Wiesz co? U mnie w 1 roku zdrowiutka, a tym tez skoczek. Chyba ją mocniej ciachnę.. a w tym roku mi przepięknie i obficie kwitła a potem przez skoczka zmarniała mocno..
Witaj Ewo. Cudne róże pokazujesz. Ale Munstead Wood chwyciła moje serceUwielbiam ten kolor w ogródku. Pięknie komponuje się z innymi barwami Pozdrawiam
Uwielbiam ten kształt Szkoda, że zapachu nie można sfotografować
Może warto wymienić sadzonkę. Ewentualnie najpierw ją mocno dokarmić kompostem i obornikiem i zobaczyć, czy to coś da.
Asiu kochana, mocno trzymam za Ciebie kciuki
SS będzie, a Jude w zeszłym roku była bardzo leniwa i nawet nie wiem, czy mam jakieś jej fotki. W tym roku dostanie extra porcję dopalaczy i mam nadzieję, że pokaże na co ją stać.
Jest piękna i ma piękny zapach i z tego co zauważyłam to i niezły apetyt
Mam tylko Negritę, Purissimę i Blue Diamond. Innych tulipanów nie posiadam
To znaczy że w przyszłym roku będziesz usychać
No ja się nie cieszę z ochłodzenia. Przed nami karnawał a tu taka pogoda, no...
W donicach uprawa jest o tyle łatwa, że masz wszystko pod kontrolą, tzn. wilgotność i nawóz. Trudność polega na tym, że trzeba być systematycznym. Róże żyją tylko tym, co dostaną ode mnie i ewentualnie z nieba, jeśli lato jest deszczowe. Jeśli jest gorąco, to trzeba je codziennie podlewać.
Zimowanie w moim klimacie jest łatwe. Zabezpieczać trzeba je tylko w wypadku mrozów poniżej -5 stopni.