Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:42, 21 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
O kulkowaniu nie wiedziałam , dzięki

Sylwia, a Ty w rozach juz obcykana przeciez jestes Czlowiek uczy sie cale zycie, zawsze to powtarzam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 16:21, 21 sty 2016

troche dzis rano dosypalo ale w sumie wyglada na tyle samo ile bylo wczoraj. Podworze tylko trzeba odsniezyc. Dzis w dzien bylo nawet przez godzinke lekko powyzej zera. Jutro ma byc cieplej.
Jana 18:24, 21 sty 2016

słyszałam o kulkowaniu, ale nie mogę sobie tego do końca wyobrazić, trzeba o tym poczytać piękna hortensja, wygląda jakby od dołu miała tylko jeden gruby pień, sama ją tak formowałaś?
Ewik 21:45, 21 sty 2016

Anda napisał(a)

Dzieki mam Agastache Rugosa-Hybride 'Black Adder' i 2x 'Blue Fortune'. Black Adder jest troche ciemniejszy i wyzszy. A jakiego ty mialas?

nawet znalazłam : kudos silver blue , bez rewelacji
Warmia 22:12, 21 sty 2016

Kulkowanie róż? To już wyższa szkoła jazdy. Pozdrawiam Ewciu
zszywka 00:00, 22 sty 2016

Ewko Macham spod białego puchu
Anda 11:45, 22 sty 2016

Jana napisał(a)
słyszałam o kulkowaniu, ale nie mogę sobie tego do końca wyobrazić, trzeba o tym poczytać piękna hortensja, wygląda jakby od dołu miała tylko jeden gruby pień, sama ją tak formowałaś?

Hortensje "uformowal" moj M Podczas koszenia trawy, ktora wtedy jeszcze rosla zamiast tej rabaty, zawsze tak "niefortunnie" ucinal nizsze pedy hortesji, ze wyksztalcila jeden pien

Kulkowanie, to naprawde tylko zwykle przyginanie pedow do poziomu, o tyle, o ile te pedy pozwola. Jak sa bardzo sztywne, to trzeba uwazac, bo moga sie zlamac. Dlatego lepiej to robic z mlodymi pedami. Jak maja ok. 20-30 cm odginamy je bardziej poziomo na zewnatrz krzaka i czyms tam przywiazujemy gdzies, zeby nie wrocily do poprzedniej pozycji.

Moja roza pnaca rosnie na obelisku i niestety ma szytwne pedy. Jak jej te pedy tak spiralnie troche "okrecam" dookola obelisku, to musze uwazac z tym poziomowaniem, zeby tych pedow nie zlamac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:47, 22 sty 2016

Ewik napisał(a)

nawet znalazłam : kudos silver blue , bez rewelacji

U mojego zaufanego zrodla nie ma tego rodzaju agastache. To by prawdopodobnie znaczylo, ze nie przeszla testow. Oni najpier testuja rosliny, czy spelniaja wymagania wzgledem wzrostu i zdrowotnosci.
Anda 11:49, 22 sty 2016

Warmia napisał(a)
Kulkowanie róż? To już wyższa szkoła jazdy. Pozdrawiam Ewciu

Martus, pozdrawiam rowniez O kulkowaniu napisalam wyzej.
Anda 11:50, 22 sty 2016

zszywka napisał(a)
Ewko Macham spod białego puchu

Patrycjo, ja tez macham, bezsnieznie Pocaluj psinke ode mnie Jestem jej fanka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies