Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Jana 19:29, 04 lut 2016

o ludwiku nie słyszałam skorzystam ja się już przyzwyczaiłam do awatarka
anna_t 21:10, 04 lut 2016

ja tez zapisuję pryskasz gdy juz sa czy wczesniej profilaktycznie też?
Kasiek 21:17, 04 lut 2016

Anda napisał(a)

Nie wiem jak Kasiek, ale ja to bym najpierw gnojówkę zrobiła. Po oprysku fajnie liście wzmocni.

Tak, tez robie gnojoweczke, dodaje do niej cebule i czosnek Tym eliksirem traktuje rosliny tez profilaktycznie, wzmacnia i odzywia, zapobiega mszycy i grzybomI liscie jakie piekniusie sie robia
Anda 09:57, 05 lut 2016

Proszę, Kasia już odpowiedziała Z Ludwikiem to tylko jak już są mszyce i tylko na nie, żeby pożyteczne owady nie oberwały nic przez nieuwagę. Gnojówką można profilaktycznie i częściej opryskiwać i podlewać. Tylko ze jak na mszycach już jakieś larwy złotooka albo biedronki żerują, to wtedy nie pryskać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 11:07, 05 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
O, tu jakieś mszycobójstwo jest planowane! Nie lubię tych owadów...
Bardzo dobrze na mszyce,działa napar z piołunu [działa kontaktowo,bo jest bardzo gorzki] i nie tylo na mszyce ale i inne owady ,można polewać ziemię,podobno na mrówki też ale nie stosowałam.
,Stosuję też popiół drzewny,biorę sitko i cukrzę ,a na Slimaki posypuję na ziemię
anna_t 11:24, 05 lut 2016

dobra bo moze czegos nie doczytałam..czyli woda z ludwikiem gdy juz sa mszyce w jakich proporcjach? gnojówka z czego? profilaktycznie kiedy bądź.
Anda 13:43, 05 lut 2016

gobasia napisał(a)
Bardzo dobrze na mszyce,działa napar z piołunu [działa kontaktowo,bo jest bardzo gorzki] i nie tylo na mszyce ale i inne owady ,można polewać ziemię,podobno na mrówki też ale nie stosowałam.
,Stosuję też popiół drzewny,biorę sitko i cukrzę ,a na Slimaki posypuję na ziemię

O to fajnie, musze tylko piolun poszukac Mrowek mam czasami az za duzo, to byloby fajnie taki napar wyprobowac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:50, 05 lut 2016

anna_t napisał(a)
dobra bo moze czegos nie doczytałam..czyli woda z ludwikiem gdy juz sa mszyce w jakich proporcjach? gnojówka z czego? profilaktycznie kiedy bądź.

Wode z ludwikiem robie na oko, troszke ludwika, bardzo duzo wody. Gnojowka z pokrzywy. Kasiek dodaje tam jeszcze czosnek i cebule. Mozna tez dodac wrotycz i szalwie. Uwaga, bo strasznie smierdzi

anna_t 14:48, 05 lut 2016

dzięki
hanka_andrus 18:11, 05 lut 2016

Doświadczalnia bylinowo - różana.
Zaglądam tu codziennie z rana.
Bo byliny pasją mą,
a i róże co się pną!
Podglądam i podczytuję,
piję kawkę, coś notuję.
Stąd wiem, że na owady
piołun, Ludwik, cebulowe
i mikstura już gotowa.