Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:04, 18 maj 2018

_Martini_ napisał(a)

Ooo, to super, bo mam calamagrostis, jednak nie wiem czy tę na A.

Piekna trawa, ta Algäu jest troche mniejsza od nieodmianowej, a i tak jest szeroka. Mocno utyla od zeszlego roku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:08, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

No właśnie myślałam,żeby pod wiązem dać róże w kolorze bieli, ale ze ciężko takie dostać pomyślałam o tych najjaśniejszych

IMHO, czyli?

In My Humble Opinion, czyli moja skromna opinia

To wez Herzogin Aaa, zauwazylam, ze ona przy duzym deszczu czasem nie otwiera pakow. Nie mam jej osobiscie, ale mielismy kiedys w sprzedazy. Popytaj dziewczyn, czy tez tak zaobserwowaly.

I jaka jeszcze? Bo chcialas dwie, a Freifrau Caroline jednak ciemna dosc.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 18:14, 18 maj 2018

Anda napisał(a)

In My Humble Opinion, czyli moja skromna opinia

To wez Herzogin Aaa, zauwazylam, ze ona przy duzym deszczu czasem nie otwiera pakow. Nie mam jej osobiscie, ale mielismy kiedys w sprzedazy. Popytaj dziewczyn, czy tez tak zaobserwowaly.

I jaka jeszcze? Bo chcialas dwie, a Freifrau Caroline jednak ciemna dosc.

No to mnie zmartwiłaś tą herzogin, ona dosyć droga jest jak na róże i jak ma mi jeszcze kaprysić...no właśnie nie wiem jaka jeszcze myślałam o jeszcze jednej pashminie kurcze coś ciężko mi dopasować jakieś róże, Baronina musi być, bo już tam jest a jaka towarzystwo do niej to już sama nie wiem.
gobasia 18:25, 18 maj 2018

Ewo śliczna bylica ,,,moja widocznie miała za mokro jesienią,bo zginęła ,,,też ją bardzo lubię i bardzo mi żal
..piękne kolorowe rabaty..cudnie masz
Ewa777 18:59, 18 maj 2018

Anda napisał(a)
Dzisiaj.

Ewciu, piękna ta lawenda Moje rosną kiepsko
Napisz mi proszę, jak o nie dbasz. Poradzono mi, żeby dać im kredę, ale nie wiem w jakiej postaci i jak często to robić.
Anda 19:16, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

No to mnie zmartwiłaś tą herzogin, ona dosyć droga jest jak na róże i jak ma mi jeszcze kaprysić...no właśnie nie wiem jaka jeszcze myślałam o jeszcze jednej pashminie kurcze coś ciężko mi dopasować jakieś róże, Baronina musi być, bo już tam jest a jaka towarzystwo do niej to już sama nie wiem.

Popytaj dziewczyn, ktore maja Herzogin. Moze Janka albo Tulucy ja tez maja.
Anda 19:17, 18 maj 2018

gobasia napisał(a)
Ewo śliczna bylica ,,,moja widocznie miała za mokro jesienią,bo zginęła ,,,też ją bardzo lubię i bardzo mi żal
..piękne kolorowe rabaty..cudnie masz

Dzieki Basiu Ja to bym chciala sielsko-anielsko
Anda 19:20, 18 maj 2018

Ewa777 napisał(a)

Ewciu, piękna ta lawenda Moje rosną kiepsko
Napisz mi proszę, jak o nie dbasz. Poradzono mi, żeby dać im kredę, ale nie wiem w jakiej postaci i jak często to robić.

Nie wiem, czy krede, czy lepiej wapno. Wapnowanie gleby, chyba robi sie cos takiego. U Ciebie dobrze rosna hortki, wiec pewnie masz glebe lekko kwasna, a lawenda lubi obojetnie z tendencja do zasadowosci, sucho, niezbyt zyzno i bardzo slonecznie U mnie przed domem tak ma. Oprocz przycinania nic z nia nie robie. Nawet jej nie podlewam.
paulina_ns 19:35, 18 maj 2018

Ewka Wpadniesz do mnie plisss coś mi znów róże zaatakowało
frezja 19:50, 18 maj 2018

Anda napisał(a)

Nie mam jej co prawda, ale roza to roza Po uszkodzeniach mrozowych moze tak sie zdarzyc, ze roza dlugo potrzebuje zeby sie zebrac. Puszcza wtedy nowe pedy od miejsca szczepienia. Tam zawsze sa uspione oczka. Wiec jesli korzenie sa w porzadku, to pusci nowe galazki. Poczekaj jeszcze troche, tak do konca czerwca i nie daj glebie w donicy sie calkiem zasuszyc

Niesiesz nadzieję