Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kasia_CS 20:46, 31 sty 2018

jolanka napisał(a)
Aż westchęłam głęboko na widok tych róż.
Z LO mam kłopot. Chyba kupilam marną sadzonkę. Mocno choruje, lubi ja skoczek. Cos muszę zrobić bo jest piękna

Wiesz co? U mnie w 1 roku zdrowiutka, a tym tez skoczek. Chyba ją mocniej ciachnę.. a w tym roku mi przepięknie i obficie kwitła a potem przez skoczka zmarniała mocno..

Oj Negrita.. a ja myślałam, ze to Purple prince
Annak 21:35, 31 sty 2018

Jakbym miała takie śliczności to bym też usychała z tęsknoty za słońcem i wiosną
tulucy 21:44, 31 sty 2018

Kuszące te Twoje widoki też tęsknię, ale jeszcze i zimą nie zimą się cieszę, odpoczynek się przydaje. Zbieram siły na wiosnę.
paniprzyroda 22:04, 31 sty 2018

Ślicznoty co jedna to piękniejsza. Widzę, że niektóre rosną w donicach i to duże okazy. Napisz proszę coś więcej nt uprawy róż w donicach
pawel_snopek 09:01, 01 lut 2018

Piękniejszych róż niż twoje nie widziałem
AgataM 11:53, 01 lut 2018

Witaj Ewo. Cudne róże pokazujesz. Ale Munstead Wood chwyciła moje serceUwielbiam ten kolor w ogródku. Pięknie komponuje się z innymi barwami Pozdrawiam
Anda 13:48, 01 lut 2018

Katkak napisał(a)
Oj Ewcia, tego mi było trzeba - mam nadzieję, że te cudowne obrazy mi się przyśnią .

Przyśniły się? Mi już się śnią od jakiegoż czasu

Zagajanka napisał(a)

Kółeczka doskonałe

Śliczną przypominajkę nam zafundowałaś!

Uwielbiam ten kształt Szkoda, że zapachu nie można sfotografować

jolanka napisał(a)
Aż westchęłam głęboko na widok tych róż.
Z LO mam kłopot. Chyba kupilam marną sadzonkę. Mocno choruje, lubi ja skoczek. Cos muszę zrobić bo jest piękna

Może warto wymienić sadzonkę. Ewentualnie najpierw ją mocno dokarmić kompostem i obornikiem i zobaczyć, czy to coś da.

AsiaK_Z napisał(a)

Najpierw będę "robić" za mumię, bo mi obie nogi od dołu do góry powiążą, a później to mnie nikt nie dogoni od 12 lutego zaczynam ♡♡♡

Asiu kochana, mocno trzymam za Ciebie kciuki

MirellaB napisał(a)
Piękny pokaz A Summer Song i Jude będą?

SS będzie, a Jude w zeszłym roku była bardzo leniwa i nawet nie wiem, czy mam jakieś jej fotki. W tym roku dostanie extra porcję dopalaczy i mam nadzieję, że pokaże na co ją stać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:01, 01 lut 2018

patrycja napisał(a)

Na tą mam chrapkę

Śliczna jest.

Jest piękna i ma piękny zapach i z tego co zauważyłam to i niezły apetyt

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co? U mnie w 1 roku zdrowiutka, a tym tez skoczek. Chyba ją mocniej ciachnę.. a w tym roku mi przepięknie i obficie kwitła a potem przez skoczka zmarniała mocno..

Oj Negrita.. a ja myślałam, ze to Purple prince

Mam tylko Negritę, Purissimę i Blue Diamond. Innych tulipanów nie posiadam

Annak napisał(a)
Jakbym miała takie śliczności to bym też usychała z tęsknoty za słońcem i wiosną

To znaczy że w przyszłym roku będziesz usychać

tulucy napisał(a)
Kuszące te Twoje widoki też tęsknię, ale jeszcze i zimą nie zimą się cieszę, odpoczynek się przydaje. Zbieram siły na wiosnę.

No ja się nie cieszę z ochłodzenia. Przed nami karnawał a tu taka pogoda, no...

paniprzyroda napisał(a)
Ślicznoty co jedna to piękniejsza. Widzę, że niektóre rosną w donicach i to duże okazy. Napisz proszę coś więcej nt uprawy róż w donicach

W donicach uprawa jest o tyle łatwa, że masz wszystko pod kontrolą, tzn. wilgotność i nawóz. Trudność polega na tym, że trzeba być systematycznym. Róże żyją tylko tym, co dostaną ode mnie i ewentualnie z nieba, jeśli lato jest deszczowe. Jeśli jest gorąco, to trzeba je codziennie podlewać.
Zimowanie w moim klimacie jest łatwe. Zabezpieczać trzeba je tylko w wypadku mrozów poniżej -5 stopni.

Tutaj kiedyś pisałam na ten temat
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=760#post_4

pawel_snopek napisał(a)
Piękniejszych róż niż twoje nie widziałem

Pawle, prawdziwy z Ciebie gentleman Dziękuję

AgataM napisał(a)
Witaj Ewo. Cudne róże pokazujesz. Ale Munstead Wood chwyciła moje serceUwielbiam ten kolor w ogródku. Pięknie komponuje się z innymi barwami Pozdrawiam

Agato, również uwielbiam ten kolor Masz racje, komponuje się wspaniale z cała paletą barw
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:04, 01 lut 2018

Tymczasem w szkółce kwitną sobie w najlepsze kamelie

Szkoda, że nie pachną.

Poza tym trwają przygotowania do karnawału. Dzisiaj malowałam wóz na pochód, konkretnie tą bramę

Anda 14:20, 01 lut 2018

Czas na fotki - ciąg dalszy róż.

Summer Song

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies