Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Jana 21:01, 03 lut 2016

u mnie mszyce też atakowały bób, a na koper się nie skusiły
Basilikum 21:15, 03 lut 2016

wniosek z tego taki, jak nie chcecie miec mszyc w koprze to posadzcie bob
margaretka3 21:23, 03 lut 2016

A u mnie i bób, i koper były w mszycach. Bób totalnie zjadły, a biedronki nie nadążały zjadać mszyc. Koper był wolny od mszyc tylko tam, gdzie się sam wysiał, na końcu działki, gdzie resztki wyrzucałam we wcześniejszym sezonie. Ukryty był zresztą między gąszczem nagietek. I tam kopru nie znalazły te żarłoki
Rench 00:53, 04 lut 2016

Ubawiły mnie wasze komentarze
Ja mam Florfliegen(przetłumaczyłam translatorem) złotooki,na strychu mają siedlisko zimą,ale niestety ,nie nadążają ze zjadaniem mszyc kiedy jest inwazja.
A może mam za dużo tych przyciągaczy mszycowych,chociaż wiciokrzewy w większości już zlikwidowałam

Młody koper i roże,a także jaśmonowiec i wiciokrzewy, to najczęściej atakowane rośliny przez mszyce,bobu nie uprawiam,ale też widziałam na działkach znajomych, czarne oblężenia mszycowe
Jeśli mszyc nie macie,to tylko pozazdrościć
Na koprze występują białozielone-bez okularów nie widzę ich,ale moja rodzinka pilnuje cobym im obcego mięska do zupki nie dodała

Rench 00:56, 04 lut 2016

Aha i ten avatar nowy strasznie srogą ma minę No weź nas nie terroryzuj minami
hanka_andrus 08:01, 04 lut 2016

Przez te minę chyba przestanę tu zaglądać.

Mam wrażenie, że mnie rozliczasz z niewykonanych prac. Miłego dnia.
Kawa 08:41, 04 lut 2016

ogólnie tak myślę w zeszłym roku to jakaś inwazja mszyc była wszędzie
czy to koper czy bób czy też kwiatki były wszędzie
gobasia 08:47, 04 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Przez te minę chyba przestanę tu zaglądać.

Mam wrażenie, że mnie rozliczasz z niewykonanych prac. Miłego dnia.
P0dpisuje się ,...ja też ,się tej pani boję,tak patrzy jakby miała zaraz mnie skarcić
Anda 15:27, 04 lut 2016

margaretka3 napisał(a)

O matulu, żebym to ja pamiętała Hurtowo po kolei wszystko wysadzam, jak czasu dorwę, ale chyba w kwietniu. W każdym razie to jedna z najwcześniejszych rosad idąca do gruntu.
Właśnie się dziś zastanawiałam, czy okres zimnych ogrodników mocno się u Ciebie odczuwa? Masz wtedy jeszcze przygruntowe przymrozki?

Czasami się takie przymrozki zdarzają. Tutaj to się nazywa Die Eisheiligen - lodowi święci. Maj zeszłego roku w ogóle był bardzo zimny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:30, 04 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
A u mnie i bób, i koper były w mszycach. Bób totalnie zjadły, a biedronki nie nadążały zjadać mszyc. Koper był wolny od mszyc tylko tam, gdzie się sam wysiał, na końcu działki, gdzie resztki wyrzucałam we wcześniejszym sezonie. Ukryty był zresztą między gąszczem nagietek. I tam kopru nie znalazły te żarłoki

Nagietki podobno w ogóle mają dobroczynny wpływ na uprawy warzywne. Tutaj poleca się nagietki do obsadzania poletek warzywnych dookoła.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies