Mój warzywniczek a właściwie pomidorowniczek jeszcze na mnie czeka. Dopiero wróciłam z PL Dopiero w tym tygodniu zabiorę się za robotę. Ogród też już czeka.
O sadźce zapytaj Mirę albo Pszczółkę.
Byłam w PL i napawałam się ZPJ
Obelisk przebarwia się na żółto. Jak mocno wieje, to szybko gubi te liście. Gratuluję zakupu Muszę u Ciebie poczytać, gdzie je chcesz posadzić.
Dziękuję Drugi artykuł mocny merytorycznie. Bardzo mądry i ciekawy. Tutaj naukowcy, ogrodnicy i pszczelarze w większości podzielają zdanie z drugiego artykułu. Nawet sami rolnicy konwencjonalni zaczynają się przekonywać o szkodliwości tych środków. Rolnicy ekologiczni to już dawno wiedzą.
Jeśli zimno i mokro to rzeczywiście mączniak rzekomy miałby doskonale warunki do rozwoju. Tnij, bo jest trudny do zwalczenia. Pryskanie nie ma sensu. Możesz jedynie wzmocnić roślinę na zimę nawozem jesiennym, czyli magnez, fosforany i potas.
China Girl jest przepiękny. Właśnie ostatnio widziałam takiego u znajomej w ogrodzie i jak na złość zapomniałam wtedy komórkę. Miała go wyprowadzanego na trzy pnie. Rozgałęział się tak na ok. 2m wysokości. Wysoki było na ok. 5m. Na pewno był cięty żeby go właśnie tak uformować. Stał z daleka od innych krzewów i drzew na oczkiem, i pięknie się eksponował
Przed domem będzie mu raczej za gorąco i za sucho. U tej znajomej było półcieniście w ogrodzie, a dzięki oczku nie było sucho w powietrzu.