Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

ryska 21:07, 28 paź 2017

Piękny las nam pokazałaś. Super fotki
Milka 09:34, 29 paź 2017

Świetna relacja z wyprawy, taka dzikość i naturalność w lesie. Chryzantemą też się zachwycam, pozdrawiam Ewo
inka74 10:34, 29 paź 2017

Chryzantemy mnie zachwyciły. Ja też kupiłam ale takie jednoroczne. Ot żeby jeszcze coś kwitło.
Ewa777 11:06, 29 paź 2017

Jak zobaczyłam zdjęcia lasu, to padałam Znam Twoje umiejętności fotograficzne, więc im to przypisałam. A tu na koniec piszesz, że to z telefonu - nie wierzę
Anda 17:22, 04 lis 2017

Dziewczyny, bardzo sie ciesze, że zdjęcia z lasu Wam sie spodobały. Tam jest po prostu pięknie
Chryzantema niestety już przekwitła, ale ma jeszcze pączki. Może uda się jej zakwitnąć ponownie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:30, 04 lis 2017

Dzisiaj skosiłam trawnik. Mam nadzieję, że po raz ostatni. Jutro jeszcze nawozem jesiennym sypnę.
Ostatnie cebulki posadzone. Kupowane w niesprawdzonym źródle. Mam nadzieję, że zakwitną. Trochę cebulek, które były już w glebie uszkodziłam, ale ogólnie miałam wrażenie, że cebulki się pochowały Zobaczymy wiosną, co wyjdzie z ziemi. Wiosną muszę sobie koniecznie pozaznaczać miejsca na nowe cebulki. Teraz to sadziłam tak na chybił-trafił
Zrobiłam dziś nawet kanciki. Wiosną będzie mniej roboty Ogród o wiele lepiej wygląda. Mimo to na przyszły sezon mam zaplanowane wywalanie wszelkich siewek, czy to ożankam czy kosmos - nie ma zmiłuj. Tylko bałagan przez nie okropny a inne rośliny czym dychać nie mają. Kocimiętkę też muszę ograniczyć. Coś się rozlazła zrobiła
Fotek nie ma, bo już się ciemno zrobiło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 17:39, 04 lis 2017

Anda napisał(a)
Dzisiaj skosiłam trawnik. Mam nadzieję, że po raz ostatni.
Fotek nie ma, bo już się ciemno zrobiło

no dokładnie jak u mnie
tulucy 17:44, 04 lis 2017

Ja jeszcze cebul nie posadziłam. Ogólnie to jak kocimiętka jestem najwyraźniej, rozlazła jakaś
Ewo, a wiesz może, czym mogę mech potraktować? Całą rabatę mi zarasta...
Anda 17:50, 04 lis 2017

Kasya napisał(a)

no dokładnie jak u mnie

Anda 17:53, 04 lis 2017

tulucy napisał(a)
Ja jeszcze cebul nie posadziłam. Ogólnie to jak kocimiętka jestem najwyraźniej, rozlazła jakaś
Ewo, a wiesz może, czym mogę mech potraktować? Całą rabatę mi zarasta...

Heh, ja też się czuję jak kocimiętka, ale dzisiaj wzięłam się w garść

Na mech dobrze żelazo działa, znaczy mech nie lubi nawozów żelazowych. Chelat żelaza stosuję. Mech robi się brązowy i co prawda odrasta, ale mniej.
Ogólnie teraz staram się aż tak mocno nie zwalczać mchu, bo dzięki niemu nie rosną inne chwasty. Mech zaczął mi się podobać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies