółty i biskupi idealne zestawienie. Z czerwonym już mniej. Choć Ingrid jest raczej bordowa. Musisz zobaczyć, jak ci się będzie podobać
olga80 07:52, 25 lut 2016

Iwonka już wie, że Graham nie będzie rósł przy Ingrd, poszukam mu innego towarzystwa jak będzie trzeba to jakąś purpurę mu do towarzystwa dokupię ( każda wymówka dobra aby kupić róże )
Iwk4 08:13, 25 lut 2016

Tereniu, wpisz Ogród Zabaewy
Jedna literka tyle kłopotu zrobiła
Widziałaś u mnie Grahama?
Rośnie sam podsadzony z tyłu i boku perovską, liatrą kłosową i z przodu lawendą. Wiosną dosadzam niebieskie bratki. Cudne zestawienie.
Toszka poleciła mi dosadzić zielone hakone. W tym roku dokupię, tylko muszę uporać się z zamówieniem różanym
Jak chcesz, to ci później poszukam fotki. Wcale nie musisz dokupywać drugiej róży. To krzew. Poproś Małą Mi o fotkę, jaki był u niej, zanim go przesadziła. Ja się zakochałam.
tulucy 08:43, 25 lut 2016

Ja przy Grahamie mam łubiny niebieskie z jednej strony, ostróżkę szafirową z drugiej, jakieś dzwonki tam są jeszcze
Mnie bardziej chyba kształt kwiatów by nie pasował,nawet nie kolor...
Graham był kupiony do rabaty z ciemnymi żurawkami (pojechałam do szkółki z liściem żurawki i dobierałam). Razem z nim kupiłam Westerland, Bonita, jeszcze jedną koloru Grahama, ale nie pamiętam nazwy, genralnie chyba 6 miało być róż - no i jak je już poustawiałam, to Graham nie pasował wyglądem, ni w ząb, nie te kształty
Poszedł solo prawie, ma obok powojnik nn, bordowy, a przed sobą te szafiry i niebieskości
olga80 12:27, 25 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Tereniu, wpisz Ogród Zabaewy
Jedna literka tyle kłopotu zrobiła
Widziałaś u mnie Grahama?
Rośnie sam podsadzony z tyłu i boku perovską, liatrą kłosową i z przodu lawendą. Wiosną dosadzam niebieskie bratki. Cudne zestawienie.
Toszka poleciła mi dosadzić zielone hakone. W tym roku dokupię, tylko muszę uporać się z zamówieniem różanym
Jak chcesz, to ci później poszukam fotki. Wcale nie musisz dokupywać drugiej róży. To krzew. Poproś Małą Mi o fotkę, jaki był u niej, zanim go przesadziła. Ja się zakochałam.

muszę dokopać się u ciebie do Grahama i koniecznie zajrzę do Małej Mi, teraz trochę zajęta jestem bawię się w domowe przetwórstwo wędliniarski - przygotowuję kiełbasę szynkową do wędzenia
olga80 12:28, 25 lut 2016

tulucy napisał(a)
Ja przy Grahamie mam łubiny niebieskie z jednej strony, ostróżkę szafirową z drugiej, jakieś dzwonki tam są jeszcze
Mnie bardziej chyba kształt kwiatów by nie pasował,nawet nie kolor...
Graham był kupiony do rabaty z ciemnymi żurawkami (pojechałam do szkółki z liściem żurawki i dobierałam). Razem z nim kupiłam Westerland, Bonita, jeszcze jedną koloru Grahama, ale nie pamiętam nazwy, genralnie chyba 6 miało być róż - no i jak je już poustawiałam, to Graham nie pasował wyglądem, ni w ząb, nie te kształty
Poszedł solo prawie, ma obok powojnik nn, bordowy, a przed sobą te szafiry i niebieskości

i jeszcze jedna opinia, że Graham potrzebuje niebieskiego towarzystwa
eluniak 12:29, 25 lut 2016

olga80 napisał(a)

muszę dokopać się u ciebie do Grahama i koniecznie zajrzę do Małej Mi, teraz trochę zajęta jestem bawię się w domowe przetwórstwo wędliniarski - przygotowuję kiełbasę szynkową do wędzenia

oj to czekamy na wędlinki