Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Nowa12 23:42, 19 sty 2021

Ewa czy ty znasz może różę Amelie Nothomb bo wpadła mi w oko ale dostepna jest głównie w niemieckich sklepach internetowych. U nas jej nie znalazłam.
Anda 14:01, 20 sty 2021

Nowa12 napisał(a)
Ewa czy ty znasz może różę Amelie Nothomb bo wpadła mi w oko ale dostepna jest głównie w niemieckich sklepach internetowych. U nas jej nie znalazłam.

Niestety nie znam.
W podobnych kolorach jest Hansestadt Rostock. Masz ją już?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mariposa 17:10, 20 sty 2021

Ewo, planuję powoli nowe nasadzenia i oczywiście myślę o różach
Potrzebuje niskie (okrywowe czy miniaturki, choć nie wiem, czy te mini nie będą naprawdę za mini), tym razem nie-różowe - kremowe, biało-kremowe. Znasz Honeymilk?
Nowa12 17:28, 20 sty 2021

Anda napisał(a)

Niestety nie znam.
W podobnych kolorach jest Hansestadt Rostock. Masz ją już?

Faktycznie podobna i ładna. Nie mam jeszcze . Jeszcze mi się spodobała Bathsheba. Coś wybiorę.

Edit: chyba trafiłaś w dziesiątkę z tą Rostock . Dzięki Ewa.
Anda 19:25, 20 sty 2021

Mariposa napisał(a)
Ewo, planuję powoli nowe nasadzenia i oczywiście myślę o różach
Potrzebuje niskie (okrywowe czy miniaturki, choć nie wiem, czy te mini nie będą naprawdę za mini), tym razem nie-różowe - kremowe, biało-kremowe. Znasz Honeymilk?

Niestety nie znam. W tej tonacji mogę polecić Garden of Roses. Jest to taki jaśniutki apricot, w miarę kwitnienia coraz jaśniejszy do prawie białego. Bardzo zdrowa i nieduża
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:26, 20 sty 2021

Nowa12 napisał(a)

Faktycznie podobna i ładna. Nie mam jeszcze . Jeszcze mi się spodobała Bathsheba. Coś wybiorę.

Edit: chyba trafiłaś w dziesiątkę z tą Rostock . Dzięki Ewa.

Rostock jest przepiękna. Nie lubię niby róż w tym kolorze, ale ona kompletnie podbiła moje serce. Na dodatek pachnie
MiluniaB 10:48, 21 sty 2021

Ewunia mam pytanie odnośnie róż. Znasz różę pnącą Laguna? Czy ona da radę od strony południowo-zachodniej? Rano by również miała trochę słońca od wschodniej strony.
Anda 13:51, 21 sty 2021

MiluniaB napisał(a)
Ewunia mam pytanie odnośnie róż. Znasz różę pnącą Laguna? Czy ona da radę od strony południowo-zachodniej? Rano by również miała trochę słońca od wschodniej strony.

Mirelko, nie mam jej, ale mieliśmy ją w sprzedaży. Kwitnie bardzo obficie. Jeśli będzie miała 6 godzin słońca w sumie, to będzie dobrze
Ania111 14:41, 21 sty 2021

Ewa

Ty nasza różana przewodniczko
Fajnie ,że Cię mamy

... zaglądam i czytam , chociaż nie zawsze zostawiam ślad

pozdrawiam
ewa_c 16:16, 21 sty 2021

Ja także z tych cichych wielbicielek Twego ogrodu jestem, Ewo! Kedyś nawet skorzystałam osobiście z Twoich rad. Czytam wątek i podziwiam zdjęcia. Czuć lekką rękę do pióra i wielki talent fotograficzny. To jak portretujesz rośliny, sprawia że można się w nich zakochać od pierwszego wejrzenia. Ciekawa jestem czy masz konto na Instagramie, może tam można podziwiać Twój mały raj?