Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

MirellaB 18:14, 30 sty 2016

Warzywek nie mam w ogrodzie. Miałam na działce w domu rodzinnym i w poprzednim domu. Jakoś nie czuję potrzeby ich mieć obecnie

Sąsiadka ma spory warzywnik i zawsze coś przyniesie

Jana 18:38, 30 sty 2016

Moja teściowa robi jak teściowa Kosolki zakupy super
Anda 18:46, 30 sty 2016

No to nie będę się śpieszyć i też wysieję po zimnej Zośce Dzięki Wam

Jeszcze na wiosnę muszę sadzonki truskawek kupić i warzywniczek będzie pełen

Jakoś tak mnie naszło na własne warzywka, choć parę swoich. Truskawki już miałam i znowu chcę mieć. Zobaczymy, jak mi to pójdzie w tym roku.

A co wysiewacie w domu? Jakie warzywa powinno się wysiewać "na oknie"?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 18:51, 30 sty 2016

Ewo mi się zdarzało robić rozsadę porów, selerów, sałaty, no i pomidorki oczywiście
Ogórki kupuję na targu gotowe sadzonki po Zośce, wtedy są szybciej
mirkaka 18:56, 30 sty 2016

Też kiedyś miałam mini warzywniak, zrezygnowałam bo rzodkiewka był drewniana i robaczywa, sałatę ślimaki lubiły, marchewka też robaczywa. Teraz mam tylko pomidory i najlepiej udają się małe koktajlowe.
Tobie życzę dobrych plonów
Anda 18:57, 30 sty 2016

To sałatę też posieję w domu. Dzięki Na pora chyba nie mam miejsca. Jeszcze nad czosnkiem takim jadalnym się zastanawiam, między truskawkami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:59, 30 sty 2016

mirkaka napisał(a)
Też kiedyś miałam mini warzywniak, zrezygnowałam bo rzodkiewka był drewniana i robaczywa, sałatę ślimaki lubiły, marchewka też robaczywa. Teraz mam tylko pomidory i najlepiej udają się małe koktajlowe.
Tobie życzę dobrych plonów

Dziękuję
Moje pomidorki też koktajlowe. Są najmniej kłopotliwe podobno.

Mam nadzieję, że ślimaki na skrzynie nie wejdą i sałaty mi nie spałaszują

Kasiek 19:04, 30 sty 2016

Ewa, bardzo fajnie wygladaja warzywka w roslinach ozdobnych Np tulipanki w szczypiorku...roze w koperku...itp Pomysl, moze przypadnie Ci do gustu
Anda 19:05, 30 sty 2016

Kasiek, ja już myślę o takich zestawieniach, ale jeszcze trochę czasu potrzebuję na to. Chyba jeszcze trochę za "zielona" jestem
Kasiek 19:11, 30 sty 2016

Jestes juz Zielona bo jestes na Ogrodowisku Tak pozytywnie Zielona
Szukaj inspiracji, probuj i pokazuj nam tu swoje osiagniecia

Ja mialam juz tulipanki w szczypiorku, bardzo fajnie to wygladalo W tym roku tez cos bede probowac, zobaczymy jaki efekt bedzie No napewno beda roze w koperku ...czekaj czekaj...u kogos to juz widzialam...hmm...