Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

ryska 22:00, 12 sty 2021

Z wielką radością nadrobiłam zaległości u Ciebie.
Raj dla oczu. Piękne zdjęcia i połączenia, które od początku są moją inspiracją.
Bajka
Udanego 2021.
KasiaBawaria 08:40, 13 sty 2021

Piekny ten kosmos. Tylko u mnie chyba nie przezimuje.Bardzo mi sie podoba jego kolor.
Mgduska 10:37, 13 sty 2021

Kasya napisał(a)
Anda, czy dobrze pamietam ze masz szałwie amistad ? Bo chciałam wiedzieć czy u ciebie zimuja ?

U mnie przezimowała w gruncie - w bardzo zacisznym miejscu, przy południowej ścianie domu, osłonięta schodami przed wiatrem Ale zima była łagodna, więc nie wiadomo jak będzie teraz.

Ewa - piękne podsumowanie Ja się wzbraniam, bo jak wpadnę w zdjęcia zielonego, mam wrażenie, że jeszcze trudniej będzie znosić czekanie na wiosnę. U kogoś, to co innego, ale u siebie wolę patrzeć naprzód
Dobrego sezonu!
Mgduska 14:55, 13 sty 2021

Mam jeszcze do Ciebie pytanie - czy znasz jakieś dobrze zaopatrzone e-sklepy z nasionami w Niemczech - z GB nic teraz nie wyjdzie, w moim ulubionym irlandzkim nie ma tego, czego szukam, poza tym samoloty latają teraz byle jak. Zależy mi na 2, może 3 roślinkach, a te wredne wyszukiwarki w ogóle nie widzą sklepów poza angielskimi...
Anda 15:01, 13 sty 2021

ryska napisał(a)
Z wielką radością nadrobiłam zaległości u Ciebie.
Raj dla oczu. Piękne zdjęcia i połączenia, które od początku są moją inspiracją.
Bajka
Udanego 2021.

Dziękuję Reniu, cieszę się bardzo Nawzajem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:02, 13 sty 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Piekny ten kosmos. Tylko u mnie chyba nie przezimuje.Bardzo mi sie podoba jego kolor.

U mnie rośnie osłonięty domkiem ogrodnika i innymi bylinami. To miejsce bardzo słoneczne i suche.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:04, 13 sty 2021

Mgduska napisał(a)

U mnie przezimowała w gruncie - w bardzo zacisznym miejscu, przy południowej ścianie domu, osłonięta schodami przed wiatrem Ale zima była łagodna, więc nie wiadomo jak będzie teraz.

Ewa - piękne podsumowanie Ja się wzbraniam, bo jak wpadnę w zdjęcia zielonego, mam wrażenie, że jeszcze trudniej będzie znosić czekanie na wiosnę. U kogoś, to co innego, ale u siebie wolę patrzeć naprzód
Dobrego sezonu!

Dziękuję U mnie dziś słonecznie. Byłam na długim spacerze żeby trochę natankować energii
Anda 15:08, 13 sty 2021

Mgduska napisał(a)
Mam jeszcze do Ciebie pytanie - czy znasz jakieś dobrze zaopatrzone e-sklepy z nasionami w Niemczech - z GB nic teraz nie wyjdzie, w moim ulubionym irlandzkim nie ma tego, czego szukam, poza tym samoloty latają teraz byle jak. Zależy mi na 2, może 3 roślinkach, a te wredne wyszukiwarki w ogóle nie widzą sklepów poza angielskimi...

No niestety, brexit bardzo dużo zepsuł.

Polecić mogę https://www.saatgut-vielfalt.de/ i jeszcze https://www.jelitto.com/de/Saatgut/ bo tam już parę razy zamawiałam

Dobre opinie ma też https://www.samenhaus.de/blumensamen, ale tam jeszcze nic nie zamówiłam.

Zdradzisz, czego szukasz?
Mgduska 16:38, 13 sty 2021

O, dzięki Na jelitto trafiłam, pamiętam, bo nazwa mnie urzekła - ale chyba nie mieli wszystkiego. Najgorzej jak jedno jest, nie ma drugiego, a w innym sklepie mają drugie i trzecie, za to nie mają pierwszego i tak lataj człowieku
Zaraz sobie zajrzę do nich wszystkich.
Szukam lnicy purpurowej (zgadnij przez kogo), groszku pachnącego - dropiatego, tj. białego poplamionego na fioletowo i celozji grzebieniastej w serii Bombay. Lnicę od biedy wypatrzyłam w jednej ze szkółek - od biedy, bo to chyba nie taka najwyższa odmiana, ale w sezonie mogę kupić. Jeśli chodzi o groszek, to jest dostępny u nas Senator, przy okazji, będąc w budowlanym, zerknę, czy już mają. Ale takiej celozji nie ma u nas nigdzie, a ona ma baardzo długie łodygi, idealne do bukietów
No i tak to. Grunt, to nie mieć większych zmrtwień
Anda 18:21, 13 sty 2021

Mgduska napisał(a)
O, dzięki Na jelitto trafiłam, pamiętam, bo nazwa mnie urzekła - ale chyba nie mieli wszystkiego. Najgorzej jak jedno jest, nie ma drugiego, a w innym sklepie mają drugie i trzecie, za to nie mają pierwszego i tak lataj człowieku
Zaraz sobie zajrzę do nich wszystkich.
Szukam lnicy purpurowej (zgadnij przez kogo), groszku pachnącego - dropiatego, tj. białego poplamionego na fioletowo i celozji grzebieniastej w serii Bombay. Lnicę od biedy wypatrzyłam w jednej ze szkółek - od biedy, bo to chyba nie taka najwyższa odmiana, ale w sezonie mogę kupić. Jeśli chodzi o groszek, to jest dostępny u nas Senator, przy okazji, będąc w budowlanym, zerknę, czy już mają. Ale takiej celozji nie ma u nas nigdzie, a ona ma baardzo długie łodygi, idealne do bukietów
No i tak to. Grunt, to nie mieć większych zmrtwień

Zapomniałam o jeszcze jednym sklepie. Kupiłam tam tylko raz nasiona i dość długo na nie czekałam, ale wszystko było ok
https://www.saatkontor.de/

Fajne rośliny wybrałaś do wysiania. Ciekawa jestem celozji, tej grzebieniasta w ogóle jeszcze nie widziałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies