Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

olga80 07:22, 27 lut 2016

tulucy napisał(a)
Teresko tak w temacie - a robiłaś kiedyś wędliny gotowane w takiej puszce jakby? Bo mnie korci kupić, a m mnie wstrzymuje, że może nie warto...

Tak mam szynkowar już drugi po pierwszy nie wytrzymał tempa (polecam Biowin) super sprawa i znikają w oka mgnieniu Przecież ciągle nie można jeść wędzonego. Ja mam do kg mięsa więcej mi nie potrzeba.
olga80 07:24, 27 lut 2016

Marga napisał(a)
Teresko, wczoraj do Ciebie zajrzałam, zobaczyłam linki do wędlinek domowych i przepadłam. Aleś mi smaka narobiła na swojską wędlinkę ...a dzisiaj znowu o wędlinkach.
Będę czekała na fotorelację z wędzenia. Z chęcią się czegoś nauczę

no to trzeba kupić kawałek mięsa i zrobić coś domowego, ja nie tylko gotuję ale również gotuję i piekę w piekarniku a i robię polędwice dojrzewającą, która wisi sobie 4-5 dni i smakuje jak szynka szwarcwaldzka
olga80 07:25, 27 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Głodny niech lepiej tu nie zagląda...

oj tam oj tam narazie to wszystko surowizna
olga80 07:26, 27 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Zajrzałam i co???? Muszę iść coś wrzucić na ząb. Jakie smaczycha tu serwujesz Teniu [/quote

na moją szynkową zapraszam dopiero jutro
Iwk4 08:57, 27 lut 2016

Ja wczoraj zajrzałam i miałam dwa wyjścia:
iść do lodówki albo spać.
Poszłam spać
olga80 09:57, 27 lut 2016

Iwonka takie domowe wędliny to żaden wyczyn masz przepis i robisz dużo trudniejsze jest tworzenie pięknego ogrodu aby cały sezon zachwycał
MirellaB 12:41, 27 lut 2016

Mój eM wędzarnie mini chciał wybudować, ale się nie zgodziłam
olga80 13:25, 27 lut 2016

Dziś praca w ogrodzie wrze, w ruch poszedł szpadel i taczka mam w jednym miejscu glinę niemiłosierna i już w zeszłym roku chciałam jej się pozbyć ale lato upalne i suche to bym musiała kilofem chyba ją rozluźniać aby wybrać.Dziś kręcę się wokół wędzarni wiec i popracować mogę 2 taczki już wywiozłam a pewnie 2 jeszcze będą. Dziewczyny czy ja mogę już przesadzić wiciokrzew ?? Musze mu zmienić miejscówkę a pozbyć się go nie chcę bo pięknie pachnie.
Marga 14:05, 27 lut 2016

olga80 napisał(a)
Dziś praca w ogrodzie wrze, w ruch poszedł szpadel i taczka ...

Zazdroszczę. U mnie piękne słońce i ciepło, a ja uziemiona w domu, bo chłopaki maja chorobowe
Olga, a mogłabyś podać przepis na Twoja polędwicę a la szynka szwarcwaldzka? Proszę
Na wiciokrzewach się nie znam, więc niestety nie pomogę
olga80 14:19, 27 lut 2016

Marga napisał(a)

Zazdroszczę. U mnie piękne słońce i ciepło, a ja uziemiona w domu, bo chłopaki maja chorobowe
Olga, a mogłabyś podać przepis na Twoja polędwicę a la szynka szwarcwaldzka? Proszę
Na wiciokrzewach się nie znam, więc niestety nie pomogę

Zawsze robię z tego przepisu
https://www.youtube.com/watch?v=dmD_rDmRe7o