Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

malgorzata_s... 15:22, 04 gru 2015

Wpadam z rewizytąPrzyznaję się że tylko pismo obrazkowe przebiegłam Masz bardzo kwiecisty ogródek więc i przyjazny pszczołom Bardzo ładnie dobierasz kolorki, ja mam zawsze z tym kłopot bo nie umiem wybrać i robię jarmark Pozdrawiam serdecznie
Anda 15:38, 04 gru 2015

Kawa napisał(a)
ale masz piękną trawkę (majową)
róże u Ciebie cudne
nie jestem maniaczką ale może kiedyś znajdą u mnie miejce

Dzięki Kami Są też róże dla początkujących, a krzaczaste-parkowe są mniej wymagające od wielkokwiatowych. Polecam te ze zapachem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:39, 04 gru 2015

amelia_b napisał(a)
aż sobie wydrukowałam na ściągawkę, ale mi to jeszcze ze 2 lata nie będzie potrzebne

Mi tez, ale nie chciałam zgubić Ja mam pamięć dobrą ale krótką
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:11, 04 gru 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wpadam z rewizytąPrzyznaję się że tylko pismo obrazkowe przebiegłam Masz bardzo kwiecisty ogródek więc i przyjazny pszczołom Bardzo ładnie dobierasz kolorki, ja mam zawsze z tym kłopot bo nie umiem wybrać i robię jarmark Pozdrawiam serdecznie

Witaj, bardzo się cieszę z odwiedzin Sadzę przeważnie byliny przyjazne pszczołom, tylko łąki kwietnej to jednak zrobić się nie da Ciesze się, ze spodobały Ci się moje aranżacje. Zapraszam i pozdrawiam
kamila66 18:26, 04 gru 2015

Anda napisał(a)

Dzięki Kami Są też róże dla początkujących, a krzaczaste-parkowe są mniej wymagające od wielkokwiatowych. Polecam te ze zapachem

Ewuniu ja planuję kupić różę w pomarańczowym odcieniu nie potrafię ich hodować, musi pięknie pachnieć i powtarzać kwitnienie, innej nie chce co oznacza określenie "róże dla początkujących"

Jana 23:01, 04 gru 2015

Anda napisał(a)

Bluszcz jest zbyt inwazyjny. Po paru latach pewnie sąsiedzi zaczęli by wojnę ze mną o ten bluszcz. Myślałam o clematis albo groszku pachnącym
ja obsadziłam siatkę groszkiem, niestety ślimaki go sobie upodobały
Milka 05:31, 05 gru 2015

Anda napisał(a)

Bluszcz jest zbyt inwazyjny. Po paru latach pewnie sąsiedzi zaczęli by wojnę ze mną o ten bluszcz. Myślałam o clematis albo groszku pachnącym

Bluszcz znosi ciecie, mozna go formowac, nie gubi liscie, rozwiazanie jednak super, clematisy poza sezonem, bez wygladu
Basilikum 07:51, 05 gru 2015

no tylko jak ciac d srony sasiada ten bluszcz. Clematis rzeczywiscie teraz wyglada jak zwoj kabli no a groszek tez bardzo sezonowy.
Anda 10:56, 06 gru 2015

kamila66 napisał(a)

Ewuniu ja planuję kupić różę w pomarańczowym odcieniu nie potrafię ich hodować, musi pięknie pachnieć i powtarzać kwitnienie, innej nie chce co oznacza określenie "róże dla początkujących"

Róże dla początkujących to róże, którymi nie trzeba się zbytnio zajmować, oczywiście oprócz tych podstawowych czynności jak cięcie, podlewanie i nawożenie Podstawą jest oczywiście posadzenie ich w odpowiednim miejscu, czyli słońce minimum 6 godzin dziennie, nie pod drzewami, aby róża po deszczu mogła szybko obeschnąć.

Mam tylko jedną pomarańczową, to jest Summer Song. Jest wg mnie bezproblemowa. Rośnie przed domem, gdzie jest w upały totalna patelnia. W związku z tym kwiaty się szybko osypują. To jedyny minus No, ale to wina miejsca. Poza tym jest absolutnie zdrowa i pięknie pachnie bananowo-owocowo. Lubi nawożenie końskim nawozem. Kwitnie trzy razy pod warunkiem właśnie, że będzie dobrze odżywiona. Podlewanie jak każda róża - w pierwszym roku po posadzeniu częstsze i obfite. W kolejnych latach już tylko w upały częste i obfite, poza tym daje sobie radę sama.

Ładne są też Charles Austin, Crown Princess Margareta, Gebrüder Grimm, Grace, Pat Austin, Sangerhäuser Jubiläumsrose. Napisać o nich jednak nic nie moge, bo ich nie mam, ale możesz wrzucić nazwy w wyszukiwarkę i poczytać na temat tych, które Ci się spodobają.
Anda 10:59, 06 gru 2015

Jana napisał(a)
ja obsadziłam siatkę groszkiem, niestety ślimaki go sobie upodobały

O, takie nieprzewidziane rzeczy trochę wnerwiają Kiedy się wysiewa ten groszek? Już w marcu? Może u mnie go jednak nic nie zje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies