Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Monia81 10:31, 28 mar 2018

Anda napisał(a)

To magnolii juz tam nie planujesz? Miala byc z rodkami lub azaliami.

Ewuś magnolia będzie na łezce i to zostaje mi chodzi o ten cypel z oczkiem wodnym, tam szukam drzewa odpowiedniego
Anda 12:39, 28 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Ewuś magnolia będzie na łezce i to zostaje mi chodzi o ten cypel z oczkiem wodnym, tam szukam drzewa odpowiedniego

No to Cie zupelnie opacznie zrozumialam

Tak czy owak, tam juz poprzednio chyba Ci proponowalam jakies drzewo o piramidalej koronie I dalej mysle, ze takie by najlepiej tam pasowalo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 12:47, 28 mar 2018

Anda napisał(a)

No to Cie zupelnie opacznie zrozumialam

Tak czy owak, tam juz poprzednio chyba Ci proponowalam jakies drzewo o piramidalej koronie I dalej mysle, ze takie by najlepiej tam pasowalo

Ewuś pisałaś, a ja myślałam wtedy o grabach a teraz przez tą zmianę wyglądu rabaty po prawej stronie i możliwości posadzenia tam amonagaw, to mi się ta koncepcja zmieniała na ten cypel a podpowiesz co znaczy piramidalna korona, idę szukać
Anda 12:55, 28 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Ewuś pisałaś, a ja myślałam wtedy o grabach a teraz przez tą zmianę wyglądu rabaty po prawej stronie i możliwości posadzenia tam amonagaw, to mi się ta koncepcja zmieniała na ten cypel a podpowiesz co znaczy piramidalna korona, idę szukać

Taka korona mniej wiecej o ksztalcie piramidy, dolem szersza, gora wezsza

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 12:56, 28 mar 2018

Anda napisał(a)

Taka korona mniej wiecej o ksztalcie piramidy, dolem szersza, gora wezsza

Dzięki
Ewa777 14:04, 28 mar 2018

Anda napisał(a)

Lwie paszcze wysiewalam do doniczek. Jednak mozna tez do gruntu. One same sie wysiewaja bardzo ladnie.
Godecje wysiewalam na zewnatrz jak juz bylo cieplo. Bardzo szybko i ladnie mi wzeszla.
Lewkonii jeszcze nie sialam, wiec nie wiem, niestety. Moze Mira albo Gosia z Lancorony beda wiedziec?

Ewciu, dzięki Na sianiu zupełnie się nie znam. Szkoda, że na opakowaniach nie piszą dokładnie. Są jakieś rysunki/symbole, ale dla laika to nic nie mówi.
Anda 14:11, 28 mar 2018

Ewa777 napisał(a)

Ewciu, dzięki Na sianiu zupełnie się nie znam. Szkoda, że na opakowaniach nie piszą dokładnie. Są jakieś rysunki/symbole, ale dla laika to nic nie mówi.

Ewus, pokaz co na tym opakowaniu. Tutaj ladnie wszystko jest przewaznie opisane. Jedynie jesli kupuje nasionka u sprzedawcy wyspecjalizowanego na profesjonalistow, to opakowania sa bez opisow
Ewa777 18:12, 28 mar 2018

Tak wyglądają instrukcje na opakowaniu.

Anda 19:11, 28 mar 2018

Rzeczywiscie troche malo wiadomosci. Zamiast tych rysunkow moglby byc pozadny opis.
anabuko1 19:31, 28 mar 2018

Anda napisał(a)

Ewcia to wie fajne rzeczy, prawda?

Bardzo fajne.
I ten jej ostatni instruktaż z patyczkami hortek bardzo mi się podoba.
W tym roku bo zastosuje
Jeszcze nie ciealam hortek. No bo kiedy. Śnieg zima.I znowu śnieg i zima, (