Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:53, 16 maj 2018

mrokasia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle ślicznie . Zadbane rośliny, czyściutko.
Taką krzewuszkę mam i ja, tylko chyba któryś kot w pogoni za czymś niezwykle interesującym nieco ją stratował - kilka wyłamanych gałązek wyjęłam ze środka .

Uj, az tak czysciutko to nie jest. Jeszcze kostke przed domem musze przejechac karcherem, bo cos mi na niej sie wykluwa

Krzewuszka sie odbuduje, zobaczysz. Nowe galazki za miesiac na pewno sie pojawia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 16:59, 16 maj 2018

O tak krzewuszka to twarda sztuka ja dwie stare kiedyś ciapnęłam bardzo nisko i świetnie się odmłodziły
Basilikum 17:03, 16 maj 2018

a jeszcze o kulkach na slimaki mialam pisac, ze nam pan na wykladzie o slimakach mowil, ze nie powinno sie sypac miedzy rosliny. Bo slimak jest cwana bestia. Tak jak my, jak nas skusi do cukierni to nie wybieramy zwyklych bulek tylko Schwarzwälder Kirschtorte no i slimaki sa przez te kulki kuszone ale wybieraja z regoly nie kulki a roslinki. No a jak my jestesmy glodni to i zwykla bulka smakuje Kulki sie powinno na granicy posiadlosci sypac, pod krzaki i tam gdzie rosliny nie atrakcyjne sa.
Anda 17:17, 16 maj 2018

Basilikum napisał(a)
a jeszcze o kulkach na slimaki mialam pisac, ze nam pan na wykladzie o slimakach mowil, ze nie powinno sie sypac miedzy rosliny. Bo slimak jest cwana bestia. Tak jak my, jak nas skusi do cukierni to nie wybieramy zwyklych bulek tylko Schwarzwälder Kirschtorte no i slimaki sa przez te kulki kuszone ale wybieraja z regoly nie kulki a roslinki. No a jak my jestesmy glodni to i zwykla bulka smakuje Kulki sie powinno na granicy posiadlosci sypac, pod krzaki i tam gdzie rosliny nie atrakcyjne sa.

U mnie sie sprawdza to sypanie pomiedzy roslinami. Siewki cale i nawet aminek, ktorego juz prawie nie bylo, teraz sie odbudowal. Dzisiaj nawet fotke slimakowi zajadajacemu sie kulka zrobilam, ale nie wrzucilam, bo jednak niezbyt pieknie to wygladalo Na brzegach rabaty tez sypie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 17:20, 16 maj 2018

Uwielbiam ogladać tą soczystą zieleń u Ciebie. U mnie jakaś inna jest. Ciemniejsza i ponura.
Piwonia obsypana masą kwiatów, ale będzie szał u Ciebie.
Super
tulucy 17:28, 16 maj 2018

Ewa ślicznie i już masz mieczyki... Moje czekają na zlitowanie. Muszę posadzić.
Rozchodnik może być Thunderhead? Mam takiego
Gosialuk 18:11, 16 maj 2018

Pięknie. Łączka rośnie w siłę. Muszę posiać onętka pomiędzy, żeby mi się rozsiał na przyszły rok. Tak sucho było do tej pory, że jeszcze nic nie siałam do gruntu.
20:41, 16 maj 2018
Anda napisał(a)

Taki mam zamiar Łączka będzie się, mam nadzieję, w kolejnych latach wysiewać i sama (prawie) dbać o siebie

tego ci zyczę ....samojezdnego projektu łączka ...choć ja co sezon widze że tych samograjnych momentów w ogrodzie jakos nie ma ...we wszystko trzeba łapy włozyc
nicol21 07:34, 17 maj 2018

Uwielbiam takie piękne zdjęcia o poranku! Świetne światło ale przedewszystkim super ogród!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malgol 08:21, 17 maj 2018

Super będzie ta łączka jak się rozrośnie i rozkwitnie Tez kiedyś o takiej marzyłam, ale nie ma gdzie... Pokazuj fotki na bieżąco jak się będzie zmieniac

Ewa, pamiętam ja w ubiegłym roku rozmawiałyśmy o rozchodnikach...mówiłaś ,że tniesz częściowo w maju ,żeby potem się nie pokładały. Dobrze pamiętam?
Rosna mi matrony od ubiegłego roku ,od wiosny, już sa spore kępki i nie wiem czy ciąć czy jeszcze z sezon zaczekać? przed nimi lawenda więc nie chciałabym żeby się na nią położyły.I jesli tak to teraz? same końcówki czy więcej ciachac?