Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:13, 23 paź 2017

asiak napisał(a)
Ewuś, na wiosnę też można chyba różyczki przesadzać prawda?
Mam za gęsto wsadzone, muszę zrobić trochę porządku na rabatach
A teraz na jesieni już mi się nie chce przesadzać. Po wczorajszym i dzisiejszym dniu, mam dosyć przesadzania w tym roku

Jasne, na wiosnę też można. Tylko trzeba bardziej uważać na dostateczną wilgotność
U mnie też gęsto. Mam problem z upychaniem cebulek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:15, 23 paź 2017

tulucy napisał(a)
Ja to nawet wolę wiosenne sadzenie i przesadzanie. Szkoda tylko, że w tym roku muszę roszady już teraz robić.

Też wolę przesadzać wiosną. Przynajmniej coś widać na rabatach, bo teraz mam busz Mam problem z upychaniem cebulowych, a te trzeba sadzić jesienią niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:18, 23 paź 2017

gosika67 napisał(a)
Ewka przepiękną jesień pokazujesz, poszurałoby się liśćmi. Jak Twoje róże? Sadziłaś coś jesienią?
Pozdrawiam.

Róże kwitną jeszcze trochę, ale są już prawie łyse. Tylko Brother Cadfael i Mme Boll są w pełnym ulistnieniu Pokazywałam parę stron wcześniej parę fotek z ogrodu Teraz sadzę tylko cebulowe. Na rabatach busz i takie sadzenie w buszu strasznie mnie denerwuje
Mixtoorka 13:24, 23 paź 2017

Mamuniu jakie piękne zdjęcia! No i las też niczego sobie
Kasia_CS 11:54, 25 paź 2017

Kurcze Ewa, zastaawiałam sie nawet ostatnio co tak CIe mało na forum i kliknęłam w Twój wątek po Twoim poście u kogoś.. No i przeżyłam szok, bo nie był w obserwowanych ;( Nie wiem jak mi zniknął i ile przegapiłam pięknych fotek, wrrrr...

A miałam się zapytać - robisz jesienne cięcie róż? Czy tylko na wiosnę? Mocno ciachasz Louis odier? Bo mnie w tym roku skoczek mocno ją stłamsił i trochę pędów wycięłam, ale może warto ją trochę mocniej przetrzebić z gałęzi?
Anda 12:02, 25 paź 2017

Mixtoorka napisał(a)
Mamuniu jakie piękne zdjęcia! No i las też niczego sobie

Karolcia Naprawde jest tam bardzo pieknie Zapraszam Buziaki
sylwia_slomc... 12:05, 25 paź 2017

Ewa te widoki dech w piersiach zapierają, jak nierealne nie z tego świataDziękuję Ci za to , że je pokazałaś Cudnie
sylwia_slomc... 12:06, 25 paź 2017

Różami oczywiście też się zachwycam , żeby nie było , że nie
Anda 12:07, 25 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)
Kurcze Ewa, zastaawiałam sie nawet ostatnio co tak CIe mało na forum i kliknęłam w Twój wątek po Twoim poście u kogoś.. No i przeżyłam szok, bo nie był w obserwowanych ;( Nie wiem jak mi zniknął i ile przegapiłam pięknych fotek, wrrrr...

A miałam się zapytać - robisz jesienne cięcie róż? Czy tylko na wiosnę? Mocno ciachasz Louis odier? Bo mnie w tym roku skoczek mocno ją stłamsił i trochę pędów wycięłam, ale może warto ją trochę mocniej przetrzebić z gałęzi?

Duzo nie przegapilas Pokazywalam tylko troche fotek z ogrodu i z wrzosowiska w tutejszym lesie Ciesze sie, ze mnie znow znalazlas

Nie robie jesiennego ciecia. Tylko odrobine skracam za dlugie baty, ale to dopiero jak sie zimniej zrobi. LO nie przycinam wcale, tylko ja przyginam troche, zeby bardziej w poziomie szla. Wtedy kwitnie bardziej obficie. U mnie zaczela sie juz sama troche przewieszac, wiec nawet za bardzo jej nie musze przyginac. Na wiosne ja troche ciachne. Jeszcze sama nie wiem dokladnie jak

Anda 12:09, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewa te widoki dech w piersiach zapierają, jak nierealne nie z tego świataDziękuję Ci za to , że je pokazałaś Cudnie

Sylwia, sama bylam pod wielkim wrazeniem tego lasu. To las w wiekszosci debowy z takimi dodatkami jak sosny i brzozy, i wlasnie to wrzosowisko Musze tam sie dokladniej przyjrzec rosnacym tam drzewom i krzewom. A mech taki piekny, jak zielony kobierzec, ze mozna na nim godzinami lezec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies