Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AsiaK_Z 12:33, 22 paź 2017

Anda napisał(a)

Asiu, tam jest cudownie, przynajmniej, kiedy świeci słońce. Pierwszy raz tam byłam a to 10 min. samochodem ode mnie. Do tej pory nie te lasy odwiedzałam co trzeba Teraz będę się tam częściej wybierać.

Bo to tak właśnie jest, im bliżej tym dalej Ewuś mam obornik koński ale "stety" granulowany. Czy mogę go wykorzystać pod róże przy ich przesadzaniu?
Anda 12:41, 22 paź 2017

DorKa napisał(a)

dziękuję Ci bardzo uspokoiłaś mnie. Zadbam o nią jak tykjo potrafię.
p.s Zdjęcią boooskie. Zdolniacha z Ciebie. Spokojnej niedzieli

Dzieki Powodzenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:44, 22 paź 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Bo to tak właśnie jest, im bliżej tym dalej Ewuś mam obornik koński ale "stety" granulowany. Czy mogę go wykorzystać pod róże przy ich przesadzaniu?

To fakt

Mozesz A kiedy bedziesz przesadzac? Granulowany, zreszta kazdy nawoz, dalabym raczej nie pod roze, tylko bardziej w powierzchniowej warstwie gleby, nie nizej niz 10 cm.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 13:15, 22 paź 2017

Anda napisał(a)

To fakt

Mozesz A kiedy bedziesz przesadzac? Granulowany, zreszta kazdy nawoz, dalabym raczej nie pod roze, tylko bardziej w powierzchniowej warstwie gleby, nie nizej niz 10 cm.

Jak tylko pogoda mi się poprawi jak było ładnie to nie miałam możliwości pojechania na ogród, a jak jest możliwość to pogoda się skiepściła. I bądź tu mądry
Anda 13:24, 22 paź 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Jak tylko pogoda mi się poprawi jak było ładnie to nie miałam możliwości pojechania na ogród, a jak jest możliwość to pogoda się skiepściła. I bądź tu mądry

Asiu, im później, tym lepiej. Po posadzeniu skróć jej też górę i usyp kopczyk Tak piszę gwoli przypomnienia, bo pewnie już to wiesz
AsiaK_Z 13:27, 22 paź 2017

Anda napisał(a)

Asiu, im później, tym lepiej. Po posadzeniu skróć jej też górę i usyp kopczyk Tak piszę gwoli przypomnienia, bo pewnie już to wiesz

Tak, pamiętam teorię chyba mam obcykaną gorzej z praktyką
Anda 13:49, 22 paź 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Tak, pamiętam teorię chyba mam obcykaną gorzej z praktyką

Też miałam cykora za pierwszym razem
asiak 17:18, 22 paź 2017

Ewuś, na wiosnę też można chyba różyczki przesadzać prawda?
Mam za gęsto wsadzone, muszę zrobić trochę porządku na rabatach
A teraz na jesieni już mi się nie chce przesadzać. Po wczorajszym i dzisiejszym dniu, mam dosyć przesadzania w tym roku
tulucy 19:00, 22 paź 2017

Ja to nawet wolę wiosenne sadzenie i przesadzanie. Szkoda tylko, że w tym roku muszę roszady już teraz robić.
gosika67 19:53, 22 paź 2017

Ewka przepiękną jesień pokazujesz, poszurałoby się liśćmi. Jak Twoje róże? Sadziłaś coś jesienią?
Pozdrawiam.