Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 13:07, 13 kwi 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Proszek do pieczenia na mrówki za drogi, lepsza soda oczyszczona. Ta sama substancja tylko bez zapachu chyba. A jest jej nie 1 g a 100g.

Ewuniu, wszystkiego najpiękniejszego w ogrodzie i zdrowia dużo byś mogła to ogarnąć. Wesołego śmigusa!

O, widzisz, o tym nie pomyślałam. O sodzie już Lucy pisała, więc sodę jako pierwszą wypróbuję. U mnie mrówki najchętniej pod różami siedzą

Dziękuję Haniu Tu dyngusa nie ma, ale moja rodzina co roku mokra Dziadkom też się czasem dostanie Tylko nie w tym roku.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gogo 19:08, 13 kwi 2020

Też podziwiam piękne zdjęcia, masz do tego talent
Posadziłam zawilce, ale coś mi się nie zgadza termin kwitnienia, szkółka podaje lipiec-sierpień.
Wyglądają jak Twoje, nazwa anemon blanda, skąd ta różnica?
Proszę, podpowiedz, co posadzić nad nimi, żeby nie było pusto, jak zanikną.
deszczowymaj 19:27, 13 kwi 2020

Anda napisał(a)

Serio? Bardzo się cieszę Przysłać Ci plik na maila?

Przyślij napisałam priv
oliwka 21:54, 13 kwi 2020

Anda napisał(a)

Byłam

dziękuję
KasiaWB 22:12, 13 kwi 2020

Hej Ewa dzięki za odwiedziny i miłe słowo
z przyjemnością oglądam Twój ogród i zdjęcia już wiem co posadzę przy piwoniach - przywrotnika, pięknie to wygląda u Ciebie
Serdecznie pozdrawiam
gosika67 22:14, 13 kwi 2020

Ładne kwiatuszki, soczysta zieleń.Jestem bardzo zadowolona.
KasiaBawaria 08:30, 14 kwi 2020

U mnie mrowki tez sa. Pierwsze dwa lata z nimi walczylam ale sie poddalam. Za duzo ich u mnie.
Milka 08:54, 14 kwi 2020

U mnie soda oczyszczona do wielu rzeczy używana
Właśnie mrowisko w lawendzie znalazłam, też nasypię, ale jaki skutek, podzielę się doświadczeniem
antracyt 13:33, 14 kwi 2020

Anda, mam pytanie dotyczące róż z gołym korzeniem.
Zakupiłam dzisiaj impulsywnie kilka na moją powiększającą się różankę, ale docelowe miejsca będą dla nich gotowe dopiero jesienią. Czy bardzo im zaszkodzi jeżeli posadzę je do tego czasu w przechowalniku, a jesienią będę przesadzać na gotowe miejscówki?
Anda 16:50, 14 kwi 2020

gogo napisał(a)
Też podziwiam piękne zdjęcia, masz do tego talent
Posadziłam zawilce, ale coś mi się nie zgadza termin kwitnienia, szkółka podaje lipiec-sierpień.
Wyglądają jak Twoje, nazwa anemon blanda, skąd ta różnica?
Proszę, podpowiedz, co posadzić nad nimi, żeby nie było pusto, jak zanikną.

Dziękuję

Anemony blanda kwitną marzec-kwiecień. Szkółka najwyraźniej pomyliła je z Anemone canadensis albo hupehensis.

Moje anemony posadzone są z Alchemilla erythropoda i Veronica teucrium Knallblau. Veronica się bardzo rozprzestrzenia Może któreś z nich Ci się spodoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies