Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anna_ogrodni... 20:37, 03 mar 2018

Ewa dziękuje bardzo bardzo za wyczerpującą odpowiedz zaraz pooglądam wymienione przez Ciebie róże. Pewnie wszystkie mi się spodobają ale będę zmuszona wybrać tylko jeden gatunek. Poinformuje Cie które róże wybrałam
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Waclaw 20:53, 03 mar 2018

Anda napisał(a)

Witaj Aniu Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin Róże kocham, to prawda. Mam ich o wiele za mało ale kiedyś na pewno uda mi się na jeszcze jakieś znaleźć miejsce
Choroba różana jest raczej nieustępliwa, tak więc przygotuj się na najgorsze

Aspirynka będzie raczej za duża. To piękna róża ale potrafi zaskoczyć wzrostem. Aga Napia ostatnio pokazywała jej zdjęcia.
Pashmina wzrostem powinna pasować i na forum jest wiele jej wielbicielek
Na Twoją rabatę pasowałyby również Claire Marshall, która nie tylko jest śliczna, ale też pięknie pachnie.
Bardzo ładna i pachnąca jest też Heidi Klum. Jeśli stanowisko jej sie nie spodoba, to będzie szybko chorować.
Malutka, zdrowiutka i o fajnych, choć małych kwiatach jest niepachnąca (niestety) Pepita.
Chwalona na tym forum, ale niepachnąca Lavender Ice rownież jest piękna.
Seria Bienenweide również jest malutka, ale pożyteczna dla owadów
Leonardo da Vinci ma piękne kwiaty, jest zdrowy, ale czasem potrafi zaskoczyć wzrostem. Niestety nie pachnie.
Lions Rose również nie pachnie, ale jest bardzo zdrowa i obficie kwitnie.

Mam nadzieję, że znajdziesz dla siebie odpowiednią różyczkę Jakby co, to pytaj

Ewa
imponująca jest Twoja wiedza. Dziękuję za to, że chcesz się nią dzielić. Skorzystam z niej i podstępnie wykorzystam w/w informacje
Kokesz 21:46, 03 mar 2018

Ja też się zastanawiam nad niewysoką jasnoróżową odmianą, nie musi być pachnąca ale chciałabym żeby długo kwitła, najlepiej cały czas, podobają mi się bladoróżowe z ciemniejszym środkiem.

U Ani-Anulajdy z niższych odmian spodobała mi się Larissa, Bailando, Queen of Sweeden, Herzogin Christiana
Podoba mi się też kwiat Eden Rose, Heritage ale są za wysokie, Ania pisała, że można nisko ciąć Eden Rose, ale nie wiem czy takie cięcie mocno jej ogranicza wzrost?
Katkak 21:58, 03 mar 2018

Echhh, widok Twoich róż... kocham to
sylwia_slomc... 22:11, 03 mar 2018

Ewka jak z obserwacji uważasz ogórki dłużej zdrowe na wysokościach niż puszczone po gruncie???
Kokesz 23:01, 03 mar 2018

Fajne tematy różano-ogórkowe
Anda 08:56, 04 mar 2018

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa dziękuje bardzo bardzo za wyczerpującą odpowiedz zaraz pooglądam wymienione przez Ciebie róże. Pewnie wszystkie mi się spodobają ale będę zmuszona wybrać tylko jeden gatunek. Poinformuje Cie które róże wybrałam
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Bardzo ciekawa jestem, którą wybierzesz Może znajdziesz jeszcze jakąś inną, która Ci sie spodoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:00, 04 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Ewa
imponująca jest Twoja wiedza. Dziękuję za to, że chcesz się nią dzielić. Skorzystam z niej i podstępnie wykorzystam w/w informacje

Oj, nie aż taka, tutaj jest parę innych dziewczyn mających naprawdę imponujące kolekcje róż w swoim ogrodzie a co za tym idzie doświadczenie Ale dziękuję, jeśli mogę to staram się pomóc Wykorzystuj te informacje do woli A skoro będziesz miał łąkę, to może posadzisz jakieś róże o niepełnych kwiatach dla owadów właśnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anna_ogrodni... 09:13, 04 mar 2018

Witam
Pooglądałam róże wszystkie są piękne a pachnące najpiękniejsze bo i uroda i zapach
Szkoda ze Heidi Klum może nie spasować miejsce. Jeszcze trochę będę się zastanawiać bo ziemia zmarznięta
A codo tematów różano-ogrókowych to nasunęła mi się taka myśl ze prawdziwy ogrodnik zachwyca się i kwiatem ogórka i kwiatem róży bo lubimy piękny cudowny zielony świat przyrody
Ale się spisałam
Milej niedzieli pozdrawiam
Anda 09:18, 04 mar 2018

Kokesz napisał(a)
Ja też się zastanawiam nad niewysoką jasnoróżową odmianą, nie musi być pachnąca ale chciałabym żeby długo kwitła, najlepiej cały czas, podobają mi się bladoróżowe z ciemniejszym środkiem.

U Ani-Anulajdy z niższych odmian spodobała mi się Larissa, Bailando, Queen of Sweeden, Herzogin Christiana
Podoba mi się też kwiat Eden Rose, Heritage ale są za wysokie, Ania pisała, że można nisko ciąć Eden Rose, ale nie wiem czy takie cięcie mocno jej ogranicza wzrost?

Niewysoka, to znaczy rosnąca do ilu maximum?
Może znajdziesz miejsce na Rose de Resht. Co prawda to ciemny róż, ale krzaczek rośnie bardzo wdzięcznie, tak półkoliście i zapach jest piękny.
Jeśli Edenka jest za wysoka, to może obejrzyj Souvenir de Baden Baden. Ma trochę inne kwiaty, ale podobny kolor. Jest to typowo wielkokwiatowa róża rosnąca wąsko, wyprostowana i kwitnąca dość obficie, ale z przerwą.
Te róże które wymieniłaś wszystkie są śliczne Mocne cięcie powoduje mocny wzrost, więc nie jestem pewna, czy to rzeczywiscie coś da, ale spróbować można. Moje krzaczaste też mocnym cięciem próbuje ograniczać, ale one z natury już są mniejsze.

A znasz Chandos Beauty? Też jest śliczna, na dodatek pachnie przepięknie Biało różowa, ale ten róż jest taki ciepły, łososiowy, jasny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies