Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 13:20, 06 wrz 2018

Koniec
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:26, 06 wrz 2018

Nie koniec, zapomniałam o dwóch fotkach jeszcze. Po drugiej stronie kamiennej ścieżki prowadzącej do tarasu pod starą jabłonią znajduje się przyjemne miejsce do kontemplacji (popołudniowej drzemki )

Teraz koniec
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 13:34, 06 wrz 2018

Bardzo przyjemny ten ogródek w bodziszkach i w czerwcowej odsłonie. I kolor niebieski tak mu służy.

Jaśminowiec pięknie cięty.

Co to za niewysoka odmiana, wiesz może?
jankosia 13:39, 06 wrz 2018

Ewa, a przybliżysz nam na czym polega ten klub ogrodnika? Chcę wiedzieć dosłownie wszystko Bo już mi się podoba
Anda 13:41, 06 wrz 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo przyjemny ten ogródek w bodziszkach i w czerwcowej odsłonie. I kolor niebieski tak mu służy.

Jaśminowiec pięknie cięty.

Co to za niewysoka odmiana, wiesz może?

Niestety nie wiem. Jeśli nie zapomnę to zapytam przy następnym spotkaniu
Tutaj dość popularny jest Belle Etoile, bardzo przyjemnie pachnie.
frezja 13:47, 06 wrz 2018

Z przyjemnością spoglądam na ten ogród; odkrywasz nieznajome rewiry
Anda 13:51, 06 wrz 2018

jankosia napisał(a)
Ewa, a przybliżysz nam na czym polega ten klub ogrodnika? Chcę wiedzieć dosłownie wszystko Bo już mi się podoba

Jankosiu, ten klub to wiele mniejszych klubów znajdujących się praktycznie w każdym regionie Niemiec.
https://www.gds-staudenfreunde.de/

Od przewodniczących tych poszczególnych grup zależy aktywność spotkaniowa i wyjazdowa owych grup. Mam to szczęście, że nasz przewodniczący jest bardzo aktywny i wraz z żoną organizuje wycieczki. Ich ilość ograniczona jest niestety przepisami.
Związek zbiera składki, ale nie może mieć zysku. Przewodniczący ani zastępcy nie dostają żadnej odpłaty.
Co kwartał dostajemy magazyn klubowy, w którym znajdują się bardzo ciekawe artykuły pisane przez członków klubu z całych Niemiec. W klubie znajdują się też emerytowani profesjonaliści.
Wymieniamy się nasionami, sadzonkami, odwiedzamy ogrody członków klubu.
Ogólnie w klubie znajdują się w ogromnej większości emeryci. Oni mają najwięcej czasu. Dzięki temu można obejrzeć wiele ciekawych i już dojrzałych ogrodów
13:56, 06 wrz 2018
Ewciu ale fajny ogród pokazałaś ....bardziej ogródek bo nie jest jakis duzy ...lubię takie nasadzenia bylinowe )) jest taki subtelny ład i porządek oczywiście ciut mi brakuje wysokich drzew jedna jabłoń trochę za mało jak dla mnie ale byliny i róze kochaja słońce
13:59, 06 wrz 2018
Anda napisał(a)

zdjęcia oglądałam chyba z 5 razy ....ale powiedz mi co to jest ..to rózowe/fioletowe?
Anda 14:02, 06 wrz 2018

eee_taam napisał(a)
Ewciu ale fajny ogród pokazałaś ....bardziej ogródek bo nie jest jakis duzy ...lubię takie nasadzenia bylinowe )) jest taki subtelny ład i porządek oczywiście ciut mi brakuje wysokich drzew jedna jabłoń trochę za mało jak dla mnie ale byliny i róze kochaja słońce

Uwierz na slowo, ta jedna jablon jest na ta powierzchnie wystarczajaca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies