Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

paulina_ns 16:40, 18 maj 2018

Ewka ja znów z pytaniem jakie dwie róże będą pasowały do róży Stephanie baroniny? Nie wielkie tak żeby mi się zmieściły w tym kole z wiązem
Anda 17:23, 18 maj 2018

eee_taam napisał(a)

większość kwitnących wysokich kwiatków tak można ciąć ....Monty Don pokazywał kiedyś ze warto kępy np floksów pysznogłówki czy innych ...tak potraktować ...ale nie całe tylko co któreś kępki które złapiesz ręką i tp własnie wydłuza kwitnienie

Tak, ja tak traktuje tez przywrotniki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:24, 18 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Śliczne ujęcia, ślicznie połączenia roślin, ślicznie zielono
Właśnie posadziłam malutką Royal Standard, podoba mi się. Przez jaką trawkę przebija się penstemon? To zdjęcie z ławką jest super.

Ciesze sie, ze sie podoba

Czekam na kwitnienie host. Ciekawe, czy bedzie juz w tym roku.

Penstemon przebija sie przez Stipa calamagrostis 'Algäu'. Nawet zima wypuszczala nowe, zielone liscie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:28, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Ewka ja znów z pytaniem jakie dwie róże będą pasowały do róży Stephanie baroniny? Nie wielkie tak żeby mi się zmieściły w tym kole z wiązem

Do Stefki bedzie pasowac Claire Marshall i Freifrau Caroline albo Constanze Mozart Albo nawet i Heidi Klum

paulina_ns 17:38, 18 maj 2018

Anda napisał(a)

Do Stefki bedzie pasowac Claire Marshall i Freifrau Caroline albo Constanze Mozart Albo nawet i Heidi Klum

Caroline piękna jest a desdemona lub herzogin Christiana?
frezja 17:43, 18 maj 2018

Ewa, nie ogonisz się od nas

Powiedz mi, czy Pashmina powinna już ruszyć ? miałam w donicy; częściowo po zimie miała trochę zielone łodygi a teraz po ścięciu brązowego nie widzę, aby coś się działo. Może jej nie masz, a ja Ci tu marudzę
Anda 17:58, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Caroline piękna jest a desdemona lub herzogin Christiana?

Herzogin wysokoscia na pewno, kolorem tez, ale bedzie dosc jasno, bo Baronin tez jasna.

A Desdemona to chyba bedzie jednak za wysoka i szeroka, IMHO
_Martini_ 18:02, 18 maj 2018

Anda napisał(a)
Penstemon przebija sie przez Stipa calamagrostis 'Algäu'.

Ooo, to super, bo mam calamagrostis, jednak nie wiem czy tę na A.
Anda 18:02, 18 maj 2018

frezja napisał(a)
Ewa, nie ogonisz się od nas

Powiedz mi, czy Pashmina powinna już ruszyć ? miałam w donicy; częściowo po zimie miała trochę zielone łodygi a teraz po ścięciu brązowego nie widzę, aby coś się działo. Może jej nie masz, a ja Ci tu marudzę

Nie mam jej co prawda, ale roza to roza Po uszkodzeniach mrozowych moze tak sie zdarzyc, ze roza dlugo potrzebuje zeby sie zebrac. Puszcza wtedy nowe pedy od miejsca szczepienia. Tam zawsze sa uspione oczka. Wiec jesli korzenie sa w porzadku, to pusci nowe galazki. Poczekaj jeszcze troche, tak do konca czerwca i nie daj glebie w donicy sie calkiem zasuszyc
paulina_ns 18:03, 18 maj 2018

Anda napisał(a)

Herzogin wysokoscia na pewno, kolorem tez, ale bedzie dosc jasno, bo Baronin tez jasna.

A Desdemona to chyba bedzie jednak za wysoka i szeroka, IMHO

No właśnie myślałam,żeby pod wiązem dać róże w kolorze bieli, ale ze ciężko takie dostać pomyślałam o tych najjaśniejszych

IMHO, czyli?