Ceramiczne mogą przesychać. Moje mam w donicach z tworzywa sztucznego. Twoje do jesieni spokojnie dadzą radę nawet w mniejszych doniczkach Daj im dobrą ziemię i dobrze je pielęgnuj, bo wiesz sama, rośliny w donicach są od nas uzależnione
Wiesz, róże czasami potrafią zaskakiwać wielkością, więc nie gwarantuję, że naprawdę będą się trzymać tych 2m
Aloha, Compassion, Florentine, Camelot, Westerland, seria Starlet - mini-pnące róże firmy Tantau
Ewa witam serdecznie
Od dłuższego czasu odwiedzam Twój ogród ale dzisiaj postanowiłam się przywitać. Jestem Ania i mieszkam blisko Katowic
Czytając Twój watek zauważyłam ze kochasz tez róże a ja jesienią 2016 zachorowałam na chorobę różaną i nie chce przejść
W związku z tym czy mogę prosić o poradę?
Chce posadzić w szpalerze parę róż chciałabym aby były raczej niskie różowe lub białe i długo kwitły.
Ich docelowe miejsce opisze: na pierwszym planie mam posadzone tuje szmaragd następnie różaneczniki białe później jeżówki różowe wiosną kwitną tulipany szafirki żonkile itp. Teraz widać tylko tuje i różaneczniki i jest pustka właśnie tu widziałabym 5-6 róż. Czy możesz mi coś polecić? myślałam o pashminie lub aspiryn rose lub.... jest tyle cudowności ze już sama nie wiem.
Bedę wdzięczna za odpowiedz
Pozdrawiam miłego dnia
Witaj Aniu Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin Róże kocham, to prawda. Mam ich o wiele za mało ale kiedyś na pewno uda mi się na jeszcze jakieś znaleźć miejsce
Choroba różana jest raczej nieustępliwa, tak więc przygotuj się na najgorsze
Aspirynka będzie raczej za duża. To piękna róża ale potrafi zaskoczyć wzrostem. Aga Napia ostatnio pokazywała jej zdjęcia.
Pashmina wzrostem powinna pasować i na forum jest wiele jej wielbicielek
Na Twoją rabatę pasowałyby również Claire Marshall, która nie tylko jest śliczna, ale też pięknie pachnie.
Bardzo ładna i pachnąca jest też Heidi Klum. Jeśli stanowisko jej sie nie spodoba, to będzie szybko chorować.
Malutka, zdrowiutka i o fajnych, choć małych kwiatach jest niepachnąca (niestety) Pepita.
Chwalona na tym forum, ale niepachnąca Lavender Ice rownież jest piękna.
Seria Bienenweide również jest malutka, ale pożyteczna dla owadów
Leonardo da Vinci ma piękne kwiaty, jest zdrowy, ale czasem potrafi zaskoczyć wzrostem. Niestety nie pachnie.
Lions Rose również nie pachnie, ale jest bardzo zdrowa i obficie kwitnie.
Mam nadzieję, że znajdziesz dla siebie odpowiednią różyczkę Jakby co, to pytaj