Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gosialuk 14:01, 31 sty 2018

Hej
Zaglądałam do ciebie, ale wpisu nie zostawiłam. Zajełam się tłumaczeniem z łaciny zestawu roślin na łączkę bylinową. Zaczęłam czytać od podszewki i jeszcze dużo mi do końca zostało. Twoje zestawienia bardzo ładnie wyglądają, więc się będę wzorować.
Margerytka40 14:10, 31 sty 2018

Zamieszczanie takich zdjęć o tej porze powinno być karane
MartaKozak 14:43, 31 sty 2018

I jak, wysialas juz cos na bylinowa laczke, czy za wczesnie?
Tez mnie kusi ta koncepcja, ale ja ma podmokly teren, co bys radzila?
Anda 15:16, 31 sty 2018

anbu napisał(a)
Już za chwileczkę, już za momencik .... i tak będzie

Monia81 napisał(a)
Ewuś ani się nie obejrzymy a wiosna zapuka do drzwi piękne fotki wspominkowe

AgataP napisał(a)
Ewa, Twoje zdjęcia powalają mnie na kolana jakością wykonania i pokazywanymi obiektami też mi się ckni do wiosny

Dziewczyny, na to liczę, że jeszcze tylko momencik Ze już zima nie przyjdzie i nie zamrozi wszystkiego. Luty ma być podobno dość zimny, oby nie za zimny i nie za długo.

AsiaK_Z napisał(a)
Ale dobrze trafiłam tak, oby do wiosny ściskam mocno

Asiu kochana, odściskuje Jak tam nóżka? Będzie kózka wiosną skakała?

Rejzi napisał(a)
sliczne rabaty masz

Dzięki Jeszcze trochę i też będziesz takie miała

Kasia_CS napisał(a)
Uwielbiam Twoje ujęcia i kompozycje jeju, jaką ja mam nadzieję, ze moje tulipanki będą tak wyglądały jak te Twoje poniżej, bo posadzilam ok 70 sztuk

Kasiu, na pewno będzie pięknie wiosną u Ciebie Nornic nie masz, więc nie ma innej opcji

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 15:19, 31 sty 2018

Ładne zdjęcia, ale wolę pokaz Twoich pięknych róż
Basilikum 15:22, 31 sty 2018

ja dzis uchwycilam w obiektyw pierwsza tegoroczna pszczolke.
U nas tez w rognozach pierwsze dni lutego zimiejsze, zobaczymy co dalej bedzie
Anda 15:27, 31 sty 2018

makadamia napisał(a)
Mnie się nie ckniło, póki Twoich ślicznych zdjęć nie zobaczyłam.
Czy to ładnie tak, pieskowi kiełbasą przed nosem pomachać i powiedzieć, że już za miesiąc dostanie?

Lepiej za miesiąc niż za pół roku Dzięki Asiu

Gosialuk napisał(a)
Hej
Zaglądałam do ciebie, ale wpisu nie zostawiłam. Zajełam się tłumaczeniem z łaciny zestawu roślin na łączkę bylinową. Zaczęłam czytać od podszewki i jeszcze dużo mi do końca zostało. Twoje zestawienia bardzo ładnie wyglądają, więc się będę wzorować.

Witaj u mnie Hehe, aż tak dużo tej łaciny nie było Mi tak jest łatwiej, niż wyszukiwać polskie nazwy, to mi za długo trwa W tym roku też wysiewam łączkę, ale taką mini, nie to co u Ciebie Poza tym moja łączka będzie sucha, a Ty masz teren bardziej podmokły, to i trochę inne rośliny potrzebujesz.

Margerytka40 napisał(a)
Zamieszczanie takich zdjęć o tej porze powinno być karane

Oj tam, oj tam Muszę sobie dać jakąś nadzieję ne lepsze jutro

MartaKozak napisał(a)
I jak, wysialas juz cos na bylinowa laczke, czy za wczesnie?
Tez mnie kusi ta koncepcja, ale ja ma podmokly teren, co bys radzila?

Nie, jeszcze nic nie wysiewałam. Czekam do marca. Kupiłam sobie dzisiaj tylko taką fajną drabinko-półeczkę, żebym miała miejsce na stawianie doniczek. Zastanawiam się nad kupnem drugiej...
Parę roślinek na podmokły zapodam Ci zaraz na Twoim wątku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:29, 31 sty 2018

MirellaB napisał(a)
Ładne zdjęcia, ale wolę pokaz Twoich pięknych róż

O, to jest dobry pomysł, trzeba sobie ich wygląd przypomnieć

Basilikum napisał(a)
ja dzis uchwycilam w obiektyw pierwsza tegoroczna pszczolke.
U nas tez w rognozach pierwsze dni lutego zimiejsze, zobaczymy co dalej bedzie

Już pszczółki? Rany. Z głodu umrze chyba.
Mam nadzieję, że luty nie będzie zbyt mroźny, zimny może być
Basilikum 15:34, 31 sty 2018

a gdzie tam umrze, obzarla alego ciemiernika i jeszcze krokusy i winterlinge na nia czekaja
MirellaB 15:43, 31 sty 2018

Na wspominkowy pokaz Twoich róż czekam. A co nie chciałaś ich przypomnieć?