Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

anna_t 21:18, 29 sty 2016

cześć Ewa, dzieki za odwiedziny
czytam że u ciebie tez wirus panuje, u mnie w domu tydzien temu sie zaczelo. starsza 4latka przyniosła z przeczkola i miala 38 przez 3 dni a potem przeszło na mlodsża 5m-cy ale na szczęście tylko 1 dzień ją trzymało bo z nią to bym pewnie w szpitalu wylądowała... ile ma Twoja córcia?
Kasiek 14:05, 30 sty 2016

Oj oj oj Mam nadzieje ze jakos dajecie rade i powoli chorobsko ustepuje.
Przytul corunie od ogrodowiskowych cioteczek i powiedz jej ze mocno trzymamy kciuki za jej zdrowko
Anda 17:35, 30 sty 2016

Serdecznie dziękuję Wam dziewczyny za życzenia zdrowia, dodawanie otuchy i porady dotyczące zbijania gorączki. Dałyśmy radę i córa już się czuje lepiej, dzisiaj bez gorączki, ale za to strasznie markotna. Córcia ma 7 lat - całe szczęście rzadko choruje.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:40, 30 sty 2016

Przechodzę na tematy ogrodowe. Na poprawę humoru zamówiłam sobie mini-szklarenki i trochę nasionek. Co prawda w domu będę wysiewać tylko pomidory, ale od przybytku głowa nie boli. Ogórki też chciałam wysiewać w domu, ale przeczytałam, że nie trzeba, że wystarczy w maju prosto do gruntu. Prawda to? Jakie są Wasze doświadczenia?

Nasionka to cebula, kalarepka, ogórki, pomidory, sałata, marchewki, pietruszka, szczypiorek i koperek.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 17:47, 30 sty 2016

Szklarenki bardzo fajnie wyglądają. U mnie takich nie widziałam.
W nasionach warzywnych niestety nie pomogę
Warmia 17:49, 30 sty 2016

Ewciu z ogórkami to prawda. Ja co roku sieję prosto do gruntu i wschodzą. Troszkę później, ale rosną. Zdrówka dla córci.
Anda 17:53, 30 sty 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Szklarenki bardzo fajnie wyglądają. U mnie takich nie widziałam.
W nasionach warzywnych niestety nie pomogę

Szklarenki kupiłam internetowo. W nasionkach będę eksperymentować
Anda 17:54, 30 sty 2016

Warmia napisał(a)
Ewciu z ogórkami to prawda. Ja co roku sieję prosto do gruntu i wschodzą. Troszkę później, ale rosną. Zdrówka dla córci.

Dziękuję za życzenia zdrówka, przydadzą się

Ogóry wysieje do gruntu. Kiedy wysiewasz Twoje?
Warmia 18:00, 30 sty 2016

Anda napisał(a)

Dziękuję za życzenia zdrówka, przydadzą się

Ogóry wysieje do gruntu. Kiedy wysiewasz Twoje?

Najlepiej po zimnej Zośce. czyli po imieninach Zofii 15 maja. Ogórki lubią ciepłe noce.
kosolka 18:05, 30 sty 2016

Anda napisał(a)
Ogórki też chciałam wysiewać w domu, ale przeczytałam, że nie trzeba, że wystarczy w maju prosto do gruntu. Prawda to? Jakie są Wasze doświadczenia?
.

Ogórki co roku wysiewam prosto do gruntu po "zimnej Zośce" i zawsze jest ok

Teściowa czasem wysiewa na początku maja, wtedy okrywa ziemię otuliną (przymocowuje kołkami) i wtedy zbiera ogórki przede mną ALe mi się nie spieszy, a nie chce mi się bawic z okrywaniem.